TinasTaste

Stugan

Det är helt otroligt men man kan faktiskt säga att vi har två byggprojekt på gång. Pappa håller på att helrenovera en stuga till oss i Söderhamn. Pappa är helt otrolig som renoverar allt själv inifrån och ut. Jag fattar inte att man kan vara så himla duktig så man klarar allt det själv. Allt från lägga nytt tak, till sätta in nya fönster osv. Dessutom har han gjort mycket av detta med en arm då han opererade en allvarlig skada i ena axeln. Jag vet vem jag har ärvt min envishet från.. Måste även säga att jag är otroligt tacksam till mamma som sköter så mycket i deras eget hus och hem så han kan hålla på med stugan.

Det känns så himla roligt att få ”sitt eget ställa” på sin gamla hemort. Jag har ju bott största delen av mitt liv där och har både familj och goa nära vänner. Vad vore livet utan dem! Jag längtar otroligt mycket tills det är färdigt och vi kan bjuda hem dem på mysiga kvällar i stugan.

Stugan ligger nära mina föräldrars hus och ungefär 300 meter till havet. Havet är en av mina absoluta favoriter och det finns inget som ger så bra återhämtning och livskraft som en dag vid havet. När jag är i Söderhamn älskar jag att promenera strandremsan runt.

Stugan är från tidigt 1900- tal men i princip allt är utrivet och omgjort. Den har fått nytt tak, panel och isolering. Nu håller pappa på inne i stugan och allt är utrivet och uppbyggnaden har börjat på nytt. Det mest underbara är att taket som var lågt och gav hela stugan ett mörkt och tråkigt intryck är bortrivet och nu är det högt i tak med synliga bjälkar. Allt det ska bli vitt. Trägolvet kan vi bevara till min förtjusning. Idag var dessutom jag och mamma och tittade på tapeter och vi tror vi vet ungefär hur vi ska välja. Mer om det lite längre fram.

    Ett mysigt sovloft har byggts till i stugan. Stugan består av kök och vardagsrum i ganska öppen planlösning, ett litet sovrum och ett sovloft.
Jag kommer uppdatera er eftersom bygget går framåt.

Idag försökte jag fånga lite av bygget på bild men det var otroligt svårt att fånga det på mobilkameran. Ska ta med kameran nästa gång så får vi se om jag lyckas bättre

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.