Tiingelinn

Hur ska man känna sig fin när det inte ens finns kläder och skor i sin egen storlek

​Hej på er!

Nu kommer jag att skriva ett inlägg om något som berör mig så himla mycket och som jag verkligen inte kan förstå.

Det finns så många tjejer och killar som har dålig självkänsla, går du fram och frågar 100 ungdomar om de tycker att de själva är snygga så kommer ungefär hälften att svara nej. Det blir fler och fler ungdomar som får dåligt självförtroende, särskilt när det gäller sitt eget utseende vilket kanske inte är så konstigt med dagens ideal. Det som jag reagerat starkt på är att det näst intill aldrig nämns något om de personerna som ligger under idealet och då menar jag dem som är ”för smala” och ” för korta” 

Hela tiden pratas det om att vackra människor känner sig tjocka för de är större än idealet men det tas aldrig upp något om de som känner sig mindre än idealet och mår dåligt över det, min fråga är varför är det så?

Jag har inte alltid tänk på detta men när jag börjar tänka och se mig omkring mer och mer så inser jag hur sjukt detta är. Varför ska inte alla få känna sig vackra, det är ju det vi är!

När jag var och shoppade i helgen så kikade jag lite i klädaffärer och insåg att 9 av 10 butiker jag var inne i har storlekarna XS-XXXL som sitt standard sortiment. Det jag reagerade på då var att det finns 3 gånger XL men inte ens 2 gånger XS. Det är bra att det finns tre gånger XL men varför finns det inte samma brädd neråt dessa storlekar som är under ideal storleken?

Jag själv har storlek xs på majoriteten av mina kläder, ibland kan jag även använda S men ibland skulle jag även behöva xxs men det finns inte! Har kompisar, släkt och ser så många fina människor som är mindre än mig och då tänker jag, varför ska inte dessa personer kunna köpa en tröja som sitter tajt och bra på dem för? Ingen ska väl behöva använda en storlek som inte är lagom för att det inte finns något annat?

Hur ska vi kunna acceptera oss själva när det inte ens finns kläder i våra storlekar? Det vore i alla fall så mycket enklare om det fanns kläder i sin storlek, känna att det är fler som har samma storlek som än själv, veta att det inte är något konstigt eller annorlunda med det alls, för det är det inte!

Det samma gäller skor! Jag har nu vid två tillfällen velat köpa ett par skor i storlek 35 för att 36 har varit för stort och då  har jag båda gångerna blivit hänvisad till barnavdelningen vilket inte var jättekul, kändes både förnedrande och så fanns det för den delen inga snygga skor, var inte så sugen på rosa med paljetter och hello kitty. Det finns skor mellan storlekarna 36-43 på standard dam avdelningen och jag vet att jag inte är den enda tjejen som skulle behöva en mindre storlek, vet vänner, familj och liknade här med som inte skulle tacka nej till 34or eller 35 or!

Jag har alltid gillat att ha små fötter men inte längre nu när det inte ens finns skor till mig!

I både fallet med klädstorlekarna och skostorlekarna har det funnits på HM. Säg vad ni vill om HM i allmänhet men de har haft skor i mindre storlek än 36 och även storlek 32 på kläder som motsvarar xxs! De har kommit en bit på vägen när det gäller detta som jag tycker är så viktigt! Jag önskar att jag ser mindre storlekar dyka upp på flera ställen.

Alla människor är fina på sitt sätt, vilken storlek vi än behöver, så länge som vi själva mår bra så tycker inte jag att det finns något för stor eller för liten!

Puss och kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.