Tiingelinn

Mina tårar och ångest bakom unga mammor

Hej finisar!

Ligger vaken mitt i natten och skriver detta. Kanske är det dumt, jag vet inte men jag känner att jag vill öppna mig och berätta, jag måste göra det för att känna mig hel igen.

Jag mår så fruktansvärt dåligt av att kolla på unga mammor avsnitten. Jag skämts, blir ledsen och känner att helt fel bild av mig kommer fram. Jag är glad över att ha varit med i unga mammor och tycker mycket är fint och bra. Men jag måste få berätta hur jag känner.

När vi spelade in så ammade jag fortfarande Tindra. det gjorde jag fram tills hon var 6 månader på i ett halvårstid hade jag inte sovit mer än 3 timmar i sträck någon endaste gång. Det var hemska nätter vi hade, och Marcus kunde inte hjälpa mig för det var ju mig hon behövde med amningen. Jag var så trött under inspelningen, som nybliven mamma borde man kanske inte vara med i en sådan serie där det är krav på att filma varje dag i 3 månaders tid. Men jag ville så gärna.

Nu när jag ser på avsnitten tycker jag att jag ofta är sur, och smågrinig vilket inte stämmer överens med vem jag är som människa. Jag har gråtit över så många avsnitt. Tillexempel när jag handlade pynt till dopet och det var klippt ” rosa, rosa rosa”.Ännu mer i avsnittet när jag gick en promenad i Frövi där jag är uppväxt och det kommer ” Jag känner mig som en kändis i Frövi” helt taget ur sitt sammanhang.

Som jag har berättat tidigare så kom det fram massor av barn vid skolan som ville ha autograf, ta bilder och allt möjligt och då vinkade jag till dem och när jag började gå skrattade jag till och sa ” Jag känner mig som en kändis i Frövi” på skämt. När man kommer från en liten ort vet alla vem man är och det är så många som kollar på programmet för att vi är med. Hade jag bott kvar i Frövi nu hade jag nog knappt vågat visa mig ute.

Det absout värsta av allt är helt klart allt mellan mig och Marcus i serien. Det är inte så det är. Kollade på avsnitt från när vi åkte till tanumstrand och när vi åkte hem och jag gråter verkligen. Jag framstår som en hemsk människa, som att jag kör med Marcus och att han gör allting och jag sitter med min telefon. De tär så orättvist för det är så långt ifrån sanningen man kan komma. Jag är inte sådan. Ni kan fråga både mig och Marcus om vem som gör mest här hemma och det skulle bli ett klockrent Linn utan att tänka.

Det är tex i ett avsnitt som kommer ut denna veckan från när vi packar och Marcus gör allt och jag sitter med telefonen. I själva verkat har jag redan packat massor, bytt blöja på Tindra, klätt på henne, gjort iordning ersättning för hemresan, och spelat in synkar på hotellet, under vår förlovingssemester och var helt slut efter det, så Marcus sa att han kunde göra resten med packningen. Jag behövde ta det lugnt, var helt slut efter att ha pratat med kameran i 1,5 timme. Men det är ju inget som någon får veta.

Jag blir så ledsen för det som syns är så orättvist. Jag städar och plockar varje dag efter Marcus. Igår städade jag hela vårt hem med 39 graders feber och tog hand om Tindra. Finns fler tillfällen när jag varit sjuk och liknande som jag haft allt ansvaret för jag stöttar Marcus så mycket i sina studier och vet hur viktiga de är för honom. Jag har hela mammaledigheten, jag är med Tindra, jag tar hand om henne varje dag, jag var gravid, jag var vaken varje natt i 6 månader och ammade, jag står för största delen av vår inkomst i vårt förhållande och därför blir jag så sjukt ledsen när jag framställs som slö och lat. Det är det sista jag är.

Det är jag som är vaken på nätterna och jobbar, jag som köper in alla saker Tindra behöver, jag som fixar nästan allt. Detta är inte för att förminska Marcus, han är en fantastisk pappa och när han har tid och är hemma med oss så brukar han göra lite extra för att liksom ta igen de han missar om ni förstår, han är en så bra pappa, kunde inte önska Tindra en bättre pappa. Skriver detta för att ni ska förstå.

