ÄR JAG FORTFARANDE GRAVID? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

ÄR JAG FORTFARANDE GRAVID?

Hej!

Vill börja med att säga stort & varmt tack för allt stöd & kärlek ni delade i samband med vår abort. Tack för att ni finns <3

 

Det har varit några jobbiga dagar både fysiskt & psykiskt men helgen gjorde gott för mig.

Dock börjar jag bli lite orolig. Min gravidtrötthet har kommit tillbaka & även det påtagliga illamåendet.

Har pratat med Barnmorskan om detta, men när jag förklarar blödningarna så tror hon sig att det ändå har blivit en genomförd abort.. Men varför har då illamåendet , tröttheten & den svullna magen kommit tillbaka, bara ett par dagar efter aborten?

 

Jag blöder fortfarande ganska kraftigt, men om jag tar ett graviditetstest nu, såhär nästan en vecka efter avbruten graviditet, bör testet visa negativt då, eller på sin höjd ett mycket svagt streck?

Tänkte om jag skulle köpa ett test för att se, är extra orolig då jag vid en tidigare abort för många år sedan gick igenom samma sak, för att sedan hamna på sjukhuset ett par veckor senare i urakuta blödningar då aborten tydligen inte slutförts ordentligt.. Någon med erfarenhet kring detta?

Borde ett test visa negativt om jag tar ett nu?

 

Återigen, tack <3

 

Puss & kram

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Charlotte

  Hej Therese! Jag förstår precis vad du går igenom och det är fruktansvärt även om man har bestämt sig. Många tankar. Jag gjorde en abort för snart två år sedan (skulle varit barn nr 4 så precis som för dig) men min abort misslyckades så när jag var på återbesök och gjorde ett gravtest så visade det positivt och jag var fortfarande gravid. Jag fick göra om hela processen igen och då lyckades det till viss del men fortfarande fanns rester kvar som senare kom ut av sig själv men det blev en hemsk process. Håller tummarna för dig att allt är borta. Skickar en stor kram

 2. Linda

  Ett graviditetstest kan visa positivt flera veckor efter en abort. Dock ska du vara uppmärksam på om du börjar blöda mer osv. I somras så hade jag rester kvar i flera månader som ställde till problem för mig.

 3. tant H

  Klart att Du inte skall må dåligt och ängslas! Var rädd om Dig och innan helgen måste Du bli undersökt. Det är en rättighet!
  Goda tankar och en Kram till Dig fina unga mamma!

 4. Rebecca

  Jag fick nyligen ett fördröjt missfall och då fick jag tabletter för att starta en “abort” då missfallet inte ville komma ut. Ju längre veckor du varit gravid desto mer blöder du, livmodern pulsar ut hela tiden, jag var på efterkontroll 1 vecka efter och då var bara lite slemhinna kvar.. Men nu en vecka efter har jag börjat få jätteillamående och jag vet ju stt jag inte är gravid men det känns så sjukt märkligt, har ingen smak för något att äta heller. Be om att få göra ett vaginalt ultraljud, eftersom det som hände dig förra gången inte ska upprepas, ring gynakuten och säg att du vill kolla och att du inte mår bra. Det är viktigt att ta din oro på allvar! Kram till dig Therese

 5. Andrea

  Vill inte skrämma dig, men jag råkade ut för det när jag genomgick en medicinsk abort för två år sedan. Det var ca v 5, 6 tror jag, det var det bästa för en medicinsk abort då det var så tidigt. Känner igen mig vad du beskriver. Sen behöver det ju inte vara så men, iaf det visade att jag hade rester kvar av aborten och jag behövde skrapas. Alltså tablettformen tog inte bort allt och jag säger bara: Stå på dig, så lätt att man blir dumförklarad och tillsagt att det är väldigt ovanligt att det inte tar. Jag ringde tillbaka för jag hade oxå kraftiga blödningar en vecka efter och jag krävde ett ultraljud för att få bekräftat hur det stod till egentligen. Lider med dig, inget roligt alls att genomgå. Ring tillbaka till abortmottagningen och begär ett ul. All kärlek till dig ❤️

 6. Filippa

  Hej. Ett test kan va positivt pga av att du fortfarande kan ha gravhormon kvar i kroppen. Tror säkert att fostret aborterats men det kan ju vara så att det finns gravrester kvar i livmodern så tycker du ska kolla dig med tanke på hur du mår.

 7. malin

  man brukar ju få ett piller innan en abort som gör att graviditeten avstannar. Det fick du väl? så det borde visa negativt nu 😊🌸

 8. Jennie

  Jag gjorde en medicinsk abort. De sade att allt hade kommit ut. Jag blödde ganska mycket. Illamåendet försvann inte, gravtest visade positivt och efter sex veckor började jag störtblöda. Allt var inte alls bort. Be att bli kollad!

 9. Lina

  Vet inte riktigt hur det är efter en abort men när jag fick ett missfall för några år sedan så sa dom att graviditetshormoner kan finnas kvar i kroppen i flera veckor. Hoppas det går bra för dig och att du slipper gå igenom samma sak igen som du gjorde sist 💕