TinasTaste

raw chocolate balls with espresso

Mums mums mums kvällsmyset är räddat. Jag är mer eller mindre beroende av dessa bollar. Dadlar tänker ni.. Usch. Så tänkte jag med.. Men det är dags att tänka om.

Denna NYTTIGA chokladboll klår den onyttiga i varje liten tugga... Ni anar inte hur goda de är! Till och med lilla C ratar vanliga chokladbollar när hon är van smaken från dessa hi hi.

Dessa bollar brukar jag göra och frysa in och så tar fram fram när sötsuget tittar fram. Självklart är det fritt fram att variera nötter ex byta ut mandlarna mot cashewnötter men då ökar kaloriinnehållet om det är så att man tänker på det.

Recept:
ca 18 bollar

24 urkärnade dadlar
6 msk fiberhavregryn

1 msk kokosolja

40 g hackad mandel
50 cl espresso
2 msk raw kakao

Mixa med ex mixerstav och rulla till bollar.

Om man vill kan man rulla i kokos, hackade nötter eller havregryn men om sanningen ska fram är de helt fantastiska även utan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.