Sedan var inspelningarna krävande, oftast var del kul men ibland var jag så trött och orkade inte, har brutit ihop vid flera tillfällen vid inspelningar och gråtit och fått panikångest för jag inte klarade mer just då. När jag precis hade fött Tindra filmande vi på bb. Tjejen som filmade ville åka hem till sin sambo hon inte träffat på hur länge som helst, jag ville vara ifred med min familj hade precis blivit mamma liksom, Det var så jobbigt och i manuset stod det ” Vänta tills hon får baby blus och börjar gråta” Men jag fick aldrig det på de sättet, ni vet när alla hormoner kommer, tror jag fick det hemma typ 1.2 veckor senare.

Sedan är det så svårt att säga nej. Som avsnittet när vi kollade på lägenhet i Örebro. Jag hade sagt nej flera gånger. Vi var inte intresserade alls av lägenheten, den var både dyrare och mindre än den vi redan hade men vi blev i det läget faktiskt tvingade att spela in det avsnittet. Tyckte det blev bra faktiskt men jag låg och grät natten innan, jag ville inte, jag hade vid detta tillfället sagt ifrån men vi var tvungna för vi fick filmtillstånd just där. Så ibland är saker bara för programmet.

Alla hjärtansdag pynt som är i dagens avsnitt köpte dem in åt oss. Dock var det en lite kul grej, det är inget jag ska klaga på är tacksam såklart. Men fick frågan ” Vad ska ni hitta på på alla hjärtans dag” och jag sa ” Vi tänkte kanske gå ut och äta och…. men då blev jag avbruten med ” Det ska Sophie och Pelle göra så vore kul med något annat”. Så kan det med vara rätt ofta, att man måste anpassa sig utifrån de andra mammorna i programmet.

Det är ju klart att jag ska vara den som ska pynta och leva ut extra såklart. Visst jag är lite sådan och som jag säger jag ÄLSKAR alla hjärtans dag, tycker det är mysigt och så men i programmet ska jag vara mig själv gånger 100 inom vissa saker och andra saker ska inte märkas så mycket. För så tycker jag det är och det säger alla mina vänner med, vi blir lite som olika karaktärer i serien. Jag vet att fler mammor upplever det så men det är inget jag kan skriva om hur de känner sig.

Jag själv känner i alla fall att det som ska framhävas av mig är, bloggare, rooooosa, kör med min kille, allt ska vara perfekt. Är till och med folk som skriver meddelanden som att jag tvingar Marcus till att fria till mig. Gråter…. Det är med en sådan grej som de har tryckt på.

När vi spelar in reality delen så har den alltid en handling, man ska prata om ett speciellt ämne för att det ska bli intressant för er att titta. Det tycker jag dock är bra, för blir ju roligare att titta på än att se människor bara prata med varandra ” Ja denhär bullen var god… tyst…” så det är något bra. Är inte ute efter att smutskasta Unga mammor för det är en mysig serie och jag är ändå glad att vi fick vara med. Men det jag skulle komma till är att tjejen som filar oss har frågor hon måste kasta ut till oss. Så då kanske hon säger ” Linn vore det inte kul om Marcus friade snart” och då kanske jag säger” Det vore ju kul om du kunde fria snart Marcus”. Förstår ni? Det är nästan aldrig jag som säger det spontant, det är tillgjort för de vill ha me det och jag gråter floder när jag får så mycket skit för det och folk tror att jag har tvingat honom.

Vet inte om ni minns avsnittet på restaurangen när jag tjatade massor om bröllopet, då var det vårt manus ” Linn prata massor om bröllopet och olika tips hur man kan, fria, go loss på det . Det va hela avsnittet och när vi var klara med det skulle jag och Marcus få mysa och äta middag själva utan att filma så jag körde ju bara på. Reality är inte reality på det sättet som man kanske tror.

Varje avsnitt har ett manus som ska följas. Resan när Marcus friade bestod av så mycket filmande, vi filmade 3 st reality delar och massor av synkar. På riktigt det blev knappt någon ensamtid alls. är så ledsen, han hade ju friat och vi ville ju fira och mysa i fred då, men nej det gick inte.

