VI LÄMNAR HONOM! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

VI LÄMNAR HONOM!

Hej vännen!

Har du haft en fin helg?

Som stora barnen har precis åkt hem till sin Pappa då vi åker till Dubai i morgon och är borta över “hans” helg.

Jag ska ägna dagen åt att packa & förbereda allting inför resan. Det är så himla typiskt mig, men jag har inte ens börjat packa min väska men känner ändå att jag har koll på läget. Jag har bokat taxi till flygplatsen då vi anländer mitt i natten Arabisk tid och alla pass ligger framme på köksbordet. Allting annat ordnar sig brukar jag tänka 🙂

 

Vi har bestämt oss, jag kommer lämna Matheus hemma med Constantin. Vi båda tycker det är det enda rätta nu när C ändå kommer vara hemma hela veckan & så kan jag koncentrera mig på dom stora barnen & prioretera dom till 100%.

Det är dock med extremt blandande känslor jag åker utan min lilla bebis. En del av mig längtar & tycker faktiskt det ska bli skönt att komma iväg en vecka utan bebis, om man får säga så som mamma?

Matheus är i en period där han är väldigt krävande. Han gnäller ofta, sover dåligt på nätterna & far & flänger överallt så man ständigt behöver springa efter hack i häl. Att veta att jag slipper detta under en vecka & få chans att ladda upp batterierna, tålamodet & energin gör mig gott. Jag kommer ju bara komma tillbaka som en bättre mamma till Matheus efter en vecka på vift, helt klart.

Men den andra delen av mig gråter inombords. Jag har redan börjat sakna honom fast vi inte lämnat landet ännu & jag vet inte hur jag ska överleva & njuta av en vecka utan honom. Min lilla Apa.

Sen får jag dåligt samvete & det gör mig sur på mig själv, för jag behöver inte ha dåligt samvete. Men det kanske hör mammalivet till? att vad man än gör & vilka beslut man än tar så går man runt med dåligt samvete?

Det känns ändå skönt att jag är så trygg i att lämna Matheus med Constantin, där är det inga konstigheter alls. Det är väldigt annorlunda mot när Ellah & Kidh va små, då hade jag till 98 % ansvaret över allt. Nu är vi plötsligt två väldigt engagerade & närvarande föräldrar som hjälps åt med vakna nätter, bad, blöjbyten, omhändertagande osv, & C växer mer & mer in i rollen som Pappa…

Kan nästan känna lite avundsjuka dom i mellan, eller avundsjuka låter fel, för det är inte att jag blir sur eller så men i många stunder har Constantin mer koll på läget hur Matheus vill sova, hur han somnar lättast osv då han börjat ta dom flesta nätter med honom. Han känner igen hans små ljud under natten när han börjar bli hungrig snabbare än vad jag gör nu. Så att dom två ska få spendera en vecka på egenhand är ingenting jag oroar mig för. Snarare att det kommer göra dom gott…..

 

Slår vad om att jag kommer gråta floder över att krama Matheus hejdå i morgon. Jag gråter redan nu av bara tanken men jag har lovat mig själv att försöka tänka på det jag i stället kan ge Ellah & Kidh under en vecka tillsammans…

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefine

  Jag jobbar på förskol. Alltid när en förälder kommer och berättar att dem gjort något själva eller ska göra något själva och man ser att dem har lite dåligt samvete säger jag alltid det 《så skönt att få vara dig själv och inte bara mamma/pappa》
  Nu har du ju inte helt barnfri, men der är ju en annan grej med bara stora barn.
  Jag tror det är sunt att vara ifrån och sakna lite och även att pappan får vara själv med bebis.
  Ha en superresa och njut!

 2. Sofia JZ

  Kul för storesyskonen och få lite egentid med bara mamma och kul för den lille och få egentid med sin pappa. De är nyttigt och de är lika viktigt som när du har egentid med den lille. Så luta dig tbc och bara njut av egentiden med de stora de kommer bli så glada och nöjda

 3. Diana

  Njut på resan. Pappan fixar allt och du kan njuta med dom stora barnen. Du ska inte känna dig dum eller så. Ingen hade sagt något om pappan åkt själv? Du behöver detta och snart är du hemma igen hos din lille bebis. Jag åkte en gång när min var 6 månader. Du är inte ensam och låt aldrig korkade kommentarer få dig att ha skuldkänslor. Du är en sån fin mamma som gör ALLT för dina barn. Du behöver nu åka och ladda om batterierna lite 🙂