Fördomsfull barnmorska, byta landsting, hjälp – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Fördomsfull barnmorska, byta landsting, hjälp

Godmorgon finisar!

Här ligger jag och kulan, hihi. Älskar min lilla bebis där inne så mycket. Känns som att vi redan känner varandra på något sätt.

Till rubriken så har jag fått för mig att förlossningen i Linköping är mycket bättre än den i Örebro.

Har varit i Örebro på ultraljud och träffat förlossnings barnmorskor flera gånger och ingen har liksom känts sådär jättebra. 2 st har dessutom varit jättedryga och fördomsfulla. Som en gång när Marcus inte kunde följa med på grund av en viktig arbetsintervju som ledde till hans nuvarande jobb så sa barnmorskan " Jasså de finns ingen pappa med i bilden" Jag bara " jo…" hon trodde heller inte att jag hade råd med ultraljudsbilderna, 30:- st..

Nej det har inte känts bra i Örebro faktiskt och tror att det bidrar till min förlossningsskräck.

Har dessutom kontaktat aurora barnmorskorna för att få en tid. Min underbara barnmorska från Unga mammor och pappor i Örebro ringde och fixade och de skulle ringa upp inom 2 dagar men ingen ringde. Ringer själv dit efter en vecka och berättade läget och de skulle ringa upp dagen där på. Ingen har ringt på 2 veckor..

Min förlossningsskräck blir bara värre och värre.

Linköpings förlossning har jag varit på 2 gånger på grund av oro för bland annat blödningar men även svimningar och trötthet. Båda gångerna har jag blivit så väl bemött!

Senast jag var där så sa de till och med innan jag gick, tveka inte att ringa för minsta lilla, vi finns ju här av en anledning, för att hjälpa dig. Blir du orolig, ring! De har varit så trevliga och förstående och känts toppen.

Skulle verkligen underlätta om skräck om jag kände så i Örebro med.

Är det någon där ute som vet om man kan byta och föda i Linköping. Anledningen att jag varit där 2 gånger är att min kille kommer därifrån så hans familj bor där men han och jag ska bo här i Örebro.

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Låter inte alls roligt det där 😟 vi har ju “fritt vårdval” i Sverige så det borde inte vara något problem! Hoppas allt går bra, lycka till!

 2. Sandra

  Låter inte alls roligt det där 😟 vi har ju “fritt vårdval” i Sverige så det borde inte vara något problem! Hoppas allt går bra, lycka till!

 3. emmaforsblom

  Åh vad hemskt! De borde ju göra allt så du får mindre förlossningsrädsla inte mer. Och jag som håller på o byta till Örebro.. Hoppas verkligen att du får föda i Linköping ifall det är det du vill. Du är stark. 💕

 4. emmaforsblom

  Åh vad hemskt! De borde ju göra allt så du får mindre förlossningsrädsla inte mer. Och jag som håller på o byta till Örebro.. Hoppas verkligen att du får föda i Linköping ifall det är det du vill. Du är stark. 💕

 5. Juliiagoransson

  Känner igen det med fördomsfullt! I min journal står det väldigt ung förstföderska istället för förstföderska? tog illa upp av det. och bemötandet som du talar om, finns de en pappa med i bilden? tom med BB där han inte fick stanna över natten. Fick frågan om jag hade någonstans att bo m.m, på efterkontrollen sa min barnmorska “men du blir det väl inte fler barn på ett tag ändå?” 😶

 6. Juliiagoransson

  Känner igen det med fördomsfullt! I min journal står det väldigt ung förstföderska istället för förstföderska? tog illa upp av det. och bemötandet som du talar om, finns de en pappa med i bilden? tom med BB där han inte fick stanna över natten. Fick frågan om jag hade någonstans att bo m.m, på efterkontrollen sa min barnmorska “men du blir det väl inte fler barn på ett tag ändå?” 😶

 7. emmaforsblom

  Åh vad hemskt! De borde ju göra allt så du får mindre förlossningsrädsla inte mer. Och jag som håller på o byta till Örebro.. Hoppas verkligen att du får föda i Linköping ifall det är det du vill. Du är stark.

 8. emmaforsblom

  Åh vad hemskt! De borde ju göra allt så du får mindre förlossningsrädsla inte mer. Och jag som håller på o byta till Örebro.. Hoppas verkligen att du får föda i Linköping ifall det är det du vill. Du är stark.

 9. Christer Holm

  Fördomsfullhet är ju inte alls bra , jag hoppas verkligen att ni får en en bra till förlossning. Min dotter förlöstes i Karlskrona som jag tycker är bra . Lite långt dock ha ha .

 10. Christer Holm

  Fördomsfullhet är ju inte alls bra , jag hoppas verkligen att ni får en en bra till förlossning. Min dotter förlöstes i Karlskrona som jag tycker är bra . Lite långt dock ha ha .

 11. Juliiagoransson

  Känner igen det med fördomsfullt! I min journal står det väldigt ung förstföderska istället för förstföderska? tog illa upp av det. och bemötandet som du talar om, finns de en pappa med i bilden? tom med BB där han inte fick stanna över natten. Fick frågan om jag hade någonstans att bo m.m, på efterkontrollen sa min barnmorska “men du blir det väl inte fler barn på ett tag ändå?”

 12. Juliiagoransson

  Känner igen det med fördomsfullt! I min journal står det väldigt ung förstföderska istället för förstföderska? tog illa upp av det. och bemötandet som du talar om, finns de en pappa med i bilden? tom med BB där han inte fick stanna över natten. Fick frågan om jag hade någonstans att bo m.m, på efterkontrollen sa min barnmorska “men du blir det väl inte fler barn på ett tag ändå?”

 13. Christer Holm

  Fördomsfullhet är ju inte alls bra , jag hoppas verkligen att ni får en en bra till förlossning. Min dotter förlöstes i Karlskrona som jag tycker är bra . Lite långt dock ha ha .

 14. Christer Holm

  Fördomsfullhet är ju inte alls bra , jag hoppas verkligen att ni får en en bra till förlossning. Min dotter förlöstes i Karlskrona som jag tycker är bra . Lite långt dock ha ha .

 15. amanddafelicia

  Du har all rätt att föda vart du vill, sen kan det vara så att de inte har plats! Men trivs du bättre i Linköping så satsa på det istället

 16. amanddafelicia

  Du har all rätt att föda vart du vill, sen kan det vara så att de inte har plats! Men trivs du bättre i Linköping så satsa på det istället