Det ska inte behövas en anledning till att INTE dricka alkohol – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Det ska inte behövas en anledning till att INTE dricka alkohol

Hej på er finisar.

Finns en sak jag tänkt på länge som jag tänkte dela med mig av med er nu. Som ni vet är jag 17 år och går andra året på gymnasiet. Jag lever mitt liv på mitt sätt, går mina egna vägar, har mig egen stil och så vidare. Det är ingen som ifrågasätter det vilket är otroligt skönt.

Däremot så finns det en grej jag reagerar på och det är alla frågorna om alkoholen.

Jag har aldrig druckit alkohol i hela mitt liv och det är jag stolt över. Tycker inte att det är alls konstigt att en 17 årig tjej inte dricker alkohol, liksom hallå det finns lag på att man inte ska dricka alkohol innan man fyllt 18 år! Det är en sträng lag, ingen minderårig kan köpa alkohol på affärer, systemet, krogen, kryssningar eller vart det nu kan vara.

Jag har aldrig i hela mitt liv hört någon säga till den som kör bilden att ” varför kör du inte mot rött”
I mina ögon är det precis samma sak faktiskt! Det är någon som ifrågasätter varför jag inte bryter mot lagen.

Dessutom, så ifrågasätter inte jag mina vänner när dem som är minderåriga dricker alkohol, de bryter mot lagen men jag ifrågasätter inte dem! De har sitt ansvar och jag älskar dem väl lika mycket vad dem än väljer att göra. Det viktiga för mig är att de kan ta hand om sig själva och inte råkar ut för något dåligt på grund av alkoholen. Detta ger mig ännu mindre förståelse till att folk ska ifrågasätta mig varför jag INTE dricker alkohol när jag är 17 år gammal. Mina nära vänner vet att jag helt enkelt inte vill och tänker inte på det men det är det för många andra som gör tyvärr och jag vet att jag inte är den enda som får försvara mig på grund av detta.

Det finns ingen som mutar mig med något, det finns ingen som tjatar på mig, visst mina föräldrar vill såklart inte att jag ska dricka och jag ser såklart upp till dem men jag själv vill inte, känner inget behov och ja, nej, jag vet inte det är min förklaring, jag vill inte, är det så konstigt?

om mindre än en månad så fyller jag 18 år, jag känner fortfarande inget behov utan alkohol, jag vill fortfarande inte börja dricka det, det är ju inte direkt bra för någonting över huvud taget så varför skulle jag börja dricka det? Går ju att jämföra med att jag skulle ta en spruta utan någon funktion för min kropp, jag vill absolut inte ta en spruta men jag ska ändå göra det.

Jag är inte den typen av person som gör saker för att jag kan, bara för att jag kan dricka alkohol så betyder det inte att jag vill, bara för att en tjej fyllt 15 år och får ha sex betyder det inte att hon vill, men det är det många sjuka män som inte förstår, nu snöar jag in på något mycket allvarligare och värre men ni förstår principen. Vissa har svårt att förstå detta.

Jag ser självklart fram emot att fylla 18 år, jag är ganska så “lillgammal” (mogen för min ålder) och längtar efter att ha det där egna ansvaret, ska bli skönt att kunna nätshoppa, boka hotell, med mera, haha men jag ser inte fram emot att försvara mig mot mitt val att inte dricka alkohol som kommer bli så mycket värre när jag faktiskt är 18 år, men jag tänker stå på mig.

Det sista jag vill säga med detta inlägg är till alla er andra minderåriga, drick inte innan ni fyllt 18 år, det finns en lag av en anledning och VÅGA stå upp för er själva, var starka, kämpa, säg ifrån, jag vet att det inte alls är lätt och jag vet hur många det är om halkar in på fel spår men försök.

Jag är inte perfekt på något vis men jag ser mig själv som en stark person och förebild för dem som är i samma sits som mig, just för att jag vågar stå emot.

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.