Tiingelinn

Lucka 9- mina tankar om att skaffa barn

Hej på er!
Idag är det den 9 december och det betyder att det är dags för lucka nummer 9. Denna Lucka skulle handla om mina tankar om att skaffa barn.

Som ni vet är jag bara 17 år (snart 18) men det är absolut inte aktuellt för mig i nuläget eftersom att jag studerar, min kille studerar, vi har inget eget boende osv.

Annars ser jag inte alls åldern som något avgörande i den frågan utan mer hur man är som människa. Jag tror att alla kan känna inom sig om de är redo eller inte. Brukar se på ett program som heter unga föräldrar och det handlat just om par som fått barn i tidig ålder.

En av de som var med sa en så smart grej och det är verkligen sant. Är det en ung förälder som gör ett misstag skyller väldigt många på deras ålder. Ett exempel är att hämta ett barn på dagis. Kommer du 10 min senare än du sagt och är ung förälder börjat folk med sina fördomar att de är unga och dåliga föräldrar men kommer en något äldre person sent tänket de flesta att "stackarn som fastnade på jobbet"

Jag tror att det handlat om individen. En 17 åring kan ha upplevt mer än en 27 åring och ha erfarenheter med sig. Det gäller mest att ha ett stabilt förhållande, ha ekonomi, boende och liknade.

Jag tycker inte att vi ska lägga oss i när andra väljer att skaffa barn det är från individ till individ.

Jag själv vill ha barn tidigt och med tidigt menar jag ca 22 ungefär. Men som sagt, jag vill ha fast ekonomi, boende och såklart en delaktig pappa. Det sista är det sista jag tvivlar på eftersom jag ser en framtid med Marcus. Det absolut viktigaste av allt är ju såklart att både den blivande pappan och mamman vill ha barn!

Vad det gäller antalet så tycker jag 2 känns lagom. Max 3. Har ju redan mina favorit namn Love och Tindra men vi får väl se, minst 4 år kvar tills dess.

Puss och kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.