Therese Wickman

ALLDELES GRÅTFÄRDIG!

Jag är gråtfärdig, tack tack tack fina du för alla kärlek du gett mig.

Ja det är tufft nu, men också jag vet att det blir bättre, precis som ni säger & det är väl någon tröst i det hela.

 

Det låter kanske konstigt, men det jobbigaste just nu är inte allt kring mig & C, det är faktiskt att anpassa mig till att ha hand om Matheus helt själv, dygnet runt. Det är där det jobbiga kommer & där jag känner mig otillräcklig när det kommer till allting runt omkring som jag också ska ha tid & orka med.

Men jag kommer klara det också, det vet jag & jag ser en ljus höst framför mig, även om det känns extra tung & mörkt ut just nu. Matheus ska börja på förskolan & jag får tid till mitt arbete, dricka en kopp kaffe i lugn & ro & ladda batterierna för att vara en bra mamma åt mina barn.

När vi kommer in i våra rutiner så kommer vi säkerligen må bättre än innan..

Mina barn kommer alltid att gå först, alltid, även om beslutet var tufft att låta C flytta så var det det enda rätta just nu, det fanns lixom inget annat alternativ & jag är någonstans stolt över mig själv, för det är inte lätt, jag älskar ju honom, den delen av honom som får mig att må bra , den delen vill jag gifta mig med & leva med tills jag dör, men den andra sidan, den delen kan jag bara inte leva med, den gör mig så illa.

Hjärtat känns tungt just nu & beslutet var jättelätt samtidigt som det var det svåraste jag gjort. Låter det konstigt?

 

Nu säger jag inte att jag är felfri, för det är jag inte och det vet jag om, även jag har mina brister & fel & jag tror ingen människa är perfekt, men kanske att två människor kan ta fram det bästa hos varandra & där är vi inte just nu, långt i från..

 

Vad som händer härnäst vet jag inte, jag ska ta tillvara på sommaren med mina barn & så får vi se..

 

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    Förstår inte varför du hänger ut C så himla mycket? Pappan till din son liksom. Som om han är boven i allt. Tror inte du är så lätt att leva med. Sen gör du detta säkert för dra läsare o pengar. Aldrig hade jag hängt ut mitt barns pappa för pengar, inte värt det överhuvudtaget. Aldrig att t.ex Kenza skulle skriva sånt här om sin sons pappa. Håll privat livet privat.

    1. Annelie

      Är du synskadad på ngt sätt eller har grava lässvårigheter?
      Hon skriver ju att hon inte är felfri och att hon älskar honom.
      Att det inte är bra när det väl är skit är ju knappast att hänga ut ngn.

      Kamma dig.

      1. Carro

        Hade fortfarande inte skrivit så som hon gör, allt för få läsare och pengar. Den som vet den vet. Varför vill man skriva så mycket om sitt privat liv?? Kamma dig själv 🙂

        1. theresewickman

          För att detta är en blogg, ingen modeblogg utan en livstil blogg ? Som sagt, jag får inga pengar för antal besök utan enbart gör betalda samarbeten.. Den som vet den vet, låter intressant, vad menar du med det i och med att du inte alls visste.. ? Jag förstår om min blogg inte passar alla, men är det inte enklast att bara sluta läsa då?

    2. Vickan

      Therese har tidigare skrivit att C är ok med att hon skriver kring deras liv, upp- och nedgångar. Så vi läsare får acceptera att de väljer att göra så här. Det är ju Therese som bestämmer vad hon vill dela med sig av. Vad Kenza väljer att dela med sig av eller inte är väl helt orelevant i sammanhanget?

        1. Vickan

          Men det är ju fortfarande helt orelevant vad Kenza skriver i sin blogg. Det har ju inte med Thereses blogg att göra alls. Går du in på Kenzas blogg och kommenterar ”sådär skulle inte Therese skriva” också? Alla bloggar ser olika ut (tack och lov) och olika bloggare delar med sig av olika saker och olika mycket. Det finns inte en viss mall att följa där Kenza sätter standarden. Därav min kommentar att det är helt orelevant vad Kenza (eller du själv för den delen) skulle dela med er av.

