MATHEUS ÄR MITT PLUS BARN, EN DOS AV EXTRA ALLT… – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

MATHEUS ÄR MITT PLUS BARN, EN DOS AV EXTRA ALLT…

Hej fina du & tack för all omtanke ni skickat mig dom senaste dagarna, det betyder mycket!

 

Som ni märkt har uppdateringen här inne inte varit den flitigaste dom sista dagarna & anledningen är väl att jag varken haft tid eller mått speciellt bra just nu..

Dom stora barnen är på Öland med sin Pappa & nu börjar jag sakna dom riktigt ordentligt, på något vis känns livet lättare när dom är omkring mig.

 

Som ni vet har jag talat om då & då att Matheus är en dos av extra allt & ni som följer mig vet hur dåligt han alltid sovit & nu när jag varit ensam med honom sedan vi kom hem från Rumänien så finns det inte mycket tid för återhämtning. Var länge sedan jag kände mig så trött & dränerad som nu..

Skulle göra vad som helst för en vecka, helt ensam, där jag får chans att vila men också chans att tänka på allt som just nu händer. En chans att landa, fundera, känna & ta beslut..

 

Fick en länk skickad till mig igår & när jag läste allt så föll alla bitar på plats & jag brast i gråt. Varför jag bröt ihop vet jag inte riktigt, men nu vet jag, nu behöver jag inte fråga mig själv varför Matheus är så olik sina syskon, trots att jag gjort precis samma med honom som med Ellah & Kidh.

Jag har nu förstått att Matheus är mitt plus barn, min lilla kille med extra allt & High need baby.

Ni var många som var intresserade att få länken länkad där ni kan läsa på om symptomen för High Need Baby & den hittar du här.

Alla dom 12 olika symtomen stämde in på Matheus på pricken & också känslan av att vänner och familj kanske inte tror på dina historier om gråt och strul för barnet verkar så nöjda och lättsamma i folksamlingar..

Tänk att jag inte hade en aning om detta innan jag fick länken skickad till mig. Det känns befriande på något vis, att jag nu bara får ta & acceptera att det är så här Matheus fungerar just nu & att jag inte kan tro att han kommer gå & forma i samma mönster som hans syskon. Jag får lära mig hitta en teknik som fungerar för oss, han & mig..

 

På något vis får jag en förklaring till allt jag gått & funderat på & känslan att veta att man inte är ensam känns betryggande. Har gått med i en grupp på Faebook för barn med High need & jag hoppas kunna få tips, råd & stöttning..

 

Jag har egentligen så mycket känslor & tankar inom mig, men får lixom inte ut något i skrift. Tänker att jag kanske behöver tid att smälta allt , så går det lättare sen?

 

 

Ville iallafall ge en liten update till er, så hörs vi en annan dag! Tack för all kärlek!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Magdalena

  Hej jag lever också med ett plusbarn här hemma och de är på frestande då jag har 3 barn till och en man som aldrig är hemma och hjälper till med något så de är jobbigt. 😔

 2. tant H

  Inte vill jag tycka något alls i detta för Du har det nog just nu men jag skickar Dig en varm Kram och ett Lycka till!

 3. Fröken

  Hej
  Jag har jobbat inom förskolans värld i 35 år,mest med barn 1-3. Jag har träffat många “röjar raffe” under alla år. Barn är så väldigt olika, även syskon med samma föräldrar. Inga barn går att diagnostisera så små, så var lite försiktig med det ❤️
  Som andra skrivit det här med språket, frustrationen att inte göra sig förstådd. Testa att köra lite tecken TAK som hjälp. Enkla ord som mjölk, vatten, dricka, gå ut, sova osv. Det kan ju dom stora barnen också hjälpa till med. Man kan bestämma ett speciellt “påhittat” tecken för personer tex för Ella och för Kidh. Även bildstöd är bra fast han är så liten, bilder på vad ni ska göra och hela tiden ligga steget före… Vi använder både tecken och bild i 1-2 års grupper, dom kan verka helt ointresserade, men det finns där och man blir så glad när småfingrarna helt plötsligt visar att dom vill ha mjölk i glaset. När du säger Nej, förstärkt det då också med tecknet Nej osv. Helt klart värt att testa med M! Rutiner, massage, lugnande musik, samma vid varje läggning, Jag tror också att det kan vara bra för M att börja förskolan i höst, inte så mycket tid men ändå lära sig att vara i grupp, lyssna och även där få ett Nej. Du verkar vara en jättebra mamma till dina barn ❤️
  Du får testa andra sätt att “fostra” M på och inte jämföra med E & K.
  Hoppas att allt löser sig till det bästa med C! Försök också att få till lite “egentid” och vila ❤️

 4. Veronica

  Therese, jag har levt med min flicka i 13 år, hon är min dotter med många plus. Jag vet vad du går igenom och skickar stora kramar.

