Vad betyder adlink och hur funkar det och vad är reglerna? – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Vad betyder adlink och hur funkar det och vad är reglerna?

Hej finisar!

Som ni vet brukar jag ju länka produkter ibland på storyn på instagram och ibland även här på bloggen. Det är detta som kallas adlink.

En adlink eller Ad innebär reklam. Det vill säga jag kommer kunna tjäna pengar på detta. Om någon klickar in på hemsidan så kanske jag tjänar 50 öre eller också får jag 10% provision om någon handlar varan de klickat in på, är lite olika beroende på vad företaget har för plan.

Det är inga stora summor jag tjänar men litegrann, gör det mest för jag tycker det är himla kul att vara inne på hemsidor och kika. Älskar att hitta reafynd, älskar att dela med mig och ja ni förstår.

Det roligaste är skålar när ni frågar tex ” vart är din jacka köpt” och så kan jag länka den åt er. Att någon faktiskt är intresserad och vill kunna hitta en likadan som mig. Tillexempel har ni frågat om dessa magiska bubbel karaffer i detta inlägg. Dessa länkar är alltså adlinks så om ni klickar på länken kommer jag att tjäna lite lite pengar på det. Men som sagt det är inte därför jag gör det för det är så himla lite så det skulle jag aldrig orka med om det var för pengarna, gör det för det är kul och för att tipsa er!

Vill du med göra adlink på din blogg? Det finns en hemsida som heter Adviral och där kan göra sådana länkar. Sedan finns det även en som heter Metapic.

Reglerna liknar varandra men är lite annorlunda.

På Metapic gäller följande:

1. Det ska finnas bild på produkten du länkar.
2. Du måste skriva pris på produkten.
3. Du måste skriva varifrån produkten kommer.
4. Du måste skriva att det är reklam/ ad/ adlink / annons / annonslänk

Adviral :

1. Man ska veta vad man skipar upp till.
2. Det måste stå med att det är reklam.

Det är super viktigt att man märker dessa med reklam. Det är lag på detta. Jag följde inte alla stegen på Metapic förut och alla mina pengar drogs tillbaka, det var inte kul.

Nu vet ni lite mer om adlinks !

Puss och kram!

Karaff med silver handtag , denna var på rea.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Att jobba med sociala medier låter spännande tycker jag. Tyvärr är jag en ointressant småbarnsmamma som bor på landet. Ingen flashig lattemamma i storstan här inte, här är det bryggkaffe som gäller, ibland återuppvärmt i mikron. 😉