Många grejor är bra och jag är ju som helhet glad och jag tycker programmet är ett fint program men jag känner att det har blivit fokus på fel saker med mig och att jag frastår som någon jag inte är i bland. Tex så är jag en sjukt driven person med höga mål, sjukt bra disciplin, väldigt självkritisk, bryr mig så mycket om andra, väldigt ängslig och rädd för nästintill allt, ödmjuk, och väldigt positiv. Sedan har jag gillat färgen rosa, jag är en liten romantiker, jag bloggar, jag kan vara väldigt flamsig och skämtsam, jag dricker inte alkohol, jag är överbeskyddande, jag älskar att sjunga, jag gillar att fota, jag har haft tandställning, jag har panikångest, jag har varit väldigt utanför, jag har blivit trakasserad pga hur jag såg ut, jag har gröna ögon, jag älskar chips, jag är pedantisk… det är ” Mindre viktiga egenskaper och saker om mig men bara några av dessa lyfts fram och mycket starkare än dem är på riktigt för det är Tv och Tv ska bli bra. Förstår ni, det kunde varit fokus på att jag är galen i chips istället för att jag är galen i rosa, men nu valdes rosa. Men de som verkligen beskriver mig som människa minskas ner och får mindre betydelse i programmet. Förstår ni vad jag menar med att det är jag men ändå inte jag.

När jag gjorde blogginlägget i serien så var det med fejk, jag bloggar aldrig när Tindra är vaken, då är jag med henne. Multitasking är min grej absolut och blogga är med min grej, men det är inget jag gör i kombination och har aldrig gjort. ” låtsades” blogga i avsnittet. Har aldrig bloggat när hon har varit vaken. Säger inte att det hade varit något fel med att göra det men jag har aldrig gjort det, därför blir det konstigt.

Fått så mycket fula meddelanden och på Viafrees egen Instagram och Facebook skriver folk skrattgubbar, skriver fula saker osv och ibland tas det bort, ibland inte.

Har fått så många både folk jag inte känner och vänner som säger att ” Du är ju mycket gladare och mysigare på riktigt” och ja det är jag. Är så glad över att ni ser det!

Det blir ingen mer säsong av unga mammor för oss. Det var faktiskt inte vi som tackade nej utan de ville inte ha med oss längre. Blev besviken först men nu känns det rätt skönt på ett sätt också. Jag mejlade in vad vi hade för planer framöver och jag skrev att jag ville prata mer om mobbing, mina starka känslor jag har för att hjälpa andra tjejer med sin självkänsla, mer typ fokus på Tindra ,så som vårt liv faktiskt är och mindre ” Linn fixar naglarna” har gjort det en gång, det var i programmet och mitt förslag var att jag skulle ha lite egentid hemma, måla naglarna och ha hemma spa men redaktionens var ” Gör naglar på salong”: Jag ville visa vårt verkliga liv, det liv vi faktiskt lever, och den person jag egentligen är. Det är inte fokus på mig och mina naglar, det är fokus på Tindra och henens behov.

En annan grej som var sjukt jobbigt var att vi skulle alltid gör saker. Jag bodde ju i Frövi och där fanns det inget att göra. Varken jag eller tjejen som filmade sista säsongen hade körkort. Vi fick åka tåg in till stan flera gånger i veckan och sedan krångla med stadsbuss. Det tog massor av extra tid och var så påfrestande. Känns som jag var den mamman som verkligen alltid var tvungen att göra något, kunde aldrig vara hemma typ. Sedan fick jag även bekosta alla dessa resor själv så blev typ 2-3 tusen för mig. De andra fick allt sådant gratis i bensinpengar.

Tryckte hårt på ” mindre rosa och fluff fluff och sånt och mer verklighet. Vet inte om det är därför de inte ville ha med oss för vi blev tråkiga och för ” vanliga” då eller om de var pga något annat. Men de vill ju ha olika mammor, med helt olika liv, tror det är därför man spär på våra olika personlighetsdrag för det ska bli roligare.

Nästa säsong ska vi i alla fall inte vara med. Jag fick inte berätta det sa dem men jag har inget kotrakt på det så nu gör jag det ändå. Anledningen var att de inte ville att det skulle bli en hatstorm som sist. För mig får ni gärna uttrycka era åsikter om detta men låt det inte gå ut över programmet unga mammor och de nya och gamla mammorna som kommer vara med i nästa säsong, om det blir en till….vet ingeting, fick inte veta något mer än ” Ni ska inte vara med” fick inte veta vilka som ska vara med och vet inte ens om det blir mer.

