Therese Wickman

ENKLA JULGODISRECEPT!

Hej vännen, Måndag & ny vecka,

Sista veckan innan Jul är här. Är du stressad eller känner du dig lugn?

Jag som gillar att vara ute i god tid känner mig faktiskt väldigt lugn. Ingen Julstress här inte. Skönt & tacksamt.

Matheus går bara på Förskolan idag & imorgon, sedan tänkte jag att han få gå hem på Julledighet. Ellah & Kidh går veckan ut, så på Fredag får jag klura ut hur vi ska fira in Jullovet. Några år har vi ätit ute på Resturang, men sista året köpte vi i stället hem en tårta & dukade upp fint här hemma & kollade sedan på en film tillsammans. Får se hur det blir i år. Resturang hade ju dock vart mysigt, men tror inte Matheus har ro till det, så kanske blir att vi lagar i ordning något extra gott här hemma i stället? Får klura ut något helt enkelt 🙂

 

Lite mer Julgodis ska vi också se till att försöka baka. Jag gillar att göra Julgodis, men det får gärna vara enkla recept & något som inte tar flera timmar. Har inte den tiden med småbarn här hemma att stå vid spisen så länge 🙂

Än så länge har vi bakar Rocky Road & hemmagjord Snickers. Superenkelt & barnsligt gott.

 

 

Rocky Road

600 gram choklad
2 påsar dumlekola
3 dl  mini marshmallows
3 dl salta jordnötter.

 

Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron, rör ner jordnötter, marshmallows & dumlekolorna, ( jag klipper av kolorna med sax på hälften). Lägg ut röras i en klädd form med bakplåtspapper. Låt stelna & skör sedan i lagom stora bitar.

 

 

Snickersrutor

7-8 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1 dl strösocker
2 dl sirap
Garnering : 250 gram choklad
Blanda jordnötssmör, sirap & socker i en kastrull på spisen . Det ska dock inte kokas utan bara värmas upp. Blanda Rice crips & vaniljsocker i en bunke & häll sedan ner den varma röran. Rör om ordentligt & häll sedan ut blandningen i en klädd form. Smält chokladen & bred sedan ut över kakan. Låt stå i kylskåpet & skär sedan i bitar.
Jag använder mig sedan också av att smälta lite mörk choklad som jag ringlar över den ljusa för att få finare snickersrutor.
I veckan blir det förmodligen lite recept ur Jennys Julkokbok. Älskar dom recepten, enkla & så himla goda.
Har du förslag på något enkelt men supergott julgodis jag inte får missa?
Puss & kram
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Älskar Rocky road, brukar ibland byta ut mini marshmallowsen mot skumtomtar som jag klipper i små bitar. Tycker det blir lite juligare smak ?

  2. Emelie

    Ser fantastiskt gott ut! Älskar rocky road?Något som är jätte gott å super enkelt är att lägga dumlekolor på bakplåtspapper,en å en, smälta dom i ugnen och innan de stelnar smula på lite havssalt…blur som sega platta supergoda kakor??