Tiingelinn

Allt om körkortet

Hej finisar!

jag tänkte skriva ett litet inlägg om det här med körkortet. Det har inte varit lätt och mycket har tagit stryk pga detta, som tex min hälsa och ekonomi. Det är en sådan lättnad att detta är över så jag kan knappt beskriva!

Är så otroligt glad över alla kommentarer och glidningar igår på bilden att jag äntligen klarat. det. Ofta brukar jag inte bry mig om likes och sådant, det har jag sagt förut och säger det igen men igår betydde det väldigt mycket.. För jag har kämpat så hårt!

 

För det första så började jag lite smått i Gymnastiet samtidigt som alla andra. Dock prioriterade jag skolan väldigt väldigt högt och var så mån om höga betyg så fick inte ihop det att plugga teori osv. Sedan blev jag gravid och fick inte göra risk 2:an.

 

Sedan för 1 år sedan!? började jag ta massor av körlektioner på en trafikskola. När jag hade tagit 30 lektioner och de bedömde att jag behövde lika många till i början av sommaren detta år kände jag bara, jag ger upp! Då hade jag lagt ca 30.000 kr på mitt körkort . För 30 körlektioner, risk 1:an, risk 2:an och teorin.

 

Sedan i somras hörde jag av mig till en annan trafikskola och sa att jag vill köra intensivkurs. De la upp ett eget schema för mig eftersom jag redan hade teorin och allt klart. Jag hade då 1-2 körlektioner varje dag i 2,5 vecka. Läraren var så bra, hon fick mig att börja gråta 2 gånger för hon va så sträng MEN hon var så himla snäll, kallade mig alltid ” hjärtat” och peppade mig och fick mig att få mer självkänsla i körningen. Där körde jag 17 lektioner. Detta gick på 14.300 kr med lån av bil till 2 uppkörningar med.

 

Skrivningen klarade jag direkt med marginal. Har låg kvar det från skolan, är en pluggis på något sätt.  Uppkörningen däremot kuggade jag och et tog så himla hårt! jag bröt ihop totalt.. Sedan var det bara på det igen. Min körskola lärare var sjukt gullig och körde med mig på en söndag och allt! Dagen innan uppkörningen. Sedan klarade jag det i måndags! Är så himla mållös! Förstår inte att detta jag kämpat med sååå länge är i land.

Har kämpat galet hårt! Dels ekonomiskt. Fick idag en chock när jag fick ännu en faktura på 2000 kr från transportstyrelsen. Hade ju redan betalat 1200 till min körskola för uppkörningen men det var tydligen bara för att låna deras bil. Sedan kostade det 800 kr till till trafikverket. Fick en chock,!  Jag som ville unna mig något och fira att jag äntligen är i mål.. får fira med nudlar, haha, usch!

Nej men seriöst jag ha lagt nästan 50.000 kr på mitt körkort! Fick 10.000 kr som min avlidna Gammelmormor hade sparat undan till oss barnbarn. Fick veta detta efter hon dog, har velat tacka henne så många gånger, utan henne hade jag inte ens varit klar ännu. Det sjukaste av allt är att hon skulle fyllt 99 år den dagen jag klarade uppkörningen! De resterande 40.000 har jag sparat ihop till själv. Det har varit en kamp!

En så sjuk grej är att vi var ju på en seans på slottet och då frågade ett av spökena hur det går med körkortet. Han som hade seansen sa att jag skulle klara det nästa gång och det gjorde jag! Är 100 % säker på att det var min gammelmormor Mary som var med oss!

Anledningen att jag tagit så många lektioner är dels förmodligen för att jag inte har detta i mig, är liksom inte en naturbegåvning på bilkörning, även pga låg självkänsla och feghet. jag HATAR att var i underläge i sådana situationer. Var likadan i skolan, låssades vara ännu sämre än jag var på engelska för att jag var så osäker och inte kände mig bra.Men också väldigt mycket för att jag inte kunnat övningsköra hemma med någon utan bara tagit lektioner.

Med facit i hand skulle jag verkligen rekommendera att boka en riktig intensivkurs från början ( om ni inte kan köra massor privat) . Det kostar typ 20.000 och då ingår allt! Jag har lagt typ 50.000 och hoppat runt överallt. Usch! Den sista skolan jag gick på var så genuin och mysig. Dock kunde de förklarat mycket bättre att uppkörningen kostar 800 per gång extra till trafikverket utövar deras 1200 kr. Det var lite dåligt, fick panik när fakturan kom.

 

Sedan har jag ju stressat ihjäl mitt i flytt, jobb osv. Har ju även behövt göra mer jobb och samarbeten för att ha råd med detta. Jag vet att vissa av er stört er på det men jag hoppas ni kan förstå hur viktigt detta körkort var för mig och kan ha överseende. Det är oktober som blev väldigt mycket! Jag lovar och svär att det kommer bli mindre nästa månad. Har även vänner som jag märkt blir små sura för jag inte har haft tid för dem, pga detta. ALLT har blivit knas.

 

MEN nu har jag körkort! ÄNTLIGEN! Är så galet stolt över mig själv. Detta är så stort för mig, större än att ta studenten typ.

Puss och kram på er! Och kom ihåg, ge aldrig upp, klarar jag det klarar ni det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.