Men jag vill verkligen inte att ni ska se unga mammor som skit för det gör inte jag, det har varit både jobbigt och kul. Mestadels kul och mestadels positivt från er. Jag är glad och stolt ändå att vart med i serien, kommer fortsätta kolla på den andra mammorna dock med ett lite kritiskt öga för jag vet ju själv hur det är .

Har skrivit så många fina och bra inlägg om unga mammor men jag ville berätta detta också då jag är ledsen och mår riktigt dåligt över detta. Men som sagt jag gillar programmet och jag har lärt känna fantastiska människor via det, tjejerna som filmade oss. Kan sakna dem så jag gråter på kvällarna, har lärt känna vänner tack vare serien, många av er som läser bloggen också säkert.

Jag ser otroligt mycket upp till de andra mammorna och särskilt Nathalie och Julia som varit med så länge. Jag hoppas de aldrig känt så här eller någon annan heller. Det ska bli kul för mig att titta på de fina mammorna på sidan av och slippa må dåligt över att se mig själv i den tappningen jag kände att jag framstod i.

Det är även många som jobbar med produktionen som jag Älskar, fotograferna, en kvinna som jobbade med Pr och flera andra genuina människor jag känner verkligen bryr sig om mig på riktigt och inte bara vad kul att Marcus fria det är bra för programmet utan mer, grattis till er är glad för er skull. 

Puss och kram och tack till dig som orkade läsa hela detta.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josephin

  Jag tittade precis på det avsnittet du hänvisade till (ligger lite efter) – när ni var bortresta. Ja, dom vinklar det fel, men jag tycker ändå att du framstår som en jättefin och varm person och mamma. Är själv förstagångsmamma till en 4 månaders bebis och har t.ex. inatt varit uppe med henne varannan till varje timme för att både trösta och amma. Det har varit så nu i 2 veckor och jag är helt slut. Att du har haft det ungefär likadant (anledningen till att jag kollade upp din blogg idag var för att du för några avsnitt sedan nämnde att Tindra sov dåligt och du ville kolla upp om hon hade kort tungsträng och jag ville se om allting hade ordnat sig för er) och ÄNDÅ spelat in ett tv-program. Jag fattar inte hur du orkade. Jag orkar knappt umgås med min sambo som det är nu och blir jättestressad om jag är bjuden på någon tillställning. Så all eloge till dig, Linn. Du gör ett fantastiskt jobb. Så ung men ändå så driven och ambitiös. Och jag tror att har man lite bakom pannbenet så inser man att du inte bara bry dig om rosa rosa rosa ❤️ Man ser ju tydligt (när Tindra är med i dina ”prata in i kameran”-scener) att Tindra mår alldeles utmärkt och verkar vara en väldigt glad bebis. Stor kram!

 2. Jenny

  Jag tycker du framstår som en enormt sympatisk och härlig person i programmet! Din humor lyser igenom och du bjuder mycket på dig själv. Angående avsnittet där Markus packar upplevs du inte alls som lat tycker jag. Man ser ju att du sitter och ammar och då är det ju lite svårt att packa samtidigt. Tycker du är grym! Stor kram

 3. Nettan

  Har följt dig och jag tycker det lyser igenom hur mycket ni älskar varandra. Så fint med all framtid ni har framför er! Förstår att programmet vill göra tv, så jag tycker det är bra att du nu får fokusera på det viktigaste du har. Din familj! Lycka till med alla bröllopsplaner, är supermycket att planera inför. Och mitt tips där är att njuta och inte stressa, för en bröllopsdag är helt galet mycket att planera inför (och som kan gå snett). Men ta med hindersprövningen och en ring så ordnar sig resten!

 4. Tove

  Linn, jag tycker din fina och varma, omtänksamma, positiva personlighet med mycket humor lyser igenom skärmen oavsett hur de försöker vinkla dig! Man ser det i varje avsnitt och klipp med dig, speciellt synkningarna. Man ser Markus respekt och kärlek för dig, om din för honom. Bara ytligt lagda personer skulle köpa deras vinklingar tycker jag. Går inte att dölja den fina själ du är, du skiner. Kram

 5. Thereseni

  Men, det hade varit så kul att verkligen få se mer av er och nu när Tindra är äldre och lär sig mer saker och kan vara med på annat sätt? Har själv sökt in men verkar inte ha kommit med, visste inte heller det var så mkt jobb bakom, men alltid kul att prova nåt nytt ? Hoppas verkligen ni kommer tillbaka med mer av Er själva och så som ni vill att dem ska visa er?

