Therese Wickman

VI HAR FÅTT TID FÖR FAMILJERÅDGIVNING!

 

Som ni vet har jag berättat att jag vill gå på Familjerådgivning & nu äntligen har vi fått en tid.

Inte förens i slutet på Mars, men bättre än ingen alls tänker jag…

Det känns bra & konstigt nog ser jag fram emot det, även om det är med blandande känslor såklart.

Innan någon börjar tro , spekulera & dra slutsatser att familjerådgivning är något negativt för en relation så är det för mig ett positivt verktyg till vår relation.

Kärleken i vår relation finns det gott om, vi älskar varandra, djupt. Men att tro att kärleken övervinner allt, som man naivt brukar säga, som jag brukade säga, det är ju inte riktigt så det fungerar i vardagen & i verkligheten,?

Kärleken kan inte få dig att kommunicera, få dig att förstå varandra bättre eller få en relation att fungera felfritt även om det är grunden till att vilja bli bättre..

Jag tror att vi har värdefulla grunder för att kunna leva ett långt liv tillsammans. Vi har kärlek, tillit & passion & till skillnad mot tidigare relationer så känner jag mig verkligen som kvinnan i Constantins liv. Han avgudar mig oavsett storlek på kropp, oavsett smink ,med som utan & han skulle aldrig gå bakom min rygg, flirta eller göra något med någon annan, aldrig!

Det är en trygghet för mig, en trygghet som borde vara självklar i en relation men som aldrig funnits där för mig tidigare.

Jag vet klumpen jag ständigt hade när ens partner var ute på krogen, satt för länge med telefonen, började smyga med den på toaletten osv &  känslan jag hade att aldrig duga till, att alltid tävla mot alla andra när det bara borde vara jag som var av intresse…

Nåja, det är tack och lov avslutade kapitel, men den där känslan i magen vill jag aldrig känna igen & den har jag aldrig någonsin behövt känna med Constantin, med honom känner jag en trygghet, en kärlek & som finast i världen i hans ögon, precis så som man ska känna.

Men det tar inte bort att vi faktiskt också har saker som vi kan bli bättre på.

 Jag vet inte om det är för att vi är olika personer med två bagage som skapar dessa missförstånd med varandra eller om det till mestadels är kultur krockar? Oavsett så känner jag att det kan vara skönt att någon utomstående kan lyssna, som inte tar någons parti & som kanske kan komma med vägledning.

Jag känner mig så delad i bland, mellan mina två tidigare barn & den familj vi är nu

Som om jag ibland behöver ta sidor, stå i mellan och förklara känslor, tankar .

Känns som om jag ständigt går runt & fokuserar på att barnen ska ha det bra, att ingen ska känna sig utanför, att Constantin ska må bra , att vi ska ha mat på bordet, hålla koll på alla tider vad gällande barnen, köra till aktiviteter, fixa , dona & allt som tillkommer i en familj att jag ständigt glömmer bort mig själv..

 

Så många känslor & tankar i mitt huvud som jag inte ens kan sätta ord på, eller förklara…

Vet inte ens om jag fick med dom stora anledningarna att vi väljer att gå på Familjerådgivning, men men, vi ska gå i allefall & av goda skäl!

 

 

Har du gått på familjerådgivning? Tycker du att ni fått värdefulla verktyg att ta till? Vore så intressant att höra era erfarenheter.

 

Puss & kram

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viktoria

    Hej! Du skriver att du ofta glömmer bort dig själv, jag upplever istället baserat av det lilla jag ser i och med att vi får följa dig via sociala medier att du är bra på att hitta stunder för dig själv och skulle vilja berömma dig för det. Trots att du skriver att du sovit 5 minuter så unnar du dig egentid med ett glas vin i soffan flera kvällar i veckan, gör dina fransar varje månad, reser, rider mm. Jag tycker du verkar väldigt bra på att prioritera tid för att bara vara dig själv. Likadant när du skrev att du och C inte har så mycket tid för varandra bara ni. Dejt varannan fredag är väl JÄTTE bra!! Wow! Även om det är hemma dejt och lillen ligger och sover.
    Jag har själv en 11 månaders och en 3 åring hemma. Verkligen imponerad av dig och er som prioriterar OCH får till den tiden för er själva och varandra så pass ofta! Ibland är man så inne i sitt eget att man inte ser det man faktiskt gör. Så. Ville bara skriva det.
    Bra gjort!

