FRITERAD KYCKLING PÅ EN BÄDD AV MANGOSALLAD! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

FRITERAD KYCKLING PÅ EN BÄDD AV MANGOSALLAD!

I förra veckan så frågade jag er på Instagram vad ni önskade mer av på mina sociala medier.

Det var olika önskemål, men framförallt var ni många som ville ta del mer av vad vi äter här hemma.

Tänkte att jag kan försöka att bli bättre på att dela bilder , matlistor samt recept till er?

 

I lördags lagade jag i ordning något gott & smaskigt ska ni veta. Detta var faktiskt första gången jag provade att göra detta & som mestadels när det kommer till mig & matlagning så följer jag inget recept utan provar mig fram & tar det som jag tror blir bra, vilket det oftast också blir 🙂

 

Tog ut kycklingfile från frysen som jag lät tina. Skar dom sedan i lite mindre bitar som jag doppade i mjöl, sedan i ägg & avslutningsvis i ströbröd.

Hällde i Olja i en kastrull som jag satte på näst högsta värme & slängde sedan ner kycklingbitarna för att friteras.

Några minuter senare när jag tror mig se att kycklingen är klar tog jag upp den för att provskära, den var perfekt.

Lade sedan en bädd av salladsblad på tallriken & blandade sedan i ordning bitar av gurka, tomat & mango till en röra att hälla på salladsbädden. Slutligen lade jag på kycklingen & hällde på lite utav den goda Mango & Currydressingen jag hittade i vårt Kylskåp.

Detta kan man äta precis som det är, riktigt friskt & gott men man kan också göra egna hemmagjorda Strips till, vilken Constantin ville att vi skulle göra. Är det Lördag så är det sade han 🙂

Tog tre potatisar, sköljde av dom & delade dom sedan i bitar, hällde på lite salt & lade ner i Oljan. Dessa behöver mer tid på sig än kycklingen så låt det ta sin tid. Är du osäker, så ta ett Strips & provsmaka när du tror det ser klart ut.

 

Så himla gott, detta kommer vi absolut göra fler gånger här hemma.!

 

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.