Therese Wickman

TOPP FEM ATT GÖRA NÄR DU ÄR I DANMARK!

Trots att det är en skön känsla att vara hemma igen längtar jag lite tillbaka till Danmark.

Vilka fina dagar vi fick. Det enda som skulle kunna gå & klaga på var väl vädret, men vi klarade ju oss från regn, så kalla vindar , småkallt & molnigt är väl bra i jämförelse ändå tänker jag 🙂

Sen priserna.! Det har blivit dyrt i Danmark på många ställen, eller dyrt & dyrt, men snäppet dyrare än i Sverige & vi ångrar såhär efteråt att vi inte köpte med oss dryck & matsäck som vi kunde fixat i ordning & haft med oss som picknik. Att äta ute varje dag blir ju lite dyrt i längden , speciellt om man ska handla alla dessa småköp där i mellan som dryck,, fika osv som man lätt kunnat tagit med sig från Sverige, sen är ju Nöjesparker generellt lite dyrare..

 

Tänkte lista vår topp 5 här nedan om vad vi tillsammans tyckte bäst om för aktiviteter från vår pressresa!

 

Plats 1 Legoland : Man åker bara inte till Danmark utan att besöka Legoland. Denna park är min favorit över alla Nöjesparker vi besökt hittills.

Den har allt känns det som. Lekparker, karuseller för små som stora, fin miljö, Lego att bygga med men också att beskåda & alla delar i parken är efter olika teman, så som Ninjago mm vilket ungarna älskar såklart.

Sen att dom tänkt ett steg längre att dom i många åkattraktioner erbjuder legobyggen längst vägen i kön för att barnen inte ska tycka det är jobbigt att vänta. Det gillar jag som mamma extra mycket.

Likaså karusellerna, det är mer en bara en bergbana, man får uppleva helt otroliga legobyggen från karusellen & ni som varit där själva förstår säkert vad jag menar när jag säger att Legoland är lite av ett måste att besöka i sitt liv, speciellt om man har barn som gillar Lego, men även som vuxen. Jag älskar det lika mycket som barnen.

 

Plats 2 GorillaPark:  Kidhs favorit på hela resan. Han vägrade åka därifrån & bad varje dag efter vi varit där om vi inte kunde åka tillbaka innan vi for hem mot Sverige igen. GorillaPark är en amazing Höghöjdsbana mitt i skogen, ganska så nära havet där man får en kort & viktig instruktion & får lära sig hur man gör med säkerhetsutrustningen. Du kunde sedan välja på flera olika banor, i olika höjder att klättra på. Här går det att vara med barn från 4 år, men skulle nog säga att från 6 & uppåt är en perfekt ålder. Då kan man våga utmana sig lite mer & prova på högre banor.  Gissar att ni som också har tonårsbarn skulle älska detta ställe..


 

Plast 3 MadsbyLegepark : Jag gillar denna park extra mycket just för att allt var gratis. Tycker om att hitta små guldkorn när man är på resande fot som inte alltid behöver kosta pengar. Här kan man som familj leka i lekparken, trampa med trampcyklar i en riktig liten trafikstad, ro båt, se & klappa djur så som Sköldpaddor, Getter, Lamm, Åsnor , Lamor mfl

Parken är inte jättestor, men med behagligt väder & en picknikkorg kan man spendera många härliga  timmar här.!

 

Plats 4 Givsund Zoo : Superhäftigt Zoo som erbjöd att man kunde köra in med bil & komma djuren riktigt nära. Där kom du djur som Lejon, Giraffer, Zebror mm otroligt nära, nästan så du kunde ta ner rutan & klappa en stor Lejonhane (det får man såklart INTE). Du kunde också stanna till vid flera olika ställen längst vägen för att se djur som inte var längst bilfärden, leka i Lekparkerna & äta något gott på dom olika ställena som fanns. Här fanns också en superhäftig Dinosariepark. Helt otroligt vad levande dom såg ut & hur stora har dom inte varit? Galet!

Plats 5 Legohouse : Bara 4 minuters bilväg från Legoland ligger Legohus, vilket ställe! Jag som inte ens är speciellt förtjust i Lego blev helt tagen. Hur kan man ens bygga sådana saker, som byar, städer, ja allt i princip av Lego? Barnen själva kunde bygga vid flera olika stationer & vid ett ställe kunde man bygga sin egen fisk,  scanna in den så den sen hamnade i ett rörligt akvarium på väggen. Hur coolt? Jag gjorde nog minst 2 fiskar & hade vi inte rest hem den dagen hade vi nog stannat kvar 4 timmar till. Hit måste man åka om man ändå ska till Legoland. Så häftigt!

 

När vi var i Danmark besökte vi också andra ställen, men detta fick bli vår topp 5 lista 🙂

 

Ska du resa till Danmark framöver så rekommenderar jag dig att skaffa ett Be Happy Pass, det är helt gratis & med det kortet kan du få rabatter & erbjudanden på fler olika ställen. Superbra, verkligen!

Gå in HÄR för att läsa vilka erbjudanden som finns när du skaffar detta kortet, finns mycket att upptäcka & en hel del pengar att spara in 🙂

 

Ta hand om dig!

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.