Therese Wickman

KANONPRISER & GRATIS AKTIVITETER PÅ SEMESTERN I DANMARK!

Hej fina du!

Har vi precis vaknat upp efter vår första natt här i Danmark & nu efter frukost tog jag mig en kopp kaffe & satte mig en stund här för att skriva till er.

Det blev en lång dag igår, så jag är glad att vi valde att sova natten i Göteborg då färjan gick kl 9 på morgonen. Hade blivit så vansinnigt tidigt annars att behöva kliva upp mitt i natten för att bila till Göteborg för att sen hoppa på färjan. Bra & rätt beslut känner jag nu såhär i efterhand 🙂

 

Stena Line, båten vi åkte över med går både från Göteborg- Fredrikshamn samt Varberg – Grenå.

Vi valde Göteborg till Fredrikshamn på dit vägen men kommer åka den andra turen hem. Fanns tider under Söndagen som passade oss bättre. Skönt att man kan boka vilken tur man vill & är inte bunden att åka fram & tillbaka från samma kaj.

Jag anser att båten är både det smidigaste & billigaste sättet att semestra i Danmark, speciellt här där vi är.

 

Jag lovade er att jag under vår semester skulle skriva om våra dagar & dom aktiviteter vi provar på samt ge lite tips på vägen & besvara dom frågor som ni eventuellt sitter på 🙂

 

Dag 1 :

Startade dagen med att köra på båten som skulle ta oss till Danmark. Total restid ute på havet var 3,5 timme & dom timmarna gick verkligen så himla fort.

Det fanns så mycket att göra att tiden aldrig stod still. Barnen lekte i det stora lekrummet, vi spelade spel, shoppade lite smått & gott från taxfreen, tog en läsk uppe på däck, på en bar helt i min smak. Den hade tropiskt tema & där trivs jag som bäst & avslutningsvis åt vi lunch innan vi nästan fick springa ner till bildäck för att åka av. Uppskattar att Stena Line lagt ner så mycket tid på att få tiden på båten att gå fort, att man stor som liten kan hitta nöjen som passar & att tiden inte bara är en lång restid utan att semestern startar redan när du kliver på båten..

 

Under hela sommaren kommer Stena Line ha flera olika erbjudandet & kampanjer där man kan komma riktigt billigt undan. Nu exempelvis har dom en kampanj där barn åker gratis på båten om man kommer med bil samt får 2 dagars fritt inträde till Legoland vid bokning av hotell & Legoland i ett. Hur bra?

 

Beroende på vad man har för budget att röra sig med så finns det så mycket att välja på. B.l.a där vi bor nu idag. Vi har checkat in på Kolding hotel Apartments, det är en jättestor lägenhet där vi har möjlighet att laga vår egen mat ( vilken man säkerligen kan spara en hel del pengar på ) vi har 6 sovplatser & lägenheten är inte direkt liten om jag säger så.  3 sovrum, ett stort vardagsrum/kök samt ett stort badrum & lägenheten med öppen planlösning har utsikt över vattnet.

Här kostar en natt för en hel familj när jag tittade bokningen genom båtresan strax över 2000 kr för en HEL familj, då ingår också inträde till ett vattenland i närheten + båtresan. Är man då kanske två mindre familjer som delar på en lägenhet så blir det inte alls så farligt. Visst?

Det här boendet ligger i Kolding, vilket är 30 min från Vejile & 40 min från Legoland. Ett jättebra område som ligger nära det mesta. En kort bilväg till Odense om man skulle vilja åka över till den ön,? Nära Zoo & andra aktiviteter vi ska prova på under dessa dagar.

Så det jag vill säga, titta noga över boende, vart det passar er bäst. Bara för att du ska besöka Legoland så behöver du promt inte bo på Legoland, även om dom boendena har sin charm också, man kan bo 30 min där ifrån & komma till jättefina ställen som kostar mindre. Allt beror på vad du vill uppleva & hur mycket pengar ni har att röra er med.

 

Så vidare till vad vi har gjort under gårdagen. Väl framme i Fredrikshamn hade vi en bilväg på nästan 3 timmar. Vägarna är så himla bra här i Danmark så det gick supersmidigt & barnen sov nästintill hela vägen 🙂

Framme i vackra Kolding checkade vi in i vår lägenhet, duschade & bytte om & åkte sen 20 min bort till Madsby Legepark. Det hade regnat hela vägen, men när vi väl kom fram så sken vädret upp & det var då vi bestämde oss för att ta en utflykt till denna omtalade lekpark.

Parken var stor, det fanns en lekpark som var anpassad från väldigt små & upp i åldrarna. Mina barn är mellan 1 – 10 år & alla hade minst lika kul. Det fanns större trampcyklar att trampa på i en trafikmiljö,, lite djur så som Åsnor, Getter, Lamm, Sköldpaddor, Lamor mfl. Det fanns roddbåtar att ta en liten tur ut på sjön med & en megastor fotbollsplan intill där ungar spelade boll & skrattade.

Den här Parken kan jag varmt rekommendera att besöka, den är gratis & ingenting där inne kostar pengar.  Ja om du inte vill handla från deras Kiosk vill säga.

Tar man med sig en matsäck eller fika vid fint väder kan man nog spendera många ljuvliga timmar här.

På hemvägen stannade vi till i Veijle & köpte med oss mat hem, åt middag & sedan blev det en tidig kväll i säng. !!

 

Nu är det dag två & nu ska vi fara iväg till vårt första stopp för dagen Givsund Zoo.

 

Hörs senare! Ha en fin dag så länge!

 

Puss & Kram

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.