Therese Wickman

SÅ VAR VÅR JUL!

Hej vännen!

 

Hoppas du haft en fin Jul & ledighet?

Jag blickar tillbaka på vår & blir varm i kroppen. Bestämde redan innan Jul att våga tacka nej till sådant som bara skulle innebära stress & försöka njuta & uppleva Julen med dom närmaste.

Förutom att det saknades snö på backen & att Juldagarna sprang förbi så fort så hade vi en magisk Jul, en jul med ett lugn jag inte känt av på flera år.

Söndagen den 22 December firade vi Julafton hemma hos min mamma. Vi åt god mat, barnen lekte tillsammans, Tomten kom på besök, vi spelade sällskapsspel & hade en jättemysig dag tillsammans.

Måndag den 23 tog vi en lugn morgon & förmiddag i soffan. Vi kollade Julfilm & mös enda till eftermiddagen. Matheus lekte med lite Julklappar han fått dagen innan & sov sen gott i 2 timmar. På kvällen fick vi besök av vänner för att spela Bingolotto, äta & leka Julklappsleken tillsammans. En supermysig kväll som slutade alldeles för sent.

 

På Julafton vaknade jag upp av att Matheus puttade mig på axeln & sade Mamma, mamma. Den lilla ungen har blivit så enormt charmig. Han är verkligen min lilla apunge. Pussade honom & önskade God Jul & väckte sedan dom andra barnen som kom inspringandes med sina Julstrumpor under armen. Efter att vi öppnat paketen som Jultomten kommit med under natten så blev dom stora barnen upphämtade av sin Pappa för att åka ut till sin Farmor för Julfrukost med familj & släkt.

Jag & Matheus klev ner på nedervåningen & satte på en Julfilm, medan Matheus sedan sov middag gjorde jag i ordning mig & packade in Julklappar & packning i bilen för fyra nätter på landet.

Han sov länge denna dagen så jag hann fixa klart allting innan han vaknade. In i bilen, hämta upp Ellah & Kidh på vägen som var nöjda & belåtna över förmiddagens firande med sin Pappa .

Väl framme på landet hemma hos min Pappa vankades Julbord, Kalle Anka på tvn, besök av Tomten, sällskapsspel, mys & Julklappsleken på kvällen med övrig släkt på Pappas sida som firar Jul i en stuga i närheten.

Superhärlig & avslappnad jul på alla sett & vis.

Juldagen blev en lugn dag. Lilleman åkte hem till C för att fira Jul bara dom två & jag & dom stora låg i soffan nästan hela dagen framför alla bra filmer & den öppna spisen för att mot kvällen åka in & gå på bio. Kul att passa på att göra något tillsammans när lilleman ändå inte var hemma.

 

Annandagen startade med sovmorgon & en lång frukost framför brasan. Lilleman kom tillbaka & efter att han sovit sin förmiddagslur så ramlade det in syskon & syskonbarn hemma hos min Pappa & hans fru, för nu vankades det kalkonmiddag & julfirande. Pappa & hans fru har varit tillsammans i över 15 år, exakt hur många år minns jag inte på rak arm men hennes fyra barn samt jag & min bror har under en period växt upp som syskon. Yngsta i skaran var bara 8 år när våra föräldrar flyttade ihop, så nu när vi alla börjar få egna barn & dom växer upp som kusiner känns det tråkigt om vi aldrig kan fira Jul tillsammans, så i år startade vi denna tradition att vi på Annandagen kommer ses, barnen kan leka, vi kan njuta av lugnet på landet & fira Jul tillsammans, bara vi i familjen + respektive såklart. Men det är inte så bara med sex barn, dom flesta har respektive & egna barn 😉

 

Blickar tillbaka på våra dagar & känner tacksamhet. Hade inte kunnat önskat annorlunda, denna Jul var perfekt..

 

Har knappt använt kameran eller mobilen alls i Jul, det var lite av tanken, att släppa allt & bara ta tillvara på nuet. Men hittade några få att dela med mig av från våra Juldagar.

 

Julfirande hos Mamma den 22a December.

 

Den 23 dje December

 

Julafton

Annandagen

 

Brukar vanligtvis ha en full kamera, men kändes så himla skönt att släppa allt, inte dokumentera utan vara så närvarande jag bara kunde <3

 

Hoppas att du haft en minst lika fin Jul!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.