Glädje dödare = tandvården – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Glädje dödare = tandvården

Hej på er!

Idag gick jag upp 6 för att åka till tandläkaren i Örebro för att höra dem säga att jag ska få en söt liten räls i överkäken på torsdag och efter en månad även i underkäken.

Det tar 2 min att säga, man kan inte ringa och säga det så jag slipper ta ledigt från skolan och åka till Örebro, hem till Frövi och till Linde?

Helt ärligt vet jag inte hur de tänker. För ca ett halvår sedan så skar tandläkaren upp hela mitt tandkött, det sprutade blod, jag svimmade och mådde dåligt flera dagar. De satte dit en ful taggtråd som skavde sönder hela min läpp och när jag var i Finnåker så låsande fen och stod rakt ut! En vass pinne som stack rakt ut ut munnen och jag kunde inte göra ett skit.

Det roligt är att de har gjort allt detta i onödan, just precis gjort det utan funktion.

Idag fick jag alltså veta att jag ska ha räls i upp till två år. Varför ska jag ha räls då?

Jo för att förut så fick jag ryka ut en tand för att den satt i vägen för den nya tanden. Den nya tanden kom aldrig upp och därför måste jag nu sätta räls för att göra min glugg 2 mm större så att tanden kan växa upp.

Så himla klantiga är dem. Liksom det är många som får tandställning men jag har ju inte ens sena tänder och är dessutom 17 år…

Aja får väl se det från den ljusa sida och tänka att jag kommer få snygga tänder sedan samt att min pojkvän inte är ytlig som vill ha mig trots denna fula sak i min mun!

Lovar att ta lite fina selfies i morgon innan skiten sitter där i två år!

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mariaelin.nilsson

  Håller med, sjukt pinsam kommentar! Bry dig inte om folk som hatar, det är säkert bara någon som är avundsjuk på att du är så vacker och att det går så bra för dig! Fortsätt som du gör och låt ingen trycka ner dig! Älskar dig bästa Linn, puss och kram! <3

 2. Mariaelin.nilsson

  Håller med, sjukt pinsam kommentar! Bry dig inte om folk som hatar, det är säkert bara någon som är avundsjuk på att du är så vacker och att det går så bra för dig! Fortsätt som du gör och låt ingen trycka ner dig! Älskar dig bästa Linn, puss och kram! <3

 3. Tiingelinn

  Hej! Förstår inte alls din reaktion. Bara för jag själv inte vill ha tandställning och tror att jag själv kommer bli ful i det så betyder det inte att andra är det. Som när jag och min bästa vän är på stan så kollar vi på kläder då kan jag säga att gud vad fint dendär toppen satt på dig men jag var ful i den. Därför anser jag inte detta som dubbel moral. Jag tycker synd om alla andra som har tandställning och INTE VILL ha det lika mycket som om mig själv. Om jag skulle få veta att jag var obotligt sjuk skulle jag inte få gråta då bara för att fler människor drabbats av samma besked? Tänkvärt! Puss och kram!

 4. Tiingelinn

  Hej! Förstår inte alls din reaktion. Bara för jag själv inte vill ha tandställning och tror att jag själv kommer bli ful i det så betyder det inte att andra är det. Som när jag och min bästa vän är på stan så kollar vi på kläder då kan jag säga att gud vad fint dendär toppen satt på dig men jag var ful i den. Därför anser jag inte detta som dubbel moral. Jag tycker synd om alla andra som har tandställning och INTE VILL ha det lika mycket som om mig själv. Om jag skulle få veta att jag var obotligt sjuk skulle jag inte få gråta då bara för att fler människor drabbats av samma besked? Tänkvärt! Puss och kram!

 5. gurka

  Vilken pinsam kommentar! Håller helt med dig Linn förstår att det är jobbigt men du är så vacker så du kommer vara fin med tandställningen med.

 6. gurka

  Vilken pinsam kommentar! Håller helt med dig Linn förstår att det är jobbigt men du är så vacker så du kommer vara fin med tandställningen med.

 7. Mariaelin.nilsson

  Håller med, sjukt pinsam kommentar! Bry dig inte om folk som hatar, det är säkert bara någon som är avundsjuk på att du är så vacker och att det går så bra för dig! Fortsätt som du gör och låt ingen trycka ner dig! Älskar dig bästa Linn, puss och kram! <3

 8. Mariaelin.nilsson

  Håller med, sjukt pinsam kommentar! Bry dig inte om folk som hatar, det är säkert bara någon som är avundsjuk på att du är så vacker och att det går så bra för dig! Fortsätt som du gör och låt ingen trycka ner dig! Älskar dig bästa Linn, puss och kram! <3

 9. liinnandersson

  Hej! Förstår inte alls din reaktion. Bara för jag själv inte vill ha tandställning och tror att jag själv kommer bli ful i det så betyder det inte att andra är det. Som när jag och min bästa vän är på stan så kollar vi på kläder då kan jag säga att gud vad fint dendär toppen satt på dig men jag var ful i den. Därför anser jag inte detta som dubbel moral. Jag tycker synd om alla andra som har tandställning och INTE VILL ha det lika mycket som om mig själv. Om jag skulle få veta att jag var obotligt sjuk skulle jag inte få gråta då bara för att fler människor drabbats av samma besked? Tänkvärt! Puss och kram!

 10. liinnandersson

  Hej! Förstår inte alls din reaktion. Bara för jag själv inte vill ha tandställning och tror att jag själv kommer bli ful i det så betyder det inte att andra är det. Som när jag och min bästa vän är på stan så kollar vi på kläder då kan jag säga att gud vad fint dendär toppen satt på dig men jag var ful i den. Därför anser jag inte detta som dubbel moral. Jag tycker synd om alla andra som har tandställning och INTE VILL ha det lika mycket som om mig själv. Om jag skulle få veta att jag var obotligt sjuk skulle jag inte få gråta då bara för att fler människor drabbats av samma besked? Tänkvärt! Puss och kram!

 11. gurka

  Vilken pinsam kommentar! Håller helt med dig Linn förstår att det är jobbigt men du är så vacker så du kommer vara fin med tandställningen med.

 12. gurka

  Vilken pinsam kommentar! Håller helt med dig Linn förstår att det är jobbigt men du är så vacker så du kommer vara fin med tandställningen med.

 13. snozzy

  Reagerade på ditt inlägg… menar du då att alla andra med tandställning är fula också med tandställning? För om du menar att du är ful i det så blir det lite dubbelmoral i vad du säger. och gråt inte för du ska få tandställning.. finns fler än du som vet hur det är att gå igenom det. Tack för mig. Kram 🙂

 14. snozzy

  Reagerade på ditt inlägg… menar du då att alla andra med tandställning är fula också med tandställning? För om du menar att du är ful i det så blir det lite dubbelmoral i vad du säger. och gråt inte för du ska få tandställning.. finns fler än du som vet hur det är att gå igenom det. Tack för mig. Kram 🙂

 15. snozzy

  Reagerade på ditt inlägg… menar du då att alla andra med tandställning är fula också med tandställning? För om du menar att du är ful i det så blir det lite dubbelmoral i vad du säger. och gråt inte för du ska få tandställning.. finns fler än du som vet hur det är att gå igenom det. Tack för mig. Kram 😊

 16. snozzy

  Reagerade på ditt inlägg… menar du då att alla andra med tandställning är fula också med tandställning? För om du menar att du är ful i det så blir det lite dubbelmoral i vad du säger. och gråt inte för du ska få tandställning.. finns fler än du som vet hur det är att gå igenom det. Tack för mig. Kram 😊