VÅR FÖRSTA DAG HÄR I BRANÄS! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

VÅR FÖRSTA DAG HÄR I BRANÄS!

Innehåller reklam för Branäs

 

 

Halloj från ett underbart Branäs.

Vädret visade regn hela veckan innan vi åkte hit men redan första dagen möts vi av minusgrader och strålande sol, underbart!

Vi får se hur resten av veckans väder blir, men det kommer inte gå någon nöd på oss.

 

Branäs slår mig med stor förvåning, vi älskar stället & det är verkligen helt perfekt för barn.

Dom har två Maskotar Björnbusan & Björnbusen som rör sig omkring i barnbackarna , kramas med alla barn, vinkar hejar & åker även med dom i backarna & detta pågår nästan hela dagarna. Underbart kul för alla barn.

Det pågår tävlingar, både med Snowracer & på Skidor, det finns Barnens Afterski mm.

Jag har tidigare år varit i Sälen & Lindvallen & är även uppväxt med att åka dit men även om Lindvallen är lite större så är det några små saker jag uppskattar som inte finns där & det är b.l.a närheten till alla backar, att man kan åka på två sidor av ett berg vilket gör att man kan hålla till på den sidan det inte blåser, man kan hyra både Pulkor & Snowracer, det finns små söta hus nedanför backarna som bjuder på varm saft att värma sig med, helt gratis & dessutom finns det matkassar att beställa till stugan vid ankomst så som Tacokassen, Frukostkassen mm. Hur smidigt att mötas av en färdig kasse när man kanske rest långt?

 

Branäs har mestadels Stolsliftar eller Knappliftar vilket gör det väldigt enkelt för barn att ta sig oavsett storlek på backe. Finns även en Gondol här vilket barnen tyckte var superhäftigt.

Branäs erbjuder mestadels Gröna & blåa backar, även några röda men bara en svart backe vilket jag gillar så himla mycket. Hatar branta nedfarter där man måste ploga hela vägen. Men för dom som gillar svarta backar så skulle jag rekommendera att kanske åka någon annanstans , men gillar du dock långa men inte så branta backar är detta perfekt.

Frågade faktiskt Ellah när vi åkte skidor över en lång bro idag vilket ställe hon gillar mest, Lindvallen i Sälen eller Branäs med tanke på att vi varit där så många år & att det kanske upplevs större, men fick snabbt svaret att Branäs var bäst.. Kan förstå henne, här är perfekt åkning för barn & alla boenden ligger så nära backen. Vi bor exempelvis i en jättefin lägenhet, mitt i backen. Bara att gå ut, ta på skidorna & så tar du liften utan att behöva gå någonstans.

 

Nu ska jag krypa till sängs. Liten sov oroligt i natt & jag sov knappt någonting. Ni vet första natten på ett nytt ställe. Det är omöjligt att sova bra då.. Men med all frisk luft vi fått borde natten bli djup. Önska kan man i allafall 😉

 

Sov gott <3

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.