NU HAR DET HÄNT IGEN….. – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

NU HAR DET HÄNT IGEN…..

Godkväll fina du!

 

I går påbörjade Matheus inskolningen på Förskolan.  Det är med blandande känslor ska jag erkänna. Fram till idag har jag varit så himla redo för detta,  men så hände det något idag, såhär dag 2 på inskolningen.

Jag arbetar ju själv vanligtvis på förskola & skolar in små barn & har stenkoll på verksamheten & hur barnen snabbt blir formade in i gruppen, men oj, inte visste jag att det skulle vara så jobbigt att vara Mamma & skola in sitt egna barn. Trodde jag skulle vara bekvämare i situationen än vad jag faktiskt känner mig..

 

Känner mig lite harig över Matheus. Jag känner ju honom som ingen annan, hur han ofta har känslorna utanpå kroppen, att han är extra allt & jag är rädd för att han kanske inte formas in i gruppen som det förväntas av honom?

 

Vi får ta en dag  taget & ta det där i från. I dag var vi där i 1,5 timme & sista halvtimmen hade han det jobbigt. Han var trött & han förstod inte alls varför något annat barn fick tillåtelse att ta den leksaken han lekte med en kort stund tidigare. Han grät, blev frustrerad & ville absolut inte sitta med vid sångstunden. Alla andra satt medan han sprang runt , lekte lite, kom tillbaka & gick igen. Jag som känner honom vet att det inte är någon ide att tvinga honom att sitta, hela situationen skulle bara bli värre … Med tiden tror jag att sångstunden kommer bli favoritstunden på dagen. Han älskar sång & rörelse.

 

Ni som följer mig som har barn med HNP, hur fungerar Förskolan för er?

 

 

Jag måste bara berätta en sak innan jag stänger ner datorn för idag. Ni kommer ihåg att jag berättade för er om Postboxen, att min nyckel helt plötsligt inte passade efter vår semestervecka i Gotland?

Min bovärd var här & bytte tillbaka mitt lås som någon bytt ( måste vara en arbetare på posten eller någon arbetare hos min hyresvärd ) , men redan efter en dag var det någon som hade bytt lås igen & jag fick snällt ringa upp min bovärd som även han blev irriterad & lite orolig. Han vet ju hur få som ens har tillgång till Postboxarna. Det slutade i allefall med att han bytte lås & gav mig en ny nyckel. Och nu, tro det eller ej, en dag kunde jag använda nya nyckeln för idag när jag skulle öppna postboxen igen gick det inte att vrida om. Någon har alltså bytt lås IGEN !!

 

Börjar bli skitskraj! Vem stör sig så på mig att man lägger ner tid på att byta bort cylindern på mitt lås gång på gång? Är inte osams med någon & kan inte komma på en enda person som skulle anstränga sig så mycket för ett prank..

Det är ju inte heller någon som vill komma åt min Post, för dom få personerna som har tillgång att byta ut mitt lås har även huvudnyckeln att öppna upp alla postboxar & skulle kunna ta allt dom ville ha.

 

Va fan är det som händer?

 

 

 

Sov gott & dröm sött!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Angående postboxen, kolla med Skatteverket direkt om det är fler personer än ni som är skrivna hemma hos er. Här där vi bor var det kriminella som skrivit sig som inneboende hos dem. Polisen kontaktade lägenhetsinnehavaren och ville ha kontakt med de som var skrivna där, vilket var väldigt chockerande förstås för de som bor där. De hade ingen aning om detta.

 2. Lena

  Snälla!, skriver igen, gör en polisanmälan. Du kan göra den på nätet . Kanske är fler som har problem på andra område.
  Det är ju någon som vill ha kontroll över ditt postfack,

  1. theresewickman
   theresewickman

   Men dom enda som ens kommer åt mitt postfack är någon på Posten eller någon personal från min hyresvärd & dom har nyckel in till alla fack redan så ingen som skulle byta för att komma åt post eller dylikt från mitt skåp.. Känns bara som om någon jävlas & det är ju jäkligt olustigt.. 💗

 3. Malin

  1. Bara en tanke.. vi vet ju av uppenbara skäl inte allt kring dig o Cinstabtin och vad som hänt och hur han hanterar allt. Så min första tanke va, det kan inte vara han som jävlas med dig?

  2. Min son är HNB och vi har precis skolat in. Detta är första veckan han är där själv. Och jag skulle faktiskt ljuga om jag säger att det går bra. Första veckan när jag var med gick det jätte bra. Han satt inte heller still vid samling och han blev arg när Någon hade ”hans” leksaker osv. Men tänker att det hör till, så är ju alla barn i ny miljö – mer eller mindre. Men sen jag började lämna själv är det hysteriskt gråt vid lämning, ledsam förmiddag, matvägran och toavägran så har nu blivit förstoppad. Läste lite om att detta är de enda de kan påverka så att det kan bli så, tyvärr, om de vill protestera. I fredags fick jag hämta hem honom vid sovstunden då han gråtit iprincip sedan han kom. Men detta vecka har sovningen gått bra. Alltid ett steg i rött riktning. Men känns såklart jobbigt att han är så ledsen, inte bara vid lämning. Känner en av fröknarna sedan innan då jag själv hade henne som liten och de två andra är helt fantastiska. Så känner mig övertygad om att det hänger ihop med HNB men vi skulle ge de två veckor nu sen ska vi diskutera hur vi kan gå vidare för att göra det lättare för honom om de fortsätter. Så försök ha en öppen dialog me de som jobbar <3 Håller alla tummar att det får smidigare för er och att han har kul på dagis direkt såklart! Ville bara beträtts vår HNB upplevelse.

