TinasTaste

Skagenlängd

Igår när vi strosade runt i gamlastan i strålande solsken och folk satt ute i uteserveringarna och drack rosevin och åt räkmackor blev Eric så sugen på min Skagenlängd. Det är en mycket snabb och lämplig rätt att göra. Inte värdens nyttigaste rätt så egentligen passar den böttre en helg då msn ksn njuta lite extra. Det var min vän Emilia som bjöd mig på denna för några år sedan och sen dess har den hängt med i registret.

Har du tidsbrist köper du färdigskalade räkor annars tar du och skalar själv (vilket är godast)

Recept:

1 grekisk lantbröd

1 skagenost på tub

1 burk cremefraiche

1 dl dil

1 dl majonäs

1 skivad tomat

1 citron

500 g oskalade räkor

Lite citronpeppar

Lite riven ost att strö över

Gör så här:

Skär lantbrödet på diagonalen ganska högt upp på brödet. Ta bort toppen. Blanda ihop sksgenost, cremefraiche, majonäs, dill och räkor. Bred det över brödet. Ganera med tomat och citron. Strö över lite ost.

In i ugnen tills det fått lite färg 200 C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.