Tiingelinn

Klart man tror att det är fel på sin kropp när utbildade påpekar det.

Hej finisar, hoppas allt är bra med er!

Ni som följt mig vet ju hur mycket jag brinner för att det här med kroppar och ideal. Har gjort massor av inlägg där jag berättat om hur jag fått påhopp över att min rumpa är är för liten för att jag skulle kunna göra ett modelljobb, tack för åsikten men gjorde ett modelljobb veckan efter och gick hur bra som helst. Levde dock med komplex över min lilla rumpa såklart men nu skrattar jag åt att jag ens brydde mig. Ni vet också hur jag jag berättat om att kompisars föräldrar sa åt mig att jag borde äta mer när jag var liten, och om att killar retade mig för att ha små bröst. Nu kan jag bara skratta åt dem och säga att jag varken är underviktig eller har små bröst längre, haha. Pinsamt beteende verkligen. Tyvärr är det unga människor som går igenom detta just nu och till er vill jag bara säga, skratta åt dem istället för att skratta åt din egen perfekta kropp.

En grej som dock är väldigt konstig är att det finns utbildad personal som utgår från kroppsidealet som vi hela tiden försöker kämpa emot. Stora företag använder sig av varierande utseende på modellers utseende, längd, storlek och så vidare, kändisar startar kampanjer, ja alla kämpar för att visa välden och främst alla unge som lider mest utav komplex att de är perfekta som det är men vad hjälper det när utbildade skolsköterskor berättar för än att man måste ändra på sin kropp.

Jag fick ju höra på hälsosamtal att jag var underviktig och fick tips på att jag skulle kunna börja äta mer feta produkter som mjölk med mer fett i och liknande. Av en annan fick jag höra att de såg att jag var en hälsosam person som tränade mycket och åt nyttigt. Testerna de gjorde var typ att känna på mina magmuskler och se hur mina lungor fungerade som tydligen var jättestarka, denna brukar jag dra som skämt till mina nära och kära då de vet att jag hatar att träna och aldrig gjort det i hela mitt liv mer än på idrotten. Dessa magmuskler och uthållighet i lungorna har jag fått tack vare att jag sjungit hela mitt liv och det ger magmuskler och starka lungor då de verkligen ansträngs när man sjunger. Men tillbaka till ämnet hon kollade alltså lungor, magmuskler, vikt, längd och utgick från hur jag såg ut och kunde på så vis se att jag var hälsosam och tränar vilket inte alls stämmer!

Sedan har jag en perfekt, jättevacker lillasyster som tränar flera gånger i veckan och är super aktiv. Till henne sa den där idioten att hon var överviktig vilket hon absolut inte är och aldrig har varit. ( Infogar en bild på mig och min syster nedan)
Det komiska är att hon var överviktig och skulle börja träna, som hon redan gjorde minst 4 gånger i veckan, samt äta mer hälsosamt. Detta var ca 2 år sedan och vi här hemma märke hur konstig hon började bli, hon ville inte äta någonting längre, för den där idioten hade berättat för henne att hon var överviktig. Blir så sjukt arg.

Har även en bekant som blev sjuk på grund av att hon fick höra att hon var överviktig och började träna och sluta äta, gick så långt så hon blev inlagd på sjukhus.

Visst, jag kan förstå att en grovt överviktig eller underviktig person kan behöva hjälp om det innebär stora risker för hälsan, kanske pendlar mellan liv och död men inte om man väger ett kilo mer eller mindre, herregud.

Infogar en bild på mig som underviktig och min syster som överviktig här nedanför:

Jag har förstått nu hur sjukt detta är, att döma ett utseende och där dra slutsatsen vilken hälsa man har.

Sedan är ju ett stor problem att man bara hetsar åt ena hållet det vill säga att det finns massor med kampanjer för att det är fint att ha lite kärlekshandtag, den äckliga frasen ” killar vill ha” och sedan en tjej med lite kurvor men helt plötsligt är det inte okej att vara smal längre. Är ju själv erfaren att bli retad över att jag varit ” för smal” och vet att det finns många där ute som lider av problemet.

samma sak med bröst tycker jag, nu är det inne att ha små bröst, inget man ska skämmas för för det är snyggt och ja det är klart att det är de men för det är det väl lika fint att ha stora bröst eller? Jag tycker min kropp är perfekt, jag tycker mina bröst är perfekta utan att på något sätt vara själv kär eller tycka att jag är snyggast i världen. Jag tycker nämligen att mina vänners kroppar är perfekta trots att de inte ser ut som min. Alla är fina på sitt sätt, låter så klyschigt men det är ju så sant!

Här nedan kommer lite bilder på min kropp i bikini, några bilder är gamla, några nya, spelar ingen roll det är min kropp och även om vissa delar har förändrats och blivit större eller liknade så är det min kropp och den har och kommer alltid att vara perfekt trots att den förändras.

Det är samma sak med dig! Titta dig själv i spegeln och se hur underbart vacker du är!

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.