  2. Amanda

    En styrka att våga erkänna att saker inte alltid är enkla och modigt att bestämma sig för att våga satsa och kunna bli bättre tillsammans!

    Bra gjort och lycka till!
    Kram <3

  3. Erica

    Vi har aldrig fått på familjerådgivning, men läst för ett år sen konflikthantering (under min utbildning) och det viktiga var att upprepa det den andra sa/gjorde och sen förklara ”Då kände jag..” & sen ge förslag på hur ni båda kunnat förbättra för att alla ska må bra. Och det tar tid att få med båda parter i det tänket. Men det är värdefullt så fort det börjar ta form.
    Även är det väldigt lätt att känna sig nertrampad eller skuldkänslor för man agerat fel tidigare. Men det behöver man också bearbeta och reflektera till varför man gör på det viset och HUR kan man förbättras, vad för hjälpmedel behöver den enskilda individen och vad kan den andra göra?

  4. Erica

    Vi har aldrig fått på familjerådgivning, men läst för ett år sen konflikthantering (under min utbildning) och det viktiga var att upprepa det den andra sa/gjorde och sen förklara ”Då kände jag..” & sen ge förslag på hur ni båda kunnat förbättra för att alla ska må bra. Och det tar tid att få med båda parter i det tänket. Men det är värdefullt så fort det börjar ta form.
    Även är det väldigt lätt att känna sig nertrampad eller skuldkänslor för man agerat fel tidigare. Men det behöver man också bearbeta och reflektera till varför man gör på det viset och HUR kan man förbättras, vad för hjälpmedel behöver den enskilda individen och vad kan den andra göra?

  5. Linda

    Jag och min man gick på familjerådgivning, inte för att vi skulle skiljas utan för att vi kände att vår relation behövde stärkas.
    Jag kan varmt rekommendera det till alla som känner att relationen inte är densamma längre.

    Många förutfattade meningar stötte vi ju givetvis på men då förklarade hur det låg till, många blev imponerade över att vi sökte hjälp. Själv ser jag det som en självklarhet, jag älskar min man och vill att vi ska vara lyckliga tillsammans för resten av våra liv, men då måste man också jobba med relationen.

    Lycka till Therese, du är så klok! ?

  6. Stephanie

    Jag och min nya sambo går på rådgivning just nu. Vi har gått in i relationen med olika förutsättningar efter hur olika vi levt våra liv tidigare och ibland är det svårt att förstå varandra och sammankoppla. Därför väljer vi att ta hjälp utifrån. Tror att det är bra oavsett var i relationen man står och oavsett vad det gäller. lycka till! ♡

  7. Amanda

    Jag och min sambo gick på familjerådgivning för två tre år sedan, bästa investeringen. Vi precis som er älskar varandra, aldrig varit någon tvekan om. Men behövde hjälp m att kommunicera, att prata om outtalade förväntningar vi hade på varandra osv. Då hade vi inga barn som de flesta har när man tar beslut om familjerådgivning, men vi såg det som en investering till vår relation och framtid.. I september om allt går som det ska så blir vi äntligen föräldrar☺️ Andra som dömer ens relation som om den vore körd om en väljer familjerådgivning har så mkt okunskap om livet och relationer. . Hoppas ni får bra hjälp, jag tror på er ?

  8. Anonym

    Du blev gravid ganska snart. Ni är från olika kulturer, pratar olika språk., har olika syn på sex. Han har problem med ekonomin och jobb.. Vad är det då som är bra och som inte behöver förbättras?

    1. theresewickman

      Om du ständigt väljer att kommentera negativt på varenda inlägg jag gör, varför vågar du inte stå för vem du är? Såklart man gömmer sig bakom anonymt namn. Känner du sig stor & stolt över dig själv??
      Det märks att du inte känner oss, men för din vetskap så finns det massa bra saker i vår relation & C är mannen jag vill dela mitt liv med. VI väljer familjerådgivning just för att vi vill investera positivt i vår relation, just för att vi älskar varandra..
      Att C inte har jobb just nu, är det något jag skulle lämna han för? Att vi är från olika kulturer gör att vårt tänk krockar i bland, men det är också en av dom sakerna jag älskar mest med honom… Tråkig syn du har på andra…

  9. Jennie J

    Jag har ingen bra erfarenhet av familjerådgivning tyvärr. Under dom ggr vi gick där så nångång under tiden så började han gå bakom min rygg. När vi gått klart å jag fick veta så tog jag pengarna vi lagt ut på detta från ett av våra konton och satte in på MITT egna konto. Blev så förbannad

  10. Jennie

    Jag har ingen bra erfarenhet av familjerådgivning tyvärr. Under dom ggr vi gick där så nångång under tiden så började han gå bakom min rygg. När vi gått klart å jag fick veta så tog jag pengarna vi lagt ut på detta från ett av våra konton och satte in på MITT egna konto. Blev så förbannad

  11. Norrländskan

    Har skrivit tidigare om just detta då du tidigare också ville höra ifall ngn av dina läsare varit hos familjerådgivningen.