  (Sonen är 3 veckor äldre än Matteus)

 4. Sofie

  Har oxå en hnb🙈 känner igen mig! Förskolestarten var skitjobbig, tog 3 månader innan han slutade gråta o skrika på morgnarna när man lämnade honom dit. Men nu stortrivs han där, han behövde slippa i gruppen med lite äldre barn eftersom han själv alltid varit snabb motoriskt. Det blir bättre, men antagligen känns det lite tyngre än att skola in ”icke-hnb” barn. Du har länge oxå haft dm i din instamessagekorg!

 5. Sara

  Hmm, appropå “Det är ju inte heller någon som vill komma åt min Post, för dom få personerna som har tillgång att byta ut mitt lås har även huvudnyckeln att öppna upp alla postboxar & skulle kunna ta allt dom ville ha.” Nu vet jag ju inte hur din postbox ser ut, men kan en person som är obehörig byta ut låset? Alltså typ en “kriminell” som på något fiffligt olagligt sätt, utan tillgång till riktig nyckel, kan byta ut lås? Är det möjligt?

  Kanske testa att sätta upp en lapp, att den som bytt lås ska höra av sig och förklara? Om det är någon “god” person som gjort det tänker jag att den uppmärksammar lappen och kontaktar dig för att vara snäll och förklara sig, och om det är någon “dålig” person som håller på med något fuffens, lär personen inte höra av sig… I bästa fall kanske en “naturlig” förklaring kommer fram. 🙂 Annars kanske man kan polisanmäla? Håll koll också på om du får några skumma brev, typ konstiga räkningar eller något annat märkligt. Ta då tag i det skumma brevet direkt, och kolla upp t.ex. möjlig id-kapning. (Har en kompis som fick ett brev som indikerade id-kapning, men som tyvärr inte tog tag i det riktigt och redde ut ordentligt, och ett halvår senare visade det sig på flera andra sätt att han verkligen var id-kapad. Det löste sig för honom i slutändan men var en del administrativt besvär, så därför jag tänker att det alltid är bäst att ta tag i sådana frågor så fort något verkar fel. :))

  Sen för övrigt, två saker som egentligen inte har att göra med din postbox och som inte löser ditt problem alls, men som jag rekommenderar alla att testa, är att utnyttja dessa funktioner! https://www.adressandring.se/private/watch och https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/flyttanmalan/sparraobehorigadressandring.4.361dc8c15312eff6fd2ca7c.html

  Hoppas det reder sig! <3

 6. Carolina J

  Hej. Jag jobbar själv på förskola och det är inte många barn som i början, de första dagarna vill sitta still på sångsamling då. Vi tvingar ingen att sitta still så barnen får gå dit och därifrån, det kommer och när de sedan vet vad som händer när man sitter där så kommer alla våra barn så fort man tar fram sångpåsen 😉 Tror allt blir bättre när du inte är med… Lycka till med inskolningen!! ❤️

  1. Sofia

   Kolla upp så ingen tagit lån i ditt namn eller beställt något liknande så dem måste ha koll på när breven kommer ! Finns så mkt sjuka människor idag.

 7. Carolina J

  Hej. Jag jobbar själv på förskola och det är inte många barn som i början, de första dagarna vill sitta still på sångsamling då. Vi tvingar ingen att sitta still så barnen får gå dit och därifrån, det kommer och när de sedan vet vad som händer när man sitter där så kommer alla våra barn så fort man tar fram sångpåsen 😉 Tror allt blir bättre när du inte är med… Lycka till med inskolningen!! ❤️

 8. Ida

  Du skulle gömt en dashcam i postfacket som filmar vid rörelse… hoppas det löser sig med både postfack och Lilleman.

 9. Therese Carlsson

  Fixa en övervaknings kamera så ser ni vem det är. Finns mycket konstiga människor. Förstår att du blir rädd. Jag hade blivit så rädd. Men jag vågar inte ens gå ut med soporna på kvällen här hemma när det är mörkt. Jag är kanske för mycket rädd av mig.

 10. Linda

  Jag hade nog stått där o övervakat i smyg för att se vem det kan vara . Det är ju obehagligt som tusan detta ! Låter ju som en *förlåt men psykopat som beter sig så . Fy stackare !

 11. Jennie Jakobsson

  Det är inte posten som byter lås då?? Tänker att om din bovärd,byter lås så har inte posten nyckel, eller tänker jag helt fel nu??