TinasTaste

Fredagstipset

Äntligen fredag!
Tänk att snart är det första maj. Jag kan inte riktigt känna att det är vår i luften än men snart känns det som det är dags för balkonghäng, italiensk glass och snygga solglasögon.. Hittills har jag huttrat fram i blåst och regn men förhoppningsvis får vi strålande sol på Valborg.
Nu har jag gjort andra veckan på nya jobbet och har tusen nya intryck som försöker samsas i huvudet. Jag är minst sagt trött. En snabb men lyxigt god rätt till kvällen passar därför perfekt. Efter god mat har jag goda förhoppningar på en filt, ett glas bubbel och lite mys i soffan men vi får se om virvelvinden C tillåter det. Det kan helt enkelt bli så att vi får parkera rumpan på hennes små stolar och bli bjudna på låtsaskaffe hela kvällen.. Hi hi.
Detta tips fick jag av min vän Anna och var som man alltid vet när tips kommer från henne.. Fantastiskt gott!

Ingredienser
Färsk pasta
Räkor
3 cm purjolök
1 vitlök
1 dl hackad färnkål
1 dl vitt vin
1 liten burk créme fraîche
2-3 msk hummerfond
Citronsest (citronskal)
Dill om man vill

Gör så här:
Koka pastan och hacka grönsakerna.
Stek purjolök, vitlök och färnkål mjukt. Häll över vin och låt det koka in en stund. Ha i hummerfond och crémefraiche. Innan servering har du i räkorna och citronskal. Salta och peppra. Vill man så har man även i dill. Vi hoppade det och hade i lite spenat istället.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.