    Vill inte låta allt för negativ då de säkert är jätte bra om man lyckas komma till en vettig rådgivare. Jag tyckte helt ärligt att det inte gav oss någonting. Hon vi var hos kom inte med några som helst verktyg eller hjälpte oss på ngt sätt. Familjerådgivningen för inga journalanteckningar så varje gång vi var dit så var de som att börja om från början igen. Vet inte om de är så hos alla eller om vi fick träffa ngn som inte var så duktig på att medla. Vi gav helt enkelt upp de och den enda skillnaden är att de kostade oss onödiga pengar. Till saken hör att vi gick på familjerådgivning pga att min sambos dotter började frysa ut mig och håna mig öppet bland andra, speciellt inför min sambos familj. Hon kallade mig för ”nån” och tilltalade mig aldrig. Detta började då jag varit en del av hennes liv i 4 år. Vi vet inte varför hon mitt i allt vände sig emot mig och nu har det gått så långt att hon aldrig är här längre. Vi fick barn för 7.5 månad sedan och dem har aldrig träffats då hon anser att de inte är hennes syskon. Hon pratar med sin pappa dagligen i telefon och sen då o då, så deras relation är sig lik. Kanske ska tillägga att hon är 17 och inget litet barn.

    Men hoppas ni får träffa en bra rådgivare som kan bidra med de ni söker 🙂

    1. theresewickman

      Vad tråkigt & det gör mig ledsen över situationen du sitter i. Så ska det inte alls behöva vara <3 Hoppas ni bara hamnade hos helt fel rådgivare, vad jag hört här i Örebro så ska dom vara bra , vilket jag håller tummarna för & det kostar bara 150 kr per gång. KRAM

      1. Norrländskan

        Nej det ska inte behöva vara så och jag får så dåligt samvete gentemot min sambo även fast jag vet att jag inte gjort något fel. Hans dotter kan ju heller inte säga varför hon är så avig mot mig eller vad som är fel. Är ju jätte svårt att ”bättra” sig när man inte vet vad det handlar om. Men förhoppningsvis tar hon sitt förnuft till fånga och gör ngt åt de snart, för tror det är hon som mår sämst av allt de här. Är så svårt att skriva om allt i en liten kommentar. Helhetsbilden är inte så lätt att förmedla då 🙂

        Håller tummarna för er skull iaf och jag hoppas er kommunication blir bättre efter besöket. Ni verkar vara en så härlig familj och ni förtjänar en ljus framtid tillsammans <3

  12. Anna-Lena

    Jag och min man har varit på familjerådgivning och det är det bästa vi gjort för oss. Vi kunde inte kommunicera och fick väldigt snabbt svaren på varför och redskapen att börja förstå varandra och våra behov.
    När vi va ”färdiga” fick vi med oss orden:
    Se er relation lite som en bil nu, den kanske kan behöva en service en gång om året men det är inte säkert att något är trasigt. Då kan vi bara dricka kaffe å prata strunt.
    En av ”hjälpmedlen” vi fick (kärlekens fem språk) hänger fortfarande på kylskåpet och påminner oss dagligen av vad vi lärt oss.
    Lycka till ❤️

    1. theresewickman

      Det där är supersvårt.! En del känner sådan skam eller att det skulle vara pinsamt att gå på familjerådgivning. Jag känner såhär, att gå på familjerådgivning handlar ju inte om att ni inte älskar varandra, utan tvärtom, det är precis vad ni gör & att ni tillsammans borde vilja jobba på att få det bästa möjliga förhållandet som ni båda är värda.. Vad säger han när du säger att DU gärna går?. Skulle han inte kunna prova en gång för att själv faktiskt sen kunna säga vad han tycker om det. Svårt att bedöma innan man ens gått tänker jag? Om det är viktigt för dig att ni provar borde han vara mån i det & även bli viktigt för honom <3