    3. theresewickman

      Som folk ovan redan svarat så tycker jag absolut inte att jag hänger ut honom, jag skriver ”lite” av allt som händer & det är en liten bråkdel av allt & det är några av mina känslor. Har ju dessutom sagt att jag har mina fel & brister, att jag älskar honom osv? Varför jag väljer att skriva om sådant här, jo för den enkla anledningen att det görs för lite. Dom flesta uppskattar de, om du inte gör det så behöver du inte heller läsa. Så länge jag & C är ok med det så tänker jag fortsätta dela med mig av bra men lik väl extremt jobbiga saker… O ja, jag är säkerligen inte lätt att leva med, men det förändrar ju inte situationen… Sen får jag inte pengar genom min blogg om det inte är genom samarbeten, & skulle heller aldrig sjunka så lågt att försöka tjäna pengar på min egen olycka… Ha en fin kväll ?

  2. Amanda

    Ett citat jag ofta tänker på när livet är tufft ”Allt blir inte bra men det mesta blir bättre”. Kram

  3. Lena

    Jag undrar hur det funkar när man inte är gift och får barn, har man delad vårdnad eller har du ensam vårdnad om M
    Ha det nu bra och njut av barnen nu när alla blir samlade ?

    1. Annelie

      När man får barn som ogift fyller man i papper ett tag efter födseln eller i nan beroende på kommun, om man vill ha delad eller gemensam vårdnad.
      Vi är ogifta men har gemensam.

  4. Britt Marie

    Måste få fråga hade du en tanke på när C skulle åka till Rumänien ensam med M att han aldrig skulle återvända till Örebro med M?

    1. theresewickman

      Nej det trodde jag inte. Oavsett olikheter tror jag aldrig att han skulle göra så, han vill ge Matheus en bättre uppväxt än vad han själv hade & det vet han att han aldrig kommer kunna ge honom i Rumänien. Dock var jag ju orolig för andra saker, därför jag tillslut valde att följa med, vilket jag idag är glad för <3

  5. Ivona

    Sänder dig massa kärlek❤. Du är stark och världens bästa mamma. Ta nu hand om dig och njut av sommaren med dina fantastiska barn❤
    Styrke kramar

  6. Malin

    Det låter jobbigt men beslutet är förmodligen helt rätt! Ni skaffade barn förtidigt utan att hinna lära känna varandra riktigt ( min åsikt..) och det är klart att det kommer att bli tufft.
    Mitt råd är att du prioriterar om en del för att orka. Du är väldigt aktiv med att hitta på grejer hela tiden. Utflykter, resor, fixa om hemma osv. Allt sådant kostar och tar även energi. Jag gör inte ens hälften av alla saker med mina barn utan tänker att viktigast av allt är att de har möjlighet att leka med kompisar, vara ute och röra på sig och använda sin kreativitet. Vi cyklar, spelar fotboll, badar osv. Gör saker som inte kostar mycket pengar.

    Jag har själv varit utbränd och vet min gräns. Innan hade jag en stress över att göra allt som man typ ”måste göra” för att uppfattas som en bra förälder. Lekland, perfekta resor, Liseberg. Besöka ALV osv och dessutom förmedla detta till alla via sociala medier… för det är så (nästan ) alla funkar nu för tiden! Man ska överträffa varandra, jämföra osv. Jag tänker därför helt tvärtemot. Tid med barnen. Så mycket vila och lugn och ro som möjligt för barnen. För r skola och aktiviteter är igång är det fullt upp. Märker att barnen mår så bra av det också.

    Så värt att tänka på! Trår säkerligen du kan klara dig på mindre pengar och därmed känna mindre press över att jobba. Speciellt nu när M sover dåligt osv. Mer värt att vara mindre stressad i vardagen än att jobba för att kunna hitta på saker, åka på resor, renovera osv. Tror tyvärr att du kommer att bränna ut dig om du fortsätter på detta sätt!
    Barnen behöver dig och du måste vara rädd om dig! Så bromsa innan det är för sent ❤️

    1. theresewickman

      Förtidigt eller ej, det var inte planerat & kanske inte något som vi planerade heller, men när jag blev gravid så kunde jag bara inte göra abort & det är jag oerhört glad för, oavsett dagens situationen. Ingen kan se in i framtiden, ingen, man kan bara gå på känslan man hade där & då & jag kommer alltid vara evigt tacksam att Matheus kom in i våra liv <3
      Jag har vänner som väntade i över 10 år innan dom skaffade barn, dom hade hela grunden till att ha den "perfekta" kärnfamiljen, ändå gick dom skilda vägar inte ens 1 år senare…

      Kan förstå att det kanske kan vara svårt att förstå utifrån när jag redan har så mycket att göra att jag då åker på resor eller fixar här hemma, men alla är vi olika & jag ska erkänna att jag blir mer stressad i själen av att inte göra saker, renovera & fixa.. Sedan alla resor, eller kostnaden av byte av tapeter osv är till 90% samarbeten eller fördelar som kommer i mitt yrke. Resor till Danmark med Legoland osv, Furuvik djurpark & hotellnätter, Leksand sommarland osv är antingen special inbjudningar eller betalda samarbeten jag har med företag, det kostar alltså inte oss pengar & i många fall får vi pengar för att åka , prova på & ge en bedömning….