 6. Marre

  Kommer bli så tomt på unga mammor när ni inte kommer va me längre. Er familj var en av mina favoriter. Iite trist att dom försökte framstå att du tvinga till dig ett frieri.. det ska ju vara något speciellt och helst inte ha ett film team i nyllet ❤
  Men jag kan förstå att du/ni tycker att det är skönt att det är över. Nu får ni bara njuta utav Tindras uppväxt, dom växer så fort dom små. Det är bara några månader mellan Tindra och min son och jag vet själv knappt vart detta år har tagit vägen!! ??
  All respekt till dig och din familj! ❤
  #Mindrehattillfolket! #Kärlektiller!

 7. Tove

  Åååh kommer sakna er så i Unga Mammor! Ni är så härliga och visar en sån kärlek till varann! Tycker du är så härlig Linn! Kram

 8. moamajken

  Det är mycket man inte tänker på när man kollar på reality program! Trodde aldrig att dom hade skriptat unga mammor så mycket. Riktigt tråkigt att dom framhäver sidor som inte stämmer överens med hur det verkligen är!
  Du är stark, fin och fantastisk! Att vara mamma är inte alltid lätt. Min dotter är 5 veckor, å jag säger bara att jag kunde aldrig föreställa mig att man kunde vara såhär trött!
  Sköt om dig, kram!

 9. Åsa

  Hej tror jag kommenterat en gång på insta m asså du är så äkta o underbar . Nån jag är så jävla trött på är Natalie o hennes tuttar som ska förstoras o visas upp jämt o VARFÖR förklara f barnen att mamma stoppat in ditt o datt f att få större tuttar . Vilken förebild

 10. Petra

  Jag har tyckt om det som visats om dig och din familj, men jag förstår att det är viklat och tillrättalagt och hoppas att de flesta också förstår det! Kommer gärna fortsätta följa dig och din fina familj!!

 11. Emily

  Var inte så hård mot dig själv!!!! Tror du har drabbats av duktig mamma syndromet dvs att inget du gör räknas för det hör till att man gör det för att man är mamma. Såg programmet från tannumshede idag. Och reagerade på att du sa att du inte gjorde nått, att bara Marcus fixade. Men hallå du ammade! Ett superviktigt uppdrag som bara DU kunde göra alltså packade Marcus, klassiskt teamwork. Vist du kollade på mobilen men vad ska man göra när man sitter där som en levande utfodringsstation flera timmar varje dygn dag som natt? Dem säger man ska ha ögonkontakt med sin bebis, vist superlätt med en liten unge som bara har ögonen för en sak, bröstet ? säkerligen satt du dessutom och kollade vilka bilder du skulle lägga upp i nästa blogginlägg. Så var inte så hård mot dig själv, med tanke på hur glad och energisk som jag har upplevt dig i säsongen har snarare stört mig på att du känts så pigg och fräsch hella tiden. Fick barn själv i samma veva som tindra föddes och jag skulle verkligen inte klara av att framstå så bra. Särskilt inte efter stenhård klippning där dem säkerligen letar efter ens värsta sidor… så var stolt och sluta gråta, du är en av alla supermorsor där ute du måste bara se det själv också ❤️

 12. Pauline

  Jag kollar på dig på flera olika ställen, både unga mammor och youtube, o jag själv var reagerat flera gånger över skillnaden på de båda, o man ser såå tydligt vilket som e dig❤ Du e en fantastisk mamma! Jag blir alltid så glad av att följa dig, älskar att du är ärlig men ändå är positiv liksom❤ You go girl!!

 13. Cecilia

  Kära Linn! Jag är mamma och betydligt äldre än dig. Min äldsta dotter är lika gammal som du. Jag följer Unga mammor. Visst förstår jag att mycket är tillrättalagt, redigerat och att mycket är vinklat för att det ska bli ”bra” tv. MEN jag har aldrig tänkt på dig som sur, grinig osv, som du skriver att du mår dåligt över. Och de gånger jag märker i programmet att du (eller ngn anman av mammorna) är trötta och har sämre tålamod så känns det bara ”bra”, för så känner ju alla mammor! Vad jag vill förtydliga är att jag tycker du verkar vara en glad, sund, klok och omtänksam mamma och flickvän! Döm inte dig själv så hårt. Lycka till i framtiden med allt du vill göra!

