Tiingelinn

Jag hatar att vara hyresgäst, trevligt telefonmöte , otrevlig skrikande man!

Hej finisar!

Gud vilken morgon, vakande tidigt så har jobbat massor med mina sociala medier. Satt mitt i ett telefonmöte som var så galet trevligt med ett företag jag ska göra samarbeten med. Dessa fina koppar jag har länkat tillhör samarbetet, hur fina!

Hur som helst mitt i mötet kommer någon och tokplingar på dörren! Tur nog vakande inte Tindra som hon brukar göra. Det kommer en arg asotrevlig gubbe och skriker på mig att han ska debitera mig för att jag ställt en kartong på sidan av soptunnan i soprummet. Alltså jag blev typ rädd, fick en klump i magen! Hade kvar Johan som jag pratade med i telefonen som tur var. Han skrek att det var hushållssopor och att allt ska ligga i soptunnorna. Saken är den att vi sätt att våra grannar ställt kartonger på sidan av så tänkte väl att ja men då gör vi med det så tar de inte upp hela soptunnorna.

Jag avsyr verkligen att vara hyresvärd. Jag och Marcus är absolut inga miljökämpar som ska hyllas men vi tänker på miljon, tar mindre plastpåsar, äter vegetariskt ibland och är det något vi vill och tycker är viktigt så är det sopsortering. Gör typ ont när man ser i vårt soprum att de har 8 stora soptunnor ( inte vanliga man ha hemma utan stora) och de finns inte en för kompis, en för glas, nej alla är för allt. Så ligger papper, glas, aluminium, kompost, allt blandat. Alltså hallå men det är 2018 och vår planet går sönder. Är ingen miljökämpe, önskar att gav vore men att inte ens ha en kompost… det har ju seriöst alla privatpersoner i hus!

Jag trivs inte alls som hyresgäst. De är så stränga här med, tog flera månader innan min pappa som jobbar heltid som rörmokare fick dra in vår diskmaskin, vi får inte måla om våra dörrar, vi har en garderob med ett knivhugg i som tidigare hyresgäst inte gjort så är väl ännu äldre, en dörr som är ett hål i, och inget blir utbytt!

Sjukt att man inte får måla om och ha det fint i sitt hem, vi får inte tapetsera om, en vägg är det ritat av ett barn över hela väggen på och vi får inte göra detta själva. Vi har fått att vi ska få om tapetsering i 2 rum men väntetiden är över ett år säger dem.. hon som bodde innan oss fick med det men på hennes tid hann inget hända.

Jag är inte glad på detta, känns som jag klagar, är såklart glad att vi har en lägenhet men det är därför vi inte har gjort någon houestour eller visat upp bilder för jag är inte nöjd med hur det ser ut! Är en sak att visa et slevande hem och en annan att visa ett hem med trasiga dörrar och målade tapeter. nu har vi ställ sängen för den väggen och satt sänghimmel runt hela för at täcka så mycket som möjligt av väggen…

Kanske dags att leta vidare men varken Marcus eller jag orkar med en till flytt redan!

Puss och kram!

Rosa kopp!

Grå kopp!

Himla fina! 

Visst? <3 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Om ni inte får måla om dörrarna är ett tips att klä in dom med dekorplast! ? har klätt om mycket själv och det blir svinbra! Ska ni flytta är det bara att dra bort ?
    Paxlux.se är en bra sida för sånt?

  2. D

    hej! enligt hyreslagen får ni lov att måla om och tapetsera hur mycket ni vill. men många hyresvärdae försöker luras att man inte får ditt och datt, sanningen är att man får göra väldigt mycket i en hyresrätt.
    så måla på ni!

  3. amanddafelicia

    får ni inte ens tapetsera om ni använder er av en utbildad? för det tror jag man får enligt lagarna, kontakta hyresgästföreningen angående det där! Dörren kan jag också tycka att ni ska få en ny! men jag rekommenderar er att kontakta hyresgästföreningen och be om rådgivning, ni betalar ju ändå varje månad och ska ju därmed trivas ☀️

  4. Närketjejen

    När jag flyttade från min lägenhet så fick jag fixa någon som skulle tapetsera eftersom det måste bli bra och fackmannamässigt bra gjort. Konstigt att ni inte får tapetsera själva om ni tex anlitar någon(jag bor i örebro och bor i Öbo därför skriver jag till dig =) )