Therese Wickman

VÅRT EN APPLÅD!

Kan knappt tro det är sant.

Så länge som jag kan minnas har Matheus aldrig velat sova i sin egna säng. Undertiden jag och C fortfarande bodde ihop gjorde vi ett försök under ett par månader att försöka få honom att bli trygg och sova i sin egna säng. Vet inte hur mycket jag sprang under nätterna då Matheus vaknade ofta , väldigt ofta och när C sedan flyttade ut så fick Matheus automatiskt flytta tillbaka in till min säng. Var smidigast att han låg bredvid mig när han vaknade för att äta och söka efter närhet.

Dom senaste månaderna har det bara blivit bättre och bättre med hans sömn, från 15-20 uppvak mot nu 1-3 uppvak på en natt.  Det som dock börjat hålla mig vaken är att han snurrar väldigt mycket, sparkar på mig och det gör det svårt att få den där djupa sömnen som man behöver för att orka.

Har heller ingen ork att dra igång någon för att få honom att sova i sin säng om han inte är redo eller inte vill. Men igår kväll erbjöd jag honom att lägga sig i sin egna säng och det gjorde han, med ett leende på läpparna dessutom. Jag lade mig bredvid och efter 15 min sov han. FEMTON minuter, det har aldrig hänt förr tror jag 😀

Där inne sov han sen, från 19:15 till 1:30 inatt, bara det är värt en stor applåd. Vet inte om det var en engångsföretelse, men det lär vi märka 🙂

Dock sov han inte en blund från han kom in till mig fram till strax efter 5 i morse. Jag behöver inte tala om att jag var helt död när han vaknade strax innan 7 i morse och man insåg att natten gav ca 1,5 h sömn.

Vet inte om han stördes att vi låg bredvid varandra, men han skulle hålla i hand, han snurrade runt, kunde inte komma till ro och det kändes nästan som om han var rädd för att somna? Som om han var rädd för att han skulle vakna upp utan mig igen..

 

Tänkte att jag erbjuder han sin säng i kväll igen, vill han inte så tänker jag inte göra en grej utav det och vill han så fortsätter vi se vart detta kan leda till. Förhoppningsvis bättre sömn 🙂

 

 

Tänk att dom här två, bröderna med så mycket bus numera delar rum <3

 

Hoppas du får en fin kväll, jag ska strax iväg till stallet med Ellah, hade svårt att lösa allting idag och har ringt runt till familj och vänner för barnvakt åt grabbarna i någon timme. Men tillslut löstes allt genom att Pappas fru kommer hit. Tacksam, så enormt tacksam för min familj som hjälper mig att få vardagen att gå runt..

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Jag lade en madrass bredvid vår sons säng så om han vaknade på natten så kunde jag gå in och lägga mig där och vara nära fast ändå på en egen madrass. Förstår hur skönt det är för dig att han faktiskt somnar i egen säng ❤️

  2. Sarah

    Vår dotter är precis fyllda 2 och vi har ställt hennes växasäng bredvid vår i sovrummet. Då ligger hon nära men ändå i egen säng. Så skönt att få lite utrymme! Ibland kryper hon upp i vår säng, oftast fram mot morgonen runt 06 tiden 🙂 värt att testa!

  3. Pernilla

    Jag la kuddar i mellan mig och minsta sonen för att han skulle vänja sig att inte ha mig när. Jag var också själv med honom. Sonens pappa var inte rolig när det kom till umgänget och jag förstår dina tankar om C byte av flickvänner. Min sons pappa hitta en ny och hon ville inte träffa mig alls och då blev det så att sonen fick vara hemma och pappan fick umgås med honom på hemma plan efter som jag tycker det var själv klart att jag ville träffa och se vem det var som skulle umgås/ta hand om sonen när han var hos sin pappa. Flickvännen ( nu sambo ) tyckte inte att hon behövde något relation med sin killes barns mammor ( pappan har 2 barn med en annan kvinna också ) så inte ens ute i en lekpark ville hon träffa mig och nu 20 år senare så har jag sagt hej till henne 3 gånger. Sonen var ca 6 – 7 år när han började åka över till sin pappa och hans sambo att det blev så var att då var han tillräckligt gammal för att med ord säga till om det var något. Pappan var i och för sig inte intresserad av att få ett umgänge att funka så han följde heller aldrig det som vi kom överens om på familjerätten. Sonen kunde sitta och vänta på pappan och pappan dök inte upp eller ringde. Sonen sov väldigt länge i min säng och jag började med kuddar och sen somna han i sin säng och kom på nätterna och det gjorde han länge så jag bytte till mindre säng och fixa en madrass på golvet. 🙂 Han fick ta det i sin takt. Hoppas det går bra för din lille att komma till ro att sova själv så du får tid till återhämtning.