 14. Emma

  Vilket ärligt och härligt inlägg. Har följt dig ett tag nu genom Unga Mammor! Jag får känslan och uppfattningen att du är en fantastisk mamma och fästmö. Kan tänka mig hur frustrerande och jobbigt det måste vara att känna hur du ej framställs som du själv önskar. Usch vad osmakligt av producent m.f gällande förlossning och frieriet…. neee fy…. fokusera på blogg och Insta, älskar att följa dig där!?♥️ Du verkar vara en helt fantastisk person, mycket av det du skriver, hur du är som person lyser igenom! Jag förstod absolut att du packat och fixat allt. (En känner igen dom som är lika en själv) Du är en Supermamma!

 15. Emma

  Vad tråkigt att ni inte får vara med! Men är det så man känner så ska man inte utsätta sig själv eller sin familj för det. Det är inte värt det i längden! Ni var så himla roliga och följa, så söta, kärleksfulla och genuina!! Du inspirerar och jag har inte riktigt fått den uppfattningen du själv skriver, så det är synd att du fått den bilden.. men återigen ska man trivas med sig själv och verkligen med hur man framställs på tv! Blir kul att fortsätta följa er på sociala medier!

 16. 3bloggarien

  Så viktigt inlägg..tror inte att dom flesta förstår att det som syns på tv inte är på riktigt. Är ni har ett manus mm.
  Jag tycker du och din familj är en urgullig genuin familj. Och du ska vara och göra det som känns rätt för dig.
  Du har skin på näsan och du är smart..det lyster igenom hela tiden..bara så att du vet ?
  Men jag kommer sakna att se er på tv så tack för den här tiden /Jenny

 17. Erika

  Vilken bra blogginlägg du skrivit Linn! Det har lyst igenom att ni fått manus och att de försöker måla upp dig som ”en karaktär” i serien. Vill bara berätta att som tittare förstår man och ser vad genuin och gullig du är som person? du är en förebild!

 18. Linnea

  Du är helt fantastiskt. Jag fick min bebis för en månad sen och har fått en förlossnings depression. Det enda som gör mig lite glad och inspirerad är du. Älskar din positiva syn på allt och de som inte fattar att det är vinklat och tids pressat är ändå inte värd din energi. Hur lycklig kan man vara om man skriver elaka saker till andra? Jag vill tacka dig och snälla ta inte åt dig. FYI är har 34 och ser dig som en förebild.

 19. Marit

  Du virker som den beste unge mammaen! Har aldri sett noe annet en positivt ved deg. Du er et utrolig godt forbilde og fortjener alt godt. Blir så glad av å følge deg og den lille familien din. Håper virkelig du føler deg bedre etter å ha delt dette❤ Har aldri kommentert på en blogg tidligere. Men fikk så vondt av å høre hvordan du har det. Min oppfatning av deg har kun vært bra og du virker som en fantastisk blid og positiv jente!

 20. ungkarriar

  Hej Linn, jag vill bara säga att jag tycker att du verkar vara en toppen tjej utifrån vad jag har sett i unga mammor. Det är såklart inte lätt att vara ung mamma och att ständigt behöva filma sig själv och omgivningen, klart att det blir sura miner ibland. Jag tycker dock inte att det är den uppfattning jag har fått av dig, du känns som en väldigt stark, positiv och genomsnäll person så ta inte åt dig av vad hatare skriver. Du är toppen precis som du är och du och Marcus vet bäst hur man ska ta hand om lilla Tindra. Önskar er all lycka i framtiden. Kram! https://nouw.com/ungkarriar

 21. Madelene

  Jag förstår hur du känner och det är bra att du skriver det så att alla vet hur verkligheten ser ut. MEN jag tycker det är. Ta att alla får se hur trött och sur man kan vara som nybliven förälder. Man är trött konstant och ibland blir man tillpchmed ett riktigt monster. Så har jag varit iaf efter båda mina älsklingar. Den som får ta ens humör är sambon, men det är en del av småbarnslivet. Jag tycker det är fint hur ni ändå kommer ihåg varandra och gör det där lilla extra. Pgot som iaf lyser igenom är hur du känner för din familj och det är vackert!

 22. Sara

  Jag tycker du verkar vara en toppenmamma och bra partner till din sambo. Klart att man förstår att allt inte är 100% riktigt när man har en kamera i fejjan hela tiden.

