Samarbeten – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Samarbeten

Hej fina ni!

Tänkte skriva ett inlägg om samarbeten. Dels för att jag får flera meddelanden i veckan med folk som frågar hur man får samarbeten och dels för att jag vill öppna upp mig och förklara mer för er.Sedan har det blivit rätt mycket samarbeten på senaste så måste förklara för er.

 

Vad är ett samarbete? 

Ett samarbete är ett inlägg som ett företag har köpt på en influensers kanal. Det innebär att influensern får betalt för att göra reklam för deras produkt. ( För man ska ta betalt). Det är ett sätt för företagen att marknadsföra sig på.

 

Hur får man samarbeten? 

De personer som gör samarbeten är ju oftast de med många följare. Företagen tjänar ju mer ( oftast) på att nå ut till många personer. Men ska tex hårsalong i Örebro köpa ett sponsrat inlägg kanske en influenser med 5000 följare där 90% är bosatta i Örebro passar dem mycket bättre än en influenser med 100.000 följare där 1% bor i Örebro. SÅ vill du göra samarbete titta på din statistik och se vilka företag som kan tjäna på dig.

 

Varför är det så viktigt att ta betalt?

Det är så, så , så viktigt att ta betalt för sina samarbeten. För det första är det såklart för att du utför ett arbete. Företagen ber dig om en tjänst och du utför ett jobb åt dem. Ringer ett företag en snickare och ber han komma och utföra ett jobb får han betalt, inte får han ett par skor som lön för att han bygger skohyllor åt ett skoföretag, han får pengar, en lön.

Sedan är det för att du går back annars. Tar du emot en produkt som en lön går du back. Alla produkter man tar emot måste man skatta på. Allt, från första lilla grej. Har du 500 följare och får ett samarbete med twistshake ska du skatta på den flaskan du fårs värde. Så du kommer alltså i slutet få betala för att göra ditt arbete annars, inte bra.

Och sist ut, företagen tjänar massor på dig! Att köpa ett inlägg hos en influenser är så mycket billigare och mer givande än ett inlägg i en tidning. Tänk er bara vad tv reklam kostar, ojojoj, vi är riktigt billiga. Dessutom gör man ju kreativa reklaminlägg. Alla mina inlägg som är sporrade hade jag kunna lagt ut ändå liksom, Som bilden nedan med Yoggi. Vi äter ändå Yoggi flera gånger i veckan, och det är en super kul bild när jag och Tindra matchar i våra pyjamaser. Detta är mycket roligare än en bild på 2 Yoggi förpackningar i en tidning. Dessutom får man personliga omdömen om produkten och vet vad tex jag eller en annan influenser tycker om den och varför, i en tidning står det bara ” super god” för att företaget tycker det, här får ni se att min lilla tjej glatt smaskar i sig, och barn kan man inte påverka, haha.

 

Vad kan man ta betalt? 

Det är sjuuukt svårt! Jag har fått veta att jag tar underpris!

Branschen är fortfarande så pass ny att företag tyvärr inte har helt koll än.  Men det handlar delvis om antal följare men mestadels om antal följare i företagets målgrupp. Min största målgrupp är tex kvinnor mer än 90% är kvinnor, åldern är mestadels 18-35 år och 85% bor i Sverige. Ett företag jag skulle kunna ta bra betalt av tex är Libresse. De säljer bindor, och sånt och jag har exakt den målgruppen de är ute efter, nästan alla mina följare är potentiella köpare för dem.

Sedan är ju jag en bra målgrupp för företag som säljer barn relaterat eftersom jag har barn osv. Det gäller att jobba med de företagen som kan tjäna mycket på dig för då kan du ta mycket betalt.

Tyvärr kan jag inte komma på några siffror för hur mycket man ska ta, får hoppas någon annan influenser han svara och kanske hjälpa till med det. Men jag kan säga att jag själv aldrig kommer lägga mig under 5000 kr i alla fall.

Glöm inte! Glöm inte att mer än hälften av det arvodet ( så mycket pengar du tar betalt) försvinner! Det är skatt på ca 34% och sedan moms på 25% så du får alltid ut lite mindre än häften av det du tog betalt. Tar du 10.000 kanske du får ut 4500:- !

 

Sist ut, varför har jag gjort massor av samarbeten? 

