Tiingelinn

Könsneutralt eller inte?

Hej finisar!

Såhär kan det se ut hemma hos oss. Tog precis den sista sovande bilden lite i smyg för att inte väcka Tindra. Vi håller på att få henne att sova i sin säng så hon får ligga där och " leka" och titta på sin snurrande babymobil för att känna att sängen är en rygg plats.

Till inlägget.

Det är så mycket diskussion kring det här med könsneutrala kläder, om man ska ha klänning på pojkar eller inte och så vidare.

Hur ställer jag mig till det då?

Alltså sånt här är så svårt verkligen. Vad det gäller mitt barn så vet ni ju att hon har mycket rosa och hon är flicka så är det. Men det känns även som att jag har blivit förknippad med rosa!

Alltså Tindra har massor av andra färger med på sina kläder. Kika igenom mina bilder så kommer ni upptäcka det. Idag har hon en av mina favoriter på sig. En grön och vit randig dress med en gul giraff på. Väldigt könsneutral om ni frågar mig. Den är från Polarn och pyret föresten, många som frågat. Sedan har hon mest av vitt och beiget, guld och så. Hon har 2 jättefina blåa allmänningar, blåa tights, jag älskar blommigt framför allt, haha.

Men jag känner att det inte finns rätt eller fel. Det är lite hype just nu att man ska trotsa normen. Man är en svinbra mamma om sonen har rosa klänning och hårband. Nytänkande och cool men när dottern har det är man gammeldags och tråkig.

Har fått höra från folk " Tur att du fick en tjej" och typ " Skulle du blivit lika glad för en pojke?"

Jag blir så ledsen för jag vill jättegärna ha en lillebror till Tindra. Är så hemskt att folk får den bilden av mig. Jag önskade mig ett friskt barn och fick en frisk dotter. Kan inte önska mig mer. Kön spelar ingen roll för mig.

Visst tycker jag det är jättekul att ha rosa klänningar och hårband och skulle nog faktiskt inte haft det på en son när han var såhär liten bebis. Det finns tyvärr mycket större utbud med flickkläder på tillexempel Kappahl. Då menar jag rosablommigt och klänningar som flickkläder nu. Så de är kul som sagt att kunna köpa sånt men Gud vad är bebiskläder, de är ju finast som de är nakenfisar, haha tycker jag om min dotter i alla fall.

Jag personligen skulle nog inte klä en bebis i rosa klänningar om jag fick en son. Jag är inte riktigt med i det här med hen och allt så för mig tänker jag att när jag har en klänning på Tindra så förstår folk att set är en flicka. De är lite enkelt så. Däremot får andra jättegärna trotsa normen och köra på det gör mig ingenting.

När Tindra blir stor sedan får hon ju välja sina kläder själv men just nu tror jag inte hon bryr sig. Inte om hon har livly, HM, Newbie, Lindex, polarn, Wish, Åhléns, Gant eller vad som helst heller. Vi har väldigt blandat med märken på hennes kläder. Alla ovanstående är ställen jag köpt saker på till henne.

Jag köper det jag tycker är fint och jag tycker hon passar bra i. Sedan får hon välja själv.

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Håller med, har en 7månader dotter och klär henne mestadels i rosa o tjejiga kläder. Jag älskar dessa kläder och tänker att jag får passa på innan hon får en egen vilja ?

  2. Saynomore

    Så länge jag får bestämma vad min son får ha på sig så blir det väldigt blandat från både ”pojk ooch flickavdelningen”. Han äger guldiga leggins, rosa tröjor, glittriga leggins m.m och jag klär han så som jag tycker är fint helt enkelt. Mycket i hans garderob är från MR som är könsneutralt och det är så fina plagg där ofta. ? Sen får han bestämma själv när han kommer upp i åldern. Klänning skulle jag själv inte sätta på han men vill han ha det sen så absolut. ?

  3. Emma-Matilda

    jag har både pojke och två flickor. Och gör väl egentligen utan att tänka på det väldig skillnad i just kläder. Vår pojk är väldigt pojklag i sin kläder och flickorna klär jag gärna i rosa och mer ”flickigt”. Jag accepterar såklart om min pojke någongång skulle vilja ha klänning, men ännu är han för liten för att själv bestämma och tycka. Dock använder han mer än gärna nattlinne, och där är ju det för att han vill vara som storasyster ?

  4. eswensson

    Jag känner lika dant. Andra får jättegärna klä sina pojkar i blommigt & rosa; men jag skulle aldrig göra det med min son, om han inte vill det själv framöver såklart. & likadant med min dotter, henne skulle jag inte dra på de typiska ”pojk-kläderna”, om hon själv inte vill när hon blir äldre. Här kör vi blommigt & ”flickigt” till dottern & ”pojkigt” till sonen. ??

  5. MammaStina

    Jag har tre flickor (2, 4, 10) och det är mycket klänningar, rosa, glitter, spets mm. För så vill jag/vi ha det! ? Så min systerson har fått ärva mycket roliga kläder med små spetsar – hur gulligt som helst. Barn är barn, så länge man respekterar dem när de är gamla nog så kan man få trotsa könshysterin fram till dess. För de allra flesta är födda med ett biologiskt kön (pojke/flicka) även om det kanske visar sig vara fel senare i livet (hen). Då får man stötta då. ? Tack för blogginläggsinspiration! Blir nog ett inlägg om detta om några dagar!

  6. MarielleLättLagom

    När mina barn var små stickade jag små koftor i svart och uj vad folk hade åsikter om det. Jag tycker att folk bryr sej ibland för mycket. Klä Tindra i vad du tycker är fint. Hon är alldeles underbart söt i allt du tar på henne. Hen går inte hem hos mej heller.

  7. IdaHjort

    Jag har en son och är inne på precis ditt spår, så fint skrivet. Ibland är man så rädd att trampa någon på tårna liksom, ? Jag gillar typiska ”killkläder” på min son. Skulle nog inte ha en ross klänning på honom men en lång t-shirt och strumpbyxor. Men när han blir större får han absolut välja själv i affären. ☺️❣️