 23. Christina

  Vad tråkigt. har verkligen älskat att följa dig i unga mammor, kommer självklart fortsätta att följa dig på bloggen?

 24. Anna

  Hej Linn! Jag har inte fått den uppfattningen om dig som du känner att programmet har gett. Min uppfattning är mer som din egen. Du verkar vara en väldigt gullig tjej som bryr dig väldigt mycket om både Tindra och Marcus. Jag upplever inte att du är varken sur eller lat utan snarare tvärtom. Du gör rätt i att avsluta om det inte känns bra men jag tycker du kan vara stolt ändå. Min uppfattning om sig har bara varit positiv. Kram

 25. Sandra

  Så tråkigt att lösa! Du är min favoritmamma av alla, har bara fått en bild av en väldigt kärleksfull mamma och flickvän ska du veta!

 26. Anna köhler

  Men vännen man blir tårögd av o läsa ditt inlägg
  jag har tänkt många gånger med unga mammor att det är en orättvis sida Som kommer mellan dig o Marcus ❤️❤️❤️ Klippa programmet så där är taskigt mot er anser jag Liksom du är bäst Linn skickar en sån stor kram hippas få ge dig den i verkligheten snart också o berätta hur fantastisk du är som mamma till Tindra ❤️

 27. Nita

  Nu kunde inte jag läsa hela inlägget, med en aktiv tvååring och en 6månader så får jag prioritera att läsa sen då de sover. MEN! Det jag vill säga är att den bilden av dig som DU ser i serien är INTE den bild av dig som JAG ser. Jag ser dig så som du beskriver här att du är. Jag har sett dig som en glad och mysig mamma/partner. Visst kanske du upplevs trött emellanåt men vem gör inte det? Det är i alla fall inte det intrycket som fastnat när jag kollat. Var inte så hård mot dig själv. Tror de flesta ser som jag faktiskt. ❤

 28. Stina

  Vad tråkigt att du känner så och att du mår så dåligt över det. För min del kan jag säga att din fina personlighet lyser igenom, att det är vinklat tycker jag är tydligt, men tydligen är det inte tydligt för alla tyvärr. Du är min favorit i programmet, jag tycker verkligen du känns så genuin och gullig. Du är så ung men ändå så stark och driven. All lycka till dig och din familj!

 29. Sandra SG

  Hej Linn! vilket öppet inlägg och vilket bra inlägg! du är en av mina favoriter i programmet och jag kan meddela att jag verkligen inte fått en bild av att du styr Marcus, är sur utan tvärt om, jag tycker du verkar som en kärleksfull person som älskar din familj mer än något annat! synd ni inte kommer vara kvar för älskar att följa er i videoformat. Hoppas ni fortsätter med youtube! ♥️ önskar dig en bra dag. Vet inte om jag fick ihop någon bra kommentar här men du verkar fantastisk! Kram

 30. Sabina

  Brukar inte kommentera när jag läget olika bloggar. Men vill bara säga du verkat vara en stark människa. Och en underbar mamma!
  fick höra av en mamma i min mamma grupp att hon är imponerad av mig som är ung men är så förnuftig. Det är något jag skulle vilja säga till dig.

  Jag har börjat följa dig på instagram för jag är nyfiken på er och Tindra är verkligen en ut gullig flicka. Första gången jag klickade in på din blogg och sen såg dig i programmet fick jag tyvärr samma bild som någrs andra också fått. Men jag vill sällan dömma andra jag aldrig träffat eller känner.
  Men efter att ha börjat följa
  dig mer och också efter stt ha läst detta inlägget så får jag en helt annan bild av dig.

  Sen vad andra tycker, tänker och tror är egentligen inte så viktigt. Men det vet nog du också själv. Jag har haft problem med ångest och psykisk ohälsa i många år och vet hur det kan kännas. Men man växer som människa när man bli mamma och det enda som spelar roll är ens familj och barn.

  Kluddig och lång kommentar men ville bara säga att du verkar vara en sån go och fin mamma ? hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka och att ni blir friska snart!

