UPP & NER HELG KAN MAN SÄGA.. – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

UPP & NER HELG KAN MAN SÄGA..

Hej fina du!

Har du haft en bra helg? Känns som om sommaren gjorde en liten comeback med all den värme & sol som kommit tillbaka.

 

Dygnet i Göteborg var underbart. Hade så himla roligt & det var inte alls mycket folk på Liseberg vilket gjorde att vi kunde åka om & om igen. Jag njöt till fullo över den tiden jag kunde dela med mina två stora & vi skrattade så tårarna sprutade. Speciellt i alla bergbanor. Kidh som vanligtvis ligger strax under 130 var lite smånervös om han skulle vara tillräckligt lång för att åka dom större bergbanorna som oss, men med skor kom han en bra bit över gränsen så även han kunde åka dom allra värsta som Helix , Balder mfl vilket han var så himla lycklig över…

Som om inte hela dagen var kanon i sig så avslutade vi kvällen precis innan stängning med att spela på lite Hjul. Tro det eller ej, men vi vann totalt tillsammans FYRA stjärnvinster, två vann jag & barnen & två vann min bror & hans dotter. Hur galet?

Och vi som skulle dra ner på sötsaker efter sommaren, speciellt jag som har fått ett stort sockerberoende. Kommer ju vara omöjligt om kvällarna att låta bli att äta när barnen somnat om jag vet att det ligger två fulla kartonger i skafferiet, fulla med mina favoriter dessutom Twix, Snickers & Marabou choklad..

 

 

Vi sov kvar över natten på Scandic Opalen & där kan man snacka utsikt. Herregud så fint det var, speciellt sent på kvällen när det var alldeles mörkt ute & man bara såg massa lampor som lös upp hela Göteborg.

Efter frukost var det dags att åka hem mot Örebro & mitt barnlediga dygn skulle börja. Vet dock inte hur mycket det blev med det då jag stängt in mig i barnens rum & gömt mig i mitt egna hus medan jag jobbat & kollat någon film. Försökt gjort det bästa av situationen, men det blir ju att man inte riktigt kan slappna av när man hör Matheus hela tiden. Detta har varit en nödlösning till C får en bättre lägenhet & något jag gör för Matheus skull. Men shit , det ska erkännas att det är riktigt surt ibland att inte kunna vara barnledig på riktigt i sitt egna hem, kunna plocka lite, ligga i soffan, bjuda över än vän eller sova helt ostört..  Kanske känns det också jobbigare för att jag & C verkligen inte kan kommunicera just nu..`?  Så vet någon en lägenhet inne i Örebro, hojta! 😉

 

 

I morgon börjar Matheus sin inskolning på förskolan. Vi längtar,ska bli skönt att komma in i rutiner, men självklart oroas jag lite över hur han kommer tycka det är. Är mest rädd för att han kommer känna känslan av att jag “lämnar” honom då han sedan C flyttat blivit extra mammig & vill gärna ha mig i närheten. Vill inte han ska känna att jag överger honom, det är det sista jag kommer göra. Nu ska jag inte ta händelserna i förväg, han kanske inte alls kommer reagera på det, eller så kommer han göra det, vilket är helt normalt. Jobbar ju själv inom förskolan, så vet med mig allting, men ändå så annorlunda när det handlar om ens egna barn <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. vicky

  Tycker det är väldig bra av dig att underlätta umgänget mellan far och son. Du kan kanske nästa gång C kommer vara hos din mamma eller pappa. Även om det är kämpigt för dig så är ju det din lille son som vinner på detta. Att han kan ha kontakt med sin far. Hoppas att C kan få något boende snart.

 2. Anna N

  Jag hade ALDRIG låtit mitt ex vara i mitt hem även om de var med mitt barn. De kommer för nära. Beundrar dig som klarar av de ja aldrig hade klarat.

 3. Anna

  Jag hade ALDRIG låtit mitt ex vara i mitt hem även om de var med mitt barn. De kommer för nära. Beundrar dig som klarar av de ja aldrig hade klarat.

  1. Emma

   Hej tänkte det låter rätt jobbigt att c bor hos dig ett helt år när det är som det är i mellan er! Kanske han kan komma på förmiddagen och hämta honom så kan m och c hitta på någonting medans du kan vara barnledig jobba eller gå runt och pula hemma! Så lämnar C M på kvällen så så sover din pojke hemma! Tills C fått lägenhet!

  1. Emma

   Hej tänkte det låter rätt jobbigt att c bor hos dig ett helt år när det är som det är i mellan er! Kanske han kan komma på förmiddagen och hämta honom så kan m och c hitta på någonting medans du kan vara barnledig jobba eller gå runt och pula hemma! Så lämnar C M på kvällen så så sover din pojke hemma! Tills C fått lägenhet!

 4. Jennie

  Låt C göra aktiviteter med M ute, annats får han själv fixa boende. Inte meningen att du ska ”offra” dig för att han ska träffa M.

 5. Mari

  Inte nog med allt du går igenom just nu så ska du behöva förklara allt du skriver , att folk orkar. Jag hade tagit bort kommentars funktionen tills jag var stark igen.Stötta Therese isf att ifråga sätta allt hon skriver, kram till dig Therese❤

 6. Carina

  Men du skrev ju faktiskt att han hade skor med högre sula… så ja, jag håller nog lite med Lena där. 🤔 en annan sak. Varför sitter du instängd på ett rum? Varför inte umgås med kompisar sova över hos dom, sova på hotel? Låter himla tråkigt att sitta ”instängd” på ett rum. Hoppas allt ordnar sig för dej med allt! H

  1. theresewickman
   theresewickman

   Därför att jag behöver jobba & bara vila… Sen ska man inte ta förgivet att man bara kan åka hem till kompisar & spontat sova över när dom har familjer. Du kanske kan det, men alla har det inte så..
   Sen att bo på hotell? Det är väl inte hållbart att jag bor på hotell varannan helg heller? Blir ju svindyrt… Sen är ju själva grejen också att få vara hemma & gå & pula & göra vad man vill.. Men men, som jag sade, det är ju inte för alltid & jag försöker göra så gott jag kan utifrån min situation…… Tack..

  2. Stina

   Kolla finfast dom vet jag en vän fick hos…har ni kollat om c kan ha förtur hos öbo då ni separerat vet några med små barn som haft det

 7. Lena

  Jag tycker om din blogg och det är en av få bloggar som jag läser emellanåt.
  Tycker du alltid har varit ansvarsfull och har varit så duktig när du tagit hand om dina barn. Blev förvånad när jag idag läser att du låter Kidh åka karuseller där det finns en gräns för hur lång man måste vara. Och att han var sååå glad när han kom över den gränsen pg av högre sula i skorna.
  De har en gräns på längden av säkerhetsskäl… vet inte om du inte visste det?? Det kändes inte alls bra att du lät honom åka då han egentligen är lägre än gränsen tillåter.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Vad kul att höra 🙂 Klart jag vet om gränsen & den gäller ju med skor hos Liseberg, alltså längden med skor inte utan skor & då är det klart man blir en eller ett par cm längre än om man skulle vara barfota, vilket gjorde att han var 131,5 cm & hade över 1 cm marginal att få åka karusellerna. Jag litar på att personalen på Liseberg kan sin sak & du får lita att jag som mamma inte sätter mina barn i fara.

   KRAM