      Att vara mammaledig & driva eget företag har varit tungt vissa stunder, något annat ska jag inte säga, men tror det kommer falla på plats nu i höst när jag kommer kunna lägga tid på jobbet, ostört när dom stora är i skolan & lilleman på förskolan. Det som stressat mig mest detta året är att få tid till jobb när man samtidigt haft barnen hemma.. Fördelarna med att driva eget slår ut det negativa, så jag kämpar på <3

      Tack fina du & tack för omtanken <3

      1. Malin

        Ja oavsett hur man gör så är det inga garantier för att det håller. Men i erat fall var det nog inte så bra med tanke på kulturkrock osv.
        Jag förstår att mkt är samarbeten men allt är ju inte det. Ex Dubai resa osv..
        men oavsett så kräver ju samarbeten jobbtid. Så är man slutkörd kan man ju prioritera om.
        En dag kanske du inser att den inre stressen av att inte göra något inte är hälsosam. Klarar man inte av att ta det lugnt och inte hitta på saker hels tiden samt vilja renovera/förändra så inser man inte det innan det är för sent!
        Så många i min närhet som smällt i väggen det sista! Jag har sett vart de varit påväg och försökt få dem att inse att de måste tänka om. Men tyvärr så fattar man själv inte innan det är för sent.
        Så det är verkligen välmenande att du borde ta dig en tankeställare och prioritera lite annorlunda framöver ❤️

  7. Rebecka

    Funderar du aldrig på hur det kunde ha blivit om du valt den trevlige gotländska killen i Ensam mamma söker? ? Jag tyckte ni hade något!

    1. theresewickman

      Han är en jättefin kille, men hur skulle en relation utan dom rätta känslorna fungera bara för att han är snäll? Hade ju inte blivit bra det heller ??

      1. Rebecka

        Haha jag förstår vad du menar ? Lycka till i framtiden, Jag är övertygad om att du tar dig igenom detta på andra sidan med massa klokskap i bagaget ?

  8. Sofia

    Antar att du inte riktigt hinner tänka så pycket på situationen och känslorna kring C just nu när du har fullt upp med M.
    Hoppas att ni lyckas komma till en bra lösning, som passar er och eran familj i framtiden. Oavsett om ni väljer att fortsätta tillsammans eller på var sitt håll.
    Hoppas att ni kan göra det som känns rätt för er och hålla borta många andras åsikter. Iaf de åsikterna som kommer från internet. Vänner och familj som har mer inblick i er vardag och relation är ju en annan femma.
    Kram

  9. Therese Hagström

    Massa kärlek till dig!!
    Tack för att du delar med dig av ditt liv!
    Kramar till dig.
    /Therese

  10. Therese

    Läste igenom kommentarerna nedanför, han behöver egentid? Som aldrig träffa M? Dummaste jag hört!!!!! Om han jobba måndag-lördag borde han väl ha M varje söndag? Kan väl ta honom efter jobbet nån dag och låta honom sova hos honom och lämna M till dig tidigt på morgonen? Jaja tur inte alla prioritera som C. Du är världens bästa till dina barn. C kommer missa så mycket med M och M kommer garanterat inte ens vilja va med sin pappa om han ska träffa honom varannan söndag. Jag personligen skulle inte ens lämna mitt barn till en sån pappa som inte ens verka bry sig. Han kommer nog tyvärr aldrig inse han väljer fel, visst att han vill jobba men är de viktigare än jobbet? Blir så arg så arg. Du gör de fantastiskt bra och hade Jag bott närmare hade jag hjälpt dig varje dag om de behövts. Stor kram

    1. Sofia

      allt är inte svart och vitt! Tänk på att vi egentligen inte alla känner C…
      Klart man tycker att han borde ta sig tid till sitt barn. Men jobbet är oxå viktigt för honom nu om han skall lyckas etablera sig här i Sverige och kunna hjälpa till att försörja sig och sin son/familj i framtiden. Han har väl inget skyddsnät här i Sverige alls?!
      Sen måste han ju förstå att även Therese behöver avlastning och egentid… för även jobb i hemmet tar ju ut sin rätt.
      Men det är väl ett rätt vanligt fenomen att den som inte är föräldraledig, har svårt att förstå hur mycket jobb det är att vara hemma med ett litet barn.