 5. Isabelle

  Min son född dec-13 är också plusbarn… idag skulle jag identifiera honom som high sensitive person. Han har lixom känslorna utanpå kroppen och känner extra av allt, om det så är glädje, sorg eller ilska. Jag förstår precis vad du går igenom, Jag upplever att det blir bättre när de börjar prata och kan göra sig förstådda. Och ett tips är då att prata om känslor, att lära barnet att sätta ord på sina känslor, att man kan beskriva vad man går igenom ❤️

  Lillebror född samtidigt som Matheus ungefär är så himla olik sin storebror, de är som
  Natt och dag. Skönt att du fått detta tips och hoppas att du får stöttning och tips nu hur du underlättar vardagen för er alla ❤️

 6. L

  Jobbar inom barnomsorgen och har gjort det i 35 år,mest med barn 1-3 Förstår att det känns skönt att få någon förklaring varför M är så aktiv osv.
  Men var försiktig,ge honom “ingen diagnos” ….. Alla barn är såååå olika det bara är så. Jag menar inget illa 💕
  Jag har haft så många barn i mitt jobb som bara röjer fram, mer uppe i taket än på golvet. Inget stoppar dessa barn, full rulle hela tiden,dom har svårt att komma till ro,att sova både mitt på dagen och natt.Kommer och tankar lite kärlek i famnen någon minut sen är det röj igen.Jag skulle kunna ge dig massor av exempel på olika “röjar raffar” som passerat genom åren!Man pustar lixom ut den dagen dom är lediga från förskolan,ja du känner säkert igen dig😊Antar att du provat olika sätt att få honom lugn för du är en jättebra mamma till alla dina fina barn ……men vill ändå ge några tips.
  Har du provat med babymassage, massagesagor,spela rogivande musik samma varje kväll.Ge inte upp,försök ett tag!En period i mitt jobb så körde vi mycket avslappning, och efter många försök så var det dom stökigare barnen som låg mest stilla och njöt!
  Frustrationen att inte bli förstodd .. .utveckla hans tal genom att använda tecken som stöd TAK,även bildstöd för att förbereda honom på vad som händer,som att tex visa ett foto på hans säng,tutte osv. Att hela tiden ligga “steget före”.Man kan tycka att han är för liten för sånt,men jag själv kan ibland bli förvånad hur mycket dom små tar in fast dom ser helt ointresserade ut 🙂
  Prata med BVC och om du redan gjort det gör det igen! Det är du som är M mamma och känner honom bäst 😍
  Han kan också känna av spänningen mellan dig och C.
  Hoppas att allt löser sig till det bästa med C! Kram

 7. L

  Jobbar inom barnomsorgen och har gjort det i 35 år,mest med barn 1-3 Förstår att det känns skönt att få någon förklaring varför M är så aktiv osv.
  Men var försiktig,ge honom “ingen diagnos” ….. Alla barn är såååå olika det bara är så. Jag menar inget illa 💕
  Jag har haft så många barn i mitt jobb som bara röjer fram, mer uppe i taket än på golvet. Inget stoppar dessa barn, full rulle hela tiden,dom har svårt att komma till ro,att sova både mitt på dagen och natt.Kommer och tankar lite kärlek i famnen någon minut sen är det röj igen.Jag skulle kunna ge dig massor av exempel på olika “röjar raffar” som passerat genom åren!Man pustar lixom ut den dagen dom är lediga från förskolan,ja du känner säkert igen dig😊Antar att du provat olika sätt att få honom lugn för du är en jättebra mamma till alla dina fina barn ……men vill ändå ge några tips.
  Har du provat med babymassage, massagesagor,spela rogivande musik samma varje kväll.Ge inte upp,försök ett tag!En period i mitt jobb så körde vi mycket avslappning, och efter många försök så var det dom stökigare barnen som låg mest stilla och njöt!
  Frustrationen att inte bli förstodd .. .utveckla hans tal genom att använda tecken som stöd TAK,även bildstöd för att förbereda honom på vad som händer,som att tex visa ett foto på hans säng,tutte osv. Att hela tiden ligga “steget före”.Man kan tycka att han är för liten för sånt,men jag själv kan ibland bli förvånad hur mycket dom små tar in fast dom ser helt ointresserade ut 🙂
  Prata med BVC och om du redan gjort det gör det igen! Det är du som är M mamma och känner honom bäst 😍
  Hoppas att allt löser sig till det bästa med C! Kram

 8. Sara

  Du verkar vara en fantastisk mamma Therese! Har en liten fråga.. hjälper inte C till något? Känns ju som att han borde rycka in rejält när du inte får sömn och din kropp och huvud skriker efter vila?! Glöm aldrig bort att omringa dig av människor som GER dig energi när du behöver det som mest, inte människor som du känner TAR din energi! Puss!!

 9. Pia Svensson

  Hej!
  Älskar dig och denna sida
  Jag vill tipsa er om länkar som gör att jag sparar mycket pengar varje månad.
  Här shoppar jag allt från mode, märkeskläder, skönhet, hälsa och inredning.
  Hoppas det funkar för dig/er med!!! Kramar <3<3<3<3<3<3

  Campadre:
  https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

  Lyko:
  https://referme.to/9vACAmo

  Best secret:
  https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

  Refunder:
  http://www.refunder.se/b/Spara50

 10. Helena

  ❤️Stackare va du kämpar, men samtidigt skönt å veta att du fick länken skickad till dig. Hoppas du å M finner ett bra sätt att fixa detta. Å det är ju synd att man inte känner varandra för då hade jag med min dotter kunnat avlasta lite för man är inte långt bort från er ❤️❤️

 11. Tessan

  Tänker på dig (er). Hoppas de blir bättre inom snart framtid. Jag får dåligt samvete då jag läste detta och jag ibland kan klaga att dottern vakna 7 på morgonen men då sovit sedan 19 på kvällen. Önskar man kännt dig bättre och kunnat hjälpa dig, vet hur viktigt de är att få avlastning och hjälp. Kram på er ❤️

 12. Fanny

  Tycker så synd om dig när jag såg på instagram. 😢 Kan du inte få avlastning av dina föräldrar?? Det är ju deras barnbarn! Bara några timmar eller av någon vän så du hinner andas lite? Stackars dig!! 💜
  Hade jag känt dig o bott närmre hade jag inte tvekat på att hjälpa dig!
  Ta hand om dig!