HELGEN I STOCKHOLM FICK MIG ATT INSE! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

HELGEN I STOCKHOLM FICK MIG ATT INSE!

Utöver frukostevent på Torsdagen & tidigt besök på Underbarabarn mässan i Lördags för att träffa eventuella samarbetspartners så fick vi mycket tid att bara vara uppe i Stockholm & den tiden tog vi tillvara på.

Vi har strosat på stan, framförallt längst vattnet, ätit årets första lunch på en uteservering, tagit lugna kvällar på hotellrummet när Matheus somnat för natten & försökt varva ner lite från renoveringskaoset som pågår här hemma…

Vi insåg dock väldigt tydligt när vi var iväg att det vore så efterlängtat med ett dygn eller en helg bara för oss, där vi faktiskt kan prioritera varandra, inte vakna stup i kvarten på natten, inte behöva passa tider för Matheus mat & sovtider, där vi kan få äta en middag på Resturang utan leksaker & böcker som prio för att underhålla en uttråkad unge, där vi får chans att se varandra i ögonen igen, prata, skratta & utforska dagen tillsammans. Det slog oss att vi inte spenderat ett enda dygn ensamma sedan långt innan Matheus föddes. Vi har ju knappt “dejtat” då jag blev gravid så snabbt & han kom in i ett familjeliv med barn…

Just nu känns det heller inte aktuellt att låta Matheus sova borta över natten då han är så extremt mammig & det känns som om barnvakten skulle få sova ganska så dåligt. Samtidig som vi verkligen är i stort behov av det.

Så många som ger föräldrar, framförallt mammor ett pekande finger om man skaffar barnvakt & gör saker på tu man hand medan barnen är små. En vän till mig har haft barnvakt till sitt barn ett dygn i månaden för att spendera tid bara hon & hennes man sedan barnet föddes & så mycket skit hon fått för det av typiska mammaligan, som kan & vet bäst. Jag kan idag se tillbaka och önskat att vi gjort samma sak. Att få barn är så mycket mer än att bara vara förälder & hur många är det inte som får en kris i relationen under småbarnsåren för att hela relationen prioriteras bort eller förändras?

Jag älskar mina barn & är med dom väldigt mycket, det har lixom alltid varit så, men nu med en kärleksrelation så inser jag också hur viktigt det är att kunna göra saker utan barnen, där vi får chans att vara oss och inte bara mamma & Pappa. Önskar att jag med gott samvete faktiskt kunde be om barnvakt, där jag inte känner att jag eller mina barn är i vägen & där någon faktiskt skulle efterfråga om att få ha dom eller framförallt Matheus nån gång då & då. Jag hatar att känna att jag är till besvär, så sitter hellre kvar i situationen då det trots allt ändå är mina barn <3

Vet inte vart jag ville komma med allt detta, mer kanske berätta att jag tycker det är klokt att ta till hjälp då & då och absolut inga fel i det! Önskar vi haft en trygg vuxen i Matheus liv som varit med från start som han kunde sova hos med glädje & som gjorde det möjligt för oss att få lite tid på tu man hand. <3

Nu har han två fina gudmödrar, men jag har nog varit för dålig att bett om den där hjälpen från start.

Ta hand om dig, Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Tänker oxå att du verkar ha en både bra mamma och pappa som kan ta dina barn för en natt/helg. Precis som någon skrev så kan ju dem sova alla andra dagar, 1 natt klarar alla av utan problem att vara vaken om man får sova dagen efter. För som sagt vi småbarns föräldrar klarar ju av att vara vakna 7 nätter i veckan❤

 2. Ullis

  Hej!
  Skrev till dig en gång att din mamma kan väl ta honom ngn natt på helgen. Fick då till svar att din mor jobbar mkt o behöver också vila. Hon kan vila sig alla dagar i veckan förövrigt bara du/ ni får sova ut en hel natt. Är han inte van vid andra Jan väl Ellah o Kidh vara med som stöd. T.ex på påsklovet så att dom inte kommer trötta till skolan. Du måste våga be om hjälp innan det är försent!!! Det måste väl ngn i din omgivning kunna ställa upp? Hellre än att förhållandet går åt skogen.
  Kram och lycka till!
  Du är fantastik😘

 3. Anna

  Hej fina Therese! Man ska aldrig vara rädd om att be om hjälp om det bara är så att fixa barnvakt några timmar! Du är en sån fin mamma till dina barn det ska du aldrig tveka!Du och din kille behöver egentid där ni bara kan vara ni och inte just mamma och pappa för det tillfället. Jag har tvillingar och det kräver väldigt mycket tid. När jag var mamma ledig så gick jag in i väggen för jag bad aldrig om hjälp. Som mamma så ville man klara allt själv, man ville liksom inte att alla skulle tro att man inte klarade av att ta hand om sina barn MEN alla mammor= pappor behöver tid för varandra för det är så lätt och glömma bort varandra! Så ni gör rätt i att ha en helg tillsammans och bara njuta! 😁😘

