FICK KOMMA PÅ BESÖK HOS PSYKOLOGEN! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

FICK KOMMA PÅ BESÖK HOS PSYKOLOGEN!

I förra veckan ringde jag till vårdcentralen angående mitt mående som ni kanske minns?

Ganska snabbt fick jag en tid för att träffa en psykolog. Jag fick fylla i papper & sen kan man väl säga att han hade någon form av bedömningssamtal med mig. Han kollade över varningssignaler, ställde frågor & lyssnade på hur jag mådde & kände mig.

Ganska snabbt kunde han se att det inte handlade om en djup depression utan att jag helt enkelt är slutkörd, på väg att gå in i väggen & att det finns en hel del varningssignaler om att jag varit påverkad av stress en längre tid.  Han kunde se en stark fasad, som pratar snabbt & bara kör på.

Han rådde mig till att hitta en stund på dagen, där jag kopplade från & bara gjorde någonting för mig själv. Men det låter enklare än vad det är känner jag? Vart ska jag hitta den stunden?

Nu har läkaren i allefall bestämt att jag ska fortsätta gå till vårdcentralen för att prata, få verktyg & vägledning att jobba med & framförallt få lätta mitt hjärta i sådant som tynger mig just nu..

 

Får återkoppla till er hur det känns efter ett par besök. Ska dit idag igen, denna gång för att möta någon annan, en kvinna som kommer vara den jag kommer återkomma till. Ska dock be dom ta prover på mig ändå, för all min yrsel, illamående, svårigheter med att fokusera & koncentrera mig trodde psykologen var typiska stressfaktorer, men vill vara säker på att det inte är något fysiskt också..

 

Tack för att du lyssnar & stöttar när jag behöver det <3

 

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Känner ofta igen mig mycket i det du skriver/”, även detta. Har också 3 barn i samma ålderaspann som dig, är den som tar det stora ansvaret hemma och för barnen, och kör på utan att få tid för mig och känna efter hur jag mår. Beundrar dig som skriver om det och faktiskt tar hjälp. Och att du och C har tagit samtalshjälp. Du inspirerar mig!
  Jag hoppas du får verktyg och kommer till insikt hur du kan hjälpa dig själv bli starkare. För mig handlar det såklart också om tid, men även livsval. Jag har tänkt prova yoga, har du testat det? Tror att det kan stärka både kropp och knopp 🙂
  Kram och fin fredag till dig!

  1. theresewickman
   theresewickman

   Vad glad jag blir att min öppenhet kan ge dig lite stöd. Tycker det är oerhört viktigt att även visa baksidan av sociala medier & att visa att vi inte är ensamma om att ta till hjälp i relationen. Absolut inget att skämmas över! Tycker bara det är nyttigt att få hjälp från någon utomstående som inte tar någon parti..

   Vad roligt att du nämner Yoga, jag funderar faktiskt på att prova det. Verkar så avslappnat på något vis.

   Ta hand om dig fina du!

   KRAM

 2. Sassan

  Hej Therese!
  Oj oj oj, jag känner så väl igen de symptom du nämner och som psykologen säger är typiska för stress. De stämmer exakt med hur jag kände när jag hade levt under stress under lång tid. Man går omkring som i en bubbla, man har ingen riktig ork eller koll på saker runt omkring sig och känner sig nästan som om man vore på väg att bli dement. Jag kände inte mycket glädje för särskilt mycket heller utan kände mig mest orkeslös och ledsen. Det vänder inte på en dag utan det tar sin tid men lyssna noga på din kropp och hjärna för det behöver du göra om du ska bli bra och orka med. Stress kan ställa till det ordentligt både kroppsligt och psykiskt vilket är jättesvårt att förstå innan man själv är där. Ta hand om dig själv för det är så viktigt om du ska bli bli bra och orka finnas där både för dina barn och din sambo. Kram på dig och var rädd om dig!!!

 3. Lotte

  Så skönt att du kommit till någon som tar hand om dig och ser vad som håller på att hända❤ Hoppas du får lite verktyg.
  Jag rådde dig till att söka och jag har faktiskt gjort detsamma för mig själv också men jag ska inte dit förrens nästa v.
  Lycka till och ha en härlig dag och hoppas det är lika fint uppe hos dig som nere hos mig 🙂
  https://lotte4.blogspot.se

Annons