Therese Wickman

BESVARAR ERA FRÅGOR!

Hej 🙂

 

Hoppas du haft en fin dag?

 

Fick in flera frågor under frågestunden i förra veckan så tänkte ta en kopp kaffe och besvara dom bäst jag kan.

 

Hur mår du nu för tiden?

Jag trivs bra i livet, där jag är nu, med mitt arbete , med vänner och familj , men slåss med känslor över att vara otillräcklig, inte bara mot barnen utan i allt.  Att vara ensam , uppfostra, ta allt ansvar, komma ihåg tider, ansvar, aktiviteter , hinna tvätta, laga mat, städa, umgås med vänner, ja men ni vet. Tiden går inte ihop och jag känner mig som en sämre mamma än förr och jag känner mig inte lika livsglad som jag annars brukar känna mig.. Försöker dock påminna mig om att detta är en tid, en tid som kommer gå över och att jag får sänka kraven på mig själv. Men det där dåliga samvetet äter upp mig vissa dagar.

 

Min treåring vill inte sluta med blöja, har du tips?

Kanske är hen inte redo?

Både Ellah och Kidh har sälva visat väldigt tydligt när dom varit redo. Ellah var bara 2 år och någon månad när hon slutade med blöjabåde dag & nattetid medan Kidh slutade strax innan han skulle fylla 3 år.

Vi har inte potttränat då ingen har gillat pottan utan använt toaletten direkt och det har vi börjat gjort när jag känt av att dom börjat koppla ihop när dom ska/har kissat och när blöjan började bli torr.

Tycker du ändå att ditt barn gjort tecken på att vara redo men kanske behöver lite uppmuntran? Prova med att tillsammans köpa underkläder, att barnet själv få välja sina nya underkläder. Förklara varför det är bra att sluta med blöjan ( skönare att gå utan kiss och bajs i blöjan) och att när barnet slutat med blöjan kanske man kan köpa en present som en belöning?

 

Hur mår du efter separationen?

Jättebra, vi alla mår så otroligt mycket bättre sedan vi flyttade isär för snart 8 månader sedan. Visst har jag det tufft med att räcka till ibland, det är väl det enda jobbiga med allt. Men rent känslomässigt så känner jag mig fri som en fågel..

 

Hur ser du på att jobba ed mindre företag via byten av tjänster i stället för lön?

Denna fråga får jag så ofta, av företag, både små och stora som helst inte vill betala för sin marknadsföring. Kan förstå att nystartade företag har svårt att komma igång, men samtidigt kan inte jag hjälpa alla som frågar om min hjälp, då skulle mitt arbete gå ut på att hjälpa massvis av företag varje vecka med marknadsföring som dessutom skulle ta tid från mina betalda utan att få en krona. Önskar man kunde göra mer, men detta är ju mitt arbete och det är inte en som frågar utan flera varje vecka. Dock hjälper jag gärna nära och kära eller bekanta med deras företag då man sitter på en relation i mellan. Sedan kan jag, om det är något speciellt jag personligen verkligen gillar tipsa om det utan att känna att det är ett arbete jag gör. Men för det mesta, så nej, jag har inte den möjligheten!

 

Jag känner så mycket igen dig, har du varit med på tv?

Ja det har jag. Kanske du sett på Ensam mamma söker? Jag deltog 2013 så nu är det många år sen 🙂

 

Vill du ha fler barn?

Hjärtat har plats för fler, men inte orken eller min kropp. Jag är supernöjd med mina tre ungar och känner i dagsläget att jag inte vill ha fler barn. Är nöjd som det är <3

 

Kallar du dig händig?

Ja men lite skulle jag väl säga? Har inte tummen mitt i handen om man säger så. Jag har snickrat trall, skruvar möbler, tapetserar, renoverar och lägger golv helt själv. Ibland blir det inte tipp topp, men jag har lärt mig att man lär sig genom att göra saker själv 🙂

 

Får dina barn passa Matheus om du ska handla eller något?

Dom har hämtat han på förskolan ett par gånger men annars inte mer än om jag ska duscha, ligga och dra mig en stund på helgmorgonen eller liknande. Dom är helt kapabla till att ta hand om Matheus, men i och med att han är så busig av sig så tar jag med mig honom för det mesta.

Dom stannar dock hemma själva ganska ofta, speciellt Kidh som ogillar att handla 🙂

 

Matheus har alltid så fina kläder, köper du det mesta eller är det sponsrat?

Vad kul att du tycker det, tack. En hel del i hans garderob är ärvt i från Ellah & Kidh, en del är sponsrat, så som dom flesta skor, kepsar och lite kläder men handlar jag själv är det mest från Lindex, Zara eller Gina tricot.

 

Tre bästa ingredienserna i en bra uppfostran? 

Nu talar jag för oss, här hemma och inte för alla föräldrar. Sen tror jag också att alla barn är olika och behöver kanske uppfostras lite olika? . Men några viktiga för oss är Kärlek och ännu mera kärlek- ge närhet, omtanke ,beröm och uppmärksamhet,  Respekt för varandra – respektera att vi tycker och tänker olika och lyssna alltid på varandras känslor och Gränser, att ha gränser är A och O och det gäller att ha disciplin och vara konsekvens.

 

Hur går det med Livia?

Det går jättebra. Hon är oerhört mysig och social. Nu har hon dock börjat löpt och det retar gallfeber på mig. Hon jamar, tappar enorma mängder katthår och ska vara på mig hela tiden 😀 Är det inte Matheus så är det katten, haha!

 

Hur startade dina förlossningar?

Med Ellah startade det med blödningar i V 42+ 0. Åkte in för kontroll och blev hemskickad med att dom trodde att värkarna snart skulle komma igång, om inte skulle jag få komma in på igångsättning på måndagen, detta var en fredag, Bara några timmar hemma började värkarna komma och hon var ute på eftermiddagen.

 

Förlossningen med Kidh startade med värkar,i V 41+1 mitt inne i Ica affären. Dom eskalerade ganska snabbt och bara efter någon timme hemma fick jag åka in till förlossningen och blev där inlagd till han var förr 6 timmar senare.

 

Förlossningen med Matheus startade med igångsättning i V 38+1, det var min bästa!

 

 

Utöver dessa frågor fick jag så mycket fina kommentarer från er om att ni tycker om att följa mig och få ta del av det verkliga livet och inte bara perfektion och det glädjer mig mycket att få denna fina feedback. Ni är bäst!

 

Ha en fin dag!

Puss & kram

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Kastrera katten asap. Det är inte alls bra att gå tom efter löp. Katter som inte ska gå i avel borde kastreras innan försäljning

  2. Karin

    Kastrera katten asap. Det är inte alls bra att gå tom efter löp. Katter som inte ska gå i avel borde kastreras innan försäljning.