  11. Anki

    Usch vad jag tycker synd om dig. Tyvärr så är det nog inte lätt att ändra på C utan han kommer nog förbli som han är och kan nog inte riktigt inse att han behöver förändra sitt tankesätt och beteende. Det handlar nog lite om kulturkrockar och det är antagligen inte lätt att få honom att förstå vad som krävs av honom. Du kan/ska inte utplåna dig själv för att vara till lags, du har all rätt i världen att både må bra, känna dig tillräcklig och få hjälp av C. Han är ju pappa till M och har precis lika stora skyldigheter som du har. Man hjälps åt i ett förhållande om man älskar varann speciellt om lille M är ett barn som är lite ”extra allt”. Att få s.k. egentid skulle nog många småbarnsföräldrar vilja ha men dom flesta får avstå det till senare. Therese, jag tycker du är en helt fantastisk mamma och inser inte C det och ställer upp för dig så är det bara att beklaga för det är hans förlust. Du kommer absolut klara dig själv och må mycket bättre framöver även om det är jobbigt just nu. Alla kramar i världen, jag tänker på dig och hoppas det blir bra för dig och alla 3 barnen till slut.

  12. Barbro

    Många varma styrkekramar till dej och dina fina barn. önskar er all lycka.Önskar bara man kunde göra något för er alla.
    Kramar igen.

  13. Ylva

    Jag förstår precis ❤️ När jag lämnade mitt ex var jag extremt lättad samtidigt som jag mådde så jäkla dåligt! En separation kan alltid vara extremt jobbig oavsett hur säker man är på sitt beslut. Håller tummarna för dig att du åtminstone kan få några timmars go sömn! Kram ?

  14. Carola

    Åh vad jag lider med dig!
    Du är fantastisk och förtjänar att vara så lycklig det bara går ?
    Det kommer att ordna sig till det bästa för dig och dina barn, det vet jag.

  15. L

    Är det nu C behöver egentid,och bara ska träffa M varannan helg? Du har så rätt, än viktigare att dom träffas ofta nu när ni inte bor under samma tak! Hoppas att det finns någon i hans närhet som också förklarar hur viktigt det är att dom umgås ❤️ Kram ?

    1. theresewickman

      Ja precis, eller riktigt varannan helg blir det inte heller då han valt att jobba lördagar , så varannan Söndag blir det.

      1. L

        Förstår att C prioriterar jobb efter arbetslöshet, men oj vad han missar viktig tid med M ? En vågskål som väger ojämnt. Ditt jobb ska också utföras, det som ni alla levt på en längre tid!
        Du har ett tungt lass att dra, men tror att det kanske blir lättare när du vet att du är själv och inte irriterar dig på en som vill ha egentid. ❤️

  16. Janette

    ❤ du är en riktig krigare, du fixar detta. Helt sjukt dock att han väljer att inte vara mer delaktig i sitt barn liv & hjälpa till att ta hand om honom. ? Du kan iaf kalla dig själv världens bästa mamma åt dina barn. Ta hand om dig

    1. theresewickman

      Vi ser det där väldigt olika & han tycker nog att han sätter Matheus först. Han har valt att lägga all tid på sitt jobb för att han vill ha pengar, så han också kan fixa bättre boende, jag anser dock att man fortfarande kan vara en delaktig pappa, att när man är ledig prioretera att träffa honom & inte tänka på att man behöver ”egentid, varannan helg… Har sagt i all välmening flera gånger att det Matheus behöver just nu är att spendera tid med honom, för annars kommer han tappa allt det dom har då han är så liten & glömmer fort.. Jag behöver ju också jobba, men det spelar ingen roll hur mycket jag förklarat, eller bett honom om hjälp, han blir bara arg att jag ber honom då jag bara ska acceptera läget enligt honom. Så fån & med nu får jag väl göra det.. <3

        1. Anna

          Tycker att du gör helt rätt som bryter,jag vet av erfarenhet att det är lättare när man inte längre itererar sej på nån som inte hjälper då kan det vara lättare när man vet att nu är det bara jag. Sen kan ju jag tycka att egentid det har han väl varje kväll när han slutat för dagen eller .. du är en helt enastående och väldigt stark människa du fixar detta!! Men att du också behöver hjälp från nära och kära Lycka Till!! Kram