Therese Wickman

TÄNK SÅ OLIKA DET KAN VARA!

Sitter & tittar vädret för Gotland i nästa vecka men verkar som jag får inse att ”värmen” kommer försvinna efter helgen.

Tänk så olika det kan vara? från 32 graders värme för ett par dagar senare bli 18 grader?

Vi ska nog kunna roa oss ändå på Gotland, men det ska erkännas att värme & sol är precis vad man önskat när man har fina stränder & havet runt omkring sig..

Ni som brukar vara på Gotland, har ni några smultronställen vi inte får missa, även ställen man kan besöka när vädret inte är på topp?

 

I går kväll kom min mamma förbi för att ta hand om Matheus ett par timmar så jag kunde ta med dom stora barnen & deras kompisar på Bio. VI såg Lejonkungen & jag hann nog inte se mer än tre minuter in i filmen innan jag började gråta, inte för att den var sorglig redan då, utan mest för det var så fint, djuren & deras ögon, det var som om dom berörde på något vis.

Jättebra film, verkligen!

Ellah & Kidh följde med sina vänner hem efter bion för övernattning, så här sitter jag nu. Matheus sover middag, jag skriver till dig & funderar på när jag ska orka städa övervåningen. Tog nedervåningen igår men vill göra klart allt i huset & tvätta flera maskiner innan vi på Söndag far till Gotland Kommer säkerligen behöva städa ett par gånger till innan dess, redan nu är golvet i köket fullt av smulor från morgonens frukost, men det är skillnad på att dammsuga ett par gånger till mot att storstäda..

 

Det är lite lustigt, på ett vis längtar jag till hösten, att få komma igång med rutiner, jobba ostört, skola in Matheus på förskolan & sätta igång med vardagen & en annan del av mig får nästan panik att sommaren gått så fort & att den snart är över. Vill hinna göra så mycket mer, vill njuta lite till & bara vara…

 

 

Ha en fortsatt fin dag, tar som sagt jättegärna emot tips om unika platser på Gotland att besöka.

 

KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S

  Såg inlägget om mateus sömn på resan. Förbereder mig alltid för att läggningar ska bli katastrof och att min son alltid ska bli helt slut de sista dagarna. Inte som ett normalt barn som blir gnälligt utan svårt i blicken och svår att nå. Blir det bättre än så är det en vinst. Han älskar att resa men det tar otroligt på honom. Han har sina speciella behov och det måste man alltid ha i åtanke. Detaljplanerar dagar efter honom och sen kör vi På och bryter när han inte pallar mer. Det är lugnast att göra så för oss andra.. när det gäller sömnen har jag inga tips utöver att stå ut.. om han kan ligga och titta på ett program på plattan och somna till det kanske det är en lösning som passar hela familjen.. Ingen mår bra av 3 h långa nattningar. Försökt hitta ett sätt som passar honom..

  1. Lovisa

   Hej!
   Jag vill tipsa om kedjetäcke, finns även för barn. Det har hjälpt många som har svårt att komma till ro.

 2. Jennie

  Tottes täppu i Bottarve
  Ponnytravtävlingar på Visbytravbana
  Medeltidsveckan
  Lekplatsen Hästarnas Dal i Visby
  Pannkaks trädet

 3. Rebecka Nyström

  Besök gårdar som Graute Gård och Gotlands Djurpark i Eskelhem. Gör en utflykt till raukfältet vid Folhammar i Ljugarn, fika på Espegards konditori. Om det regnar, besök Lummelundagrottan eller Fenomenalen i Visby 🙂

 4. Christina

  Jättefin klänning! Var har du köpt den? Häller med, exakt så mysigt med höst, rutiner, skolstart osv. Samtidigt panik över att sommaren är över…. Kram Christina

 5. Klara Nygren

  Vi var på Gotland v30 & hade ett par kanondagar som vi spenderade på dundertabbar & Tofta ! Underbara stränder! ??♥️ Fick tips om pannkaks trädet…, men vi var aldrig där. Men det finns massor för barnen att göra, lekpark , klättra mm & sen kan man köpa picknickkorg som innehåller pannkakssmet som man steker ute på grillplatser runt lekparken tillsammans med andra familjer. Verkar sååå mysigt!! ??☺️ Sen fick vi tips om rute stenugns bageri oxå! Blå lagunen. Hoppas ni får en underbar semester på Gotland! Jag vill tillbaka NU!!!

 6. Klara Nygren

  Vi var på Gotland v30 & hade ett par kanondagar som vi spenderade på dundertabbar & Tofta ! Underbara stränder! ??♥️ Fick tips om pannkaks trädet…, men vi var aldrig där. Men det finns massor för barnen att göra, lekpark , klättra mm & sen kan man köpa picknickkorg som innehåller pannkakssmet som man steker ute på grillplatser runt lekparken tillsammans med andra familjer. Verkar sååå mysigt!! ??☺️ Sen fick vi tips om rute steniga bageri oxå! Blå lagunen. Hoppas ni får en underbar semester på Gotland! Jag vill tillbaka NU!!!

 7. Maria

  Kneipbyn är jättekul för barnen! Där kan man titta på Pippis hus! (det riktiga) det finns vattenland och typ farfars bilar, studsmattor minigolf och massa annat. Det ligger nära visby

 8. Moa

  Kneippbyn såklart och pannkaksträdet!! Fårö och raukarna är också värda att besöka mest för naturupplevelsen och att det känns som man är utomlands. Så vackert? bara strosa runt i Visby och rumt ringmuren är så mysigt, finns även en massa museeum ni kan besöka om det regnar ute.

 9. Therese

  Rute stenugnsbageri. Ett underbart ställe med underbara godsaker. Deras sockerbulle är min favorit.

 10. Sussie

  Etelhems krukmakeri där barnen kan dreja. Fornsalen sen är det ju medeltidsveckan nästa vecka. Finns mkt att se. Jag lovar.. Jag kommer själv från öjjn

 11. Kakan

  Katthammarsviks rökeri för att äta skaldjur. Finns mysig uteplats där barnen kan spela/låna fia med knuff.
  LEVA ladan utanför Visby. Magiskt ställe⭐️⭐️⭐️Och barnvänligt.