 31. Susanna Wall

  Men lilla gumman
  hur ska vi få dig och förstå att det är klart vi som tittar fattar att det är styrt och att de självklart vill framställa er mammor på olika sätt och då inte det korrekta sättet?!
  jag tror och hoppas att alla förstår att det finns ett manus och förhållningsregler och vinklar allt för att skapa ”dramatik” och åsikter..
  va skulle programmet annars leva på???

  ta ett djup andetag, torka dina tårar och njut av att du och dina nära och kära vet sanningen om dig och för vilka andra behöver du bevisa något?

  Du är din Linn och jag är så glad att du orkat va med så länge som du varit och jag tycker du är modig som vågar blotta dig själv och berätta om dina tankar

  jag hoppas verkligen du får sova gott i natt i vetskapen att vi alla förstår att du är fantastisk som du e och inte va ”ungs mammor” vill framställa dig som..

  stor Bamsekram till dig vacker ❤️

 32. NellieF

  Du behöver inte förklara dig. Jag tror de flesta förstår att det är ett tv program. Inget av det blir precis som er verklighet och det förstår man. Jo visst, de har framställt dig som hetsig över frieriet och allt rosa, men du har verkligen ingen skyldighet att förklara och försvara dig.
  Jag har verkligen tyckt om dig och din familj i programmet och ni gör rörligt material väldigt kul. Hade följt dig om du startade en Youtube kanal, då kan du ju välja själv vad som ska vara med! Ta hand om dig, kram ❤

 33. johannaludge

  Tycker ni båda är jätte bra föräldrar och har varit kul att sett er i unga föräldrar!? Försök och inte tänk på allt hat, det är inte värt att gå och va ledsen pga avendsjuka människor! Ni är grymma??

 34. Maria

  Tycker ni verkar vara en underbar liten familj och ni gör ett fantastiskt jobb med familj och allt som hör till ❤
  Stor kram fina du ❤ ni är fantastiskt föräldrar till er underbart fina dotter ❤❤

 35. Sofia

  Snälla Linn ❤️ Sluta överanalysera. Jag har sett alla avsnitt av unga mammor och har aldrig tänkt tanken angående något av det du skriver. Jag lovar att de som ser det inte är så dömande som du kanske tänker. Ta ett djupt andetag, skit i alla kommentarer (för det får alla offentliga personer och det betyder INGENTING, för det som står i sådana kommentarer är inte sant). Alla vet att på TV klipper man och ibland är man en annan person bakom kameran, det som spelar någon roll är att du har roligt när du spelar in och att du och Marcus vet hur ni har det på riktigt. Jag är jättetacksam att du är med i serien, för du inspirerar med din glädje, energi och kärlek. MEN, snälla släpp alla onda tankar för det är BARA tankar. Inga fler tårar för Unga mammor, det är det inte värt!
  Pu och kram!
  Sofia

 36. JosefineMoberg

  Vilket inlägg, tack för att öppnar upp dig och delar med dig om detta. Ni verkar vara en helt fantastisk familj och jag kan säga att de gånger jag sett programmet har jag tagit endel saker med en nypa salt för man vet hur saker klipps ihop och att de vill att man ska göra på ett sätt för att göra ”tv”. Har andra kompisar som jobbar med liknandd och de säger att de är inte lätt någon stans och samtidigt lätt att tappa bort sig själv mitt i allt. Så till dig du är Grym med stort G. massor av kramar och kärlek till er!
  Kör på ditt egna race ❤️❤️❤️

 37. Cecilia

  Jag tycker du är stark o duktig Linn. alla borde veta att det klipps o framställs fel i sådanna serier, stå på dig o var stolt över er fina lilla familj.
  så länge ni mår bra så strunta i alla andra.
  vet hur tuffy det är med en liten, min är 4 år nu o har snart en liten till.
  uppfattades nog också som lat o att jag körde med min man under lillans första år.
  det jobb vi mammor gör är dygnet runt o då måste vi få vara trötta o be om avlastning.
  Kramar till dig o din fina familj. ?

 38. Cecilia

  Jag tycker du är stark o duktig Linn. alla borde veta att det klipps o framställs fel i sådanna serier, stå på dig o var stolt över er fina lilla familj.
  så länge ni mår bra så strunta i alla andra.
  vet hur tuffy det är med en liten, min är 4 år nu o har snart en liten till.
  uppfattades nog också som lat o att jag körde med min man under lillans första år.
  det jobb vi mammor gör är dygnet runt o då måste vi få vara trötta o be om avlastning.
  Kramar till dig o din fina familj. ?