 4. Emma

  Skit i vad folk tycker! Vissa som gillar och gnälla gör det endå oavsett! Det är verkligen välbehövligt med egentid! Va inte rädd för att fråga tror säkert nån hade tyckt det skulle vara jätte kul och vara barnvakt till din lilla kille! Och har barnvakten kanske får hållas vaken av m men det är kanske en eller två nätter sen får dom sova igen! Man kan inte få mer en ett nej! Även om han är mammig lämna bort han tar inte skada av det! Han kanske blir ledsen första kvarten sen går det ju över! Tycker det låter som du och din kille verkligen skulle behöva nån helg för er själva! Mitt råd va inte rädd för att fråga om barnvakt! Verkligen inget fel med det snarare tvärtom

 5. Karin

  Hej Therese! Du har så rätt i att relationen också behöver näring. Människan som skrev att du kanske inte borde ha skaffat barn ska du skita i. Tänk på att även om en barnvakt inte skulle få sova under en natt så har den personen oftast tid att vila upp sig dagen efter. Och då gör det inte så mycket. Dessutom kan det vara värdefullt för Matheus att få uppleva någon annans hem och sällskap. Spänningen i alla intryck han får då kan ju göra honom tröttare än vad han blir av det han känner igen. Ni är så värda lite ensamtid. Att få äta ute och sova ut på riktigt. Be din familj eller hans gudmödrar. Och du, tänk på att du inte måste berätta om det på bloggen. Då det alltid finns missunsamma personer som vill slå ner på fina saker. Lycka till! Du är klok som vill värdera er relation. Stora kramar till dig <3

 6. Anna

  Jag vet att när jag lämnade bort mina barn när de var små, så sov de jättebra. En del barn brukar kunna sova hela nätter efter att ha spenderat en två nätter borta. Visst det är olika såklart, men kanske värt att testa och se om det blir skillnad. Man måste få tid för varandra, det är jätteviktigt för relationen.
  Kram

 7. Elin

  Hej Therese!
  Jag har länge tänkt att jag ska skriva en kommentar till dig men aldrig riktigt kommit mig för att göra det. Men nu så. För cirka 5 år sedan skrev jag ett mejl till dig och berättade att du genom din blogg, instagram och peppande ord fick mig att inse att jag var värd det absolut bästa och förtjänade att må bra. Jag dejtade då en kille som inte behandlade mig bra och jag mådde inte alls bra. Du hade skrivit ett inlägg (om jag minns rätt) som träffade mig rakt i hjärtat och kort därefter avslutade den relation jag befann mig i. Cirka 6 månader senare träffade jag en helt fantastisk kille, han med det stora H:et. Idag är vi gifta och har en dotter.. Hon heter Livia 🙂

  Jag vill med denna kommentar tacka dig för den du är och för den glädje du ger oss läsare. Du peppar och skriver så bra saker. Hade jag inte läst din blogg så troget som jag gör är jag tveksam om jag ens tagit mig i kragen den dagen för snart 5 år sedan och insett att jag var värd bättre. För se hur bra det blev. TACK fina du för allt stöd och pepp-talk du ger/gett via din blogg/instagram. Du är fantastisk och verkar vara en helt fantastisk mamma till dina barn. Glöm inte bort att prioritera dig själv ibland också, det behöver man som mamma. Ibland önskar jag att jag fick träffa dig, ge dig en stor kram och säga hur fantastisk DU är. Du har hjälpt mig så mycket genom åren, så TACK igen för den du är.

  Stor kram

 8. Fanny

  Tycker inte det är fel att ens barn får egentid med mor o farföräldrar. Även om det inte är över natten utan för en dag. Relation blir ju starkare för dom också. 💞

 9. Petra

  Jag är också dålig på att be om hjälp med barnpassning över natten. Men vi har haft barnvakt några kvällar så vi kommer iväg o kan äta eller tex bio. Så tror ni ändå kommer en bit på att få en eftermiddag o kväll ensamma tillsammans😊

 10. vicky

  Om det är svårt att få natthjälp så kanske ni kan ta hjälp ett par gånger i månaden på kvällen bara. Ni kan gå på bio eller gå ut och äta. Eller hälsa på kompisar utan barn. Om lillkillen sover dåligt på natten så kanske han sover för mycket på dagen. Det är hemskt att inte få sova.

 11. Anonym

  Det låter som om du inte var riktigt redo och mogen att få barn då du vill lämna bort honom för priorers annat. Du skulle kanske dejtat pojkvännen ett tag innan ni skaffade barn.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Äh va?? Vi har aldrig haft barnvakt åt Matheus under dessa 10 månader & för att jag också vill prioritera förhållandet mellan mig & hans far så skulle det betyda att jag inte ville ha honom? Var det värsta jag hört!

 12. Ensam

  Ditt inlägg träffade mig rakt i hjärtat. Känner så väl igen mig. Har ett barn i samma ålder som Matheus, samt ett till barn som är något år yngre än Kidh. Jag och min blivande man har varit iväg senast i oktober, för oss själva, några timmar. Vilket även är enda gången vi varit själva sedan andra barnet kom. Men nu på senaste tiden har jag känt mig så ensam! Min sambo åker iväg på sitt håll och gör saker, ibland själv, ibland med andra. Jag känner dels avund över att han är iväg och gör saker, och dels för att andra(!) får umgås på tu man hand med MIN sambo! Jag vill ju vara den som är iväg med honom. Samtidigt känner jag inte att jag vågar vara ifrån vårt andra barn för länge. Vet inte vart jag ville med detta… kanske för att visa dig att du inte är ensam, kanske för att ventilera för egen del… skickar iaf en kram ❤️