Kärlek – Tiingelinn

Tiingelinn

Kärlek

Hej på er!
Fick ett önskemål om att jag skulle berätta om mitt och Marcus förhållande. Har valt att göra ett inlägg om kärlek istället för att jag tror att det kan bli mer intressant att läsa.

Punkter ni kommer få svar på:

❤️ Varför blir man kär?

❤️ Vad händer i kroppen när man blir kär?

❤️ Hör kärlek och sex ihop?

❤️ Var sitter kärleken?

❤️ Varför kan man inte sluta tänka på personen?

❤️ tecken på att en annan person är kär i dig.

Varför blir man kär?

Det finns inget bra svar på varför man blir kär.
Det är olika från person till person. Ingen kan bestämma vem de ska bli kära i, när man är kär då förstår man de oftast själv efter ett tag.
Det finns uppgifter som säger att vattenmelon kan ha en kärlek effekt i sig. Den innehållet även ämnen som kan öka sexlusten.

Vad händer i kroppen när man blir kär?

Hjärtat kan börja slå snabbare när man är kär, man kan känna sig varm inombords eller i hjärtat, man kan känna sig snurrig och yr, det kan bulta i könet, man kan få rosa kinder, man kan börja skratta hejdlöst, man kan bli darrig på rösten osv.

Detta är helt normalt.

Hör kärlek och sex ihop?

Både ja och nej.
Vissa kan faktist bli kära som barn och då finns inte tankarna på sex i deras hjärnor eftersom att de inte genomgått puberteten.

Annars hör kärlek och sex ihop till allra högsta grad. Man brukar säga att om man absolut inte kan tänka sig tanken av att ligga med personen efter andra dejten är man antagligen inte kär. Detta kan såklart skilja sig från person till person. När man älskar någon vill man vara så nära den som möjligt och det är därför som man vill ha sex med varandra.

Det finns såklart människor som har sex utan att vara tillsammans med varandra. Nyskilda tex eller de som bara inte vill ha ett förhållande, vissa satsar allt på karriären. MEN.. Även om man har sex utan att vara "kär" så måste alltid personen känna något positivt för han/henne. För att attraheras behövs ju faktiskt någon slags kemi!

Var sitter kärleken?

Kärleken sitter i hjärnan även om många vill tro att den sitter i hjärtat. Är man olyckligt kär så kan man känna stora smärtor i hjärtat som brukar kallas för hjärtesorg. Är man kär så kanske hjärtat slår extra hårt men det är uppe i toppen som kärleken sitter. Hypofysen kallas den del i hjärnan som gör att vi känner attraktion och vill ha sex,

Varför kan man inte sluta tänka på personen?

Kärlek är en drog! Det frigörs massor av hormoner när man är kär som finns i tex olika droger. Dessa kärleks hormoner är såklart inte skadliga på nått sätt för din hälsa men du kan bli så kär så du saknat personen när ni träffats för någon dag sedan osv. Man vill ha mer och mer.

Efter något år brukar kärleken lugna ner sig lite och övergå till en trygg och lugn kärlek där man tar varandra lite förgivet.

Enkla tecken på att en person är kär i dig:

Han/hon får rosa kinder.

Han/hon stammar och tappar ord när ni pratar.

Han/hon får röda öron.

Pupillen , det svarta i ögat, blir jättestor när ni ser på varandra.

Han/hon försöker prata me dig och säger ibland konstiga saker.

Där va ett litet inlägg om kärlek hoppas att ni gillade detta! Kom gärna med flera tips vad jag ska blogga om.

Kan tillägga att mitt och Marcus förhållande funkar riktigt bra trots distansen. Vi saknar varandra ofta men när vi väl ses så ger vi varandra all den kärleken.

Puss och kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.