Denhär månaden har jag gjort massor av samarbeten. Men grejen är att jag har blivit av med mitt extra jobb jag hade på Redfellas med att sköta deras marknadsföring vikt gör att jag behöver mer inkomst från mitt vanliga jobb. Sedan har ju min sambo blivit av med sitt jobb och vi ska flytta till ny lägenhet. Mina samarbeten är nästan det enda jag tjänar pengar på i denna bransch. Jag MÅSTE göra samarbeten och jag tycker ändå det är kul. För är ändå många av er som hör av er och tackar för tex rabattkoder osv. Alla mina samarbeten passar ju inte alla mina följare, men alla kanske kan ta del av något.

Runt jul vet jag flera som tackade så mycket för mina tips om leksaker på 40 % osv. När jag jobbat med Anyfin är det alltid flera av er som registrerar er och alla ni sparar massor av pengar. Sånt är jättekul, då hjälper man verkligen till. Det samarbeten handar ju verkligen om att du sparar pengar rätt ner i fickan. Fantastiskt ju!

 

Hoppas ni har lite överseende med samarbetena och kan tänka, vad kul att hon får jobba med det hon älskar, vad kul att någon annan  kan använda rabattkoden hos Ideal of Sweden även fast inte jag gör det, för jag använde ju koden hos nakd förra veckan där sparade jag pengar. Allt passar inte alla liksom.

 

FRÅGA TILL ER 

Snälla söta fina ni, kommentera era favorit samarbeten hos mig så kan jag skriva det till dessa företag och förlänga med dem. För sånt ni verkligen gillar är ju roligast a<tt jobba med. Det tjänar både ni, jag och företagen på. Skriv gärna om ni använt någon rabattkod/ tjänst tack vare mig.

Här nedan kommer bilder fårs samarbeten.

 

Puss och kram !

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma Eriksson

  Eftersom du är så mån om ditt hår och tror du har sagt att du inte är bekväm utan löshår (gissar att det beror på att ditt egna hår är kort eller slitet) så hade det varit jätteroligt om du gjorde t.ex. ett samarbete med någon hemsida som säljer hårdprodukter och typ gjort en “miniserie” med där du testar hårvård. Antingen att du börjar med typ nioxin och ser om ditt hår blir bättre och gör uppdateringar varje månad. eller om du bara har som t.ex. bianca senast gör en video där du börjar med att tvätta ditt hår med produkter du älskar och visar din hårrutin och sen visar du hur du stylar det med dina lockar osv 🙂

 2. Sussi

  Hej Linn!
  Min dotter är 12 år och har youtubekanal med några tusen följare och reklam på kanalen. Hon vill göra samarbeten för något hon gillar, hur ska jag som förälder hjälpa till? Får ens barn göra samarbeten? Hur tar man kontakt med företag? Skriver man avtal? Vill hjälpa henne följa sin dröm och passion.
  Hon följer dig du är en inspiration tack för du delar med dig 🙏😊

  1. tiingelinn
   tiingelinn

   Hej! Oftast hör företag av sig till mig. Men skicka hennes statistik till företag som skulle kunna passa din dotter ock testa! Kram ❤️

 3. Josefine zperox

  Dina samarbeten är bra och ärliga! Du gör ett bra jobb och borde få mer betalt utan tvekan! Jag skulle vilja att du kanske gör samarbete med parfym. Tex kicks lyko mm. Ha en toppen bra dag!

  1. tiingelinn
   tiingelinn

   Hej! Åh tusen tack blir riktigt glad! Lägger ner väldigt mycket tid, lägger inte bara produkterna på ett bord och fotar utan har ju nästan alltid produkten i bakgrunden av en bild på mig och min familj. La upp om parfym idag, hihi. Kram

 4. Josefine zperox

  Dina samarbeten är bra och ärliga! Du gör ett bra jobb och borde få mer betalt utan tvekan! Jag skulle vilja att du kanske gör samarbete med parfym. Tex kicks lyko mm. Ha en toppen bra dag!

 5. Josefine

  Dina samarbeten är bra och ärliga! Du gör ett bra jobb och borde få mer betalt utan tvekan! Jag skulle vilja att du kanske gör samarbete med parfym. Tex kicks lyko mm. Ha en toppen bra dag!