JAG ÄR SÅ JÄKLA DUM I HUVUDET! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

JAG ÄR SÅ JÄKLA DUM I HUVUDET!

Hallå fina du, Fredag idag, så härligt!

 

Känns som om jag behöver förklara mer angående resan till Dubai för just nu har det inkommit otrevliga kommentarer, en del så otrevliga så jag inte ens godkänt dom.

 

Jag bokade en resa för mig & alla tre barnen till Dubai över Sportlovet. Anledningen att vi bokade en resa överhuvudtaget är för att vi skulle besöka en av mina bästa vänner som bor där. Det har inte riktigt passat i tid tidigare men nu hittade jag billiga biljetter dit över Sportlovet.

I och med att C skulle börja på nytt jobb så pratade jag med honom & det var självklart att vi skulle åka i väg, tråkigt såklart, men han behövde ändå jobba & lite tid i från varandra är inte heller så tokigt. Speciellt inte när han inte haft jobb på ett par månader & vi gått på varandra här hemma.

 

Efter att resan bokades så ser det nu lite annorlunda ut här hemma. C tackade aldrig Ja till jobbet av olika anledningar & nu står han idag som arbetssökande igen samtidigt som han pluggar svenska på distans.

I och med denna förändring så rådfrågade jag er, om jag nu kanske skulle lämna Matheus hemma med sin Pappa så jag kunde fokusera mer på dom äldre barnen & vi skulle kunna hitta på aktiviteter som inte skulle vara möjligt om vi åkte alla fyra som planerat från början.  Dessutom kunna få mer Girltime & sena kvällar med ett glas vin med en av mina bästa vänner utan att behöva passa upp & natta bebis.

I allefall, det kom in en hel del tips & ingen av dom ryckte ens på ögonbrynet åt att jag tänkte lämna Matheus hemma utan puschade mig mer i att det skulle bli bäst för alla inblandade. Där hade jag ändå räknat med delade åsikter men aldrig skulle jag tro att jag skulle få skit för att jag “lämnar” C , min sambo hemma. En del kommentarer är så hemska att jag valt att inte godkänna dom.

Har väldigt svårt att tro att det skulle låtit likadant om det var tvärtom? Att Constantin skulle resa bort en vecka för att träffa en av sina bästa vänner & dessutom ta med alla barnen på resan. Han skulle få Hejarop om vilken bra Pappa han var som dessutom lät mig stanna hemma & vila upp mig.  Han skulle förmodligen aldrig behöva förklara & försvara sig gentemot sitt beslut.

 

Men att jag reser i väg en vecka, planerad för mig ensam med alla tre barnen har ingen sagt något positivt om, utan det är väl en självklarhet som mamma att alltid ha med barnen?  Men att jag får ta skit för att jag väljer att göra det ensam utan min sambo är tydligen så så så fel..

För det första är resan planerad för att jag ska besöka en av mina bästa vänner, för det andra så behöver vi tid i från varandra, vi har gått hemma tillsammans dag som natt i flera månaders tid, för det tredje gör jag aldrig saker ensam bara för mig, allt gör vi tillsammans & sist men inte minst så har inte C någon inkomst just nu & har inte haft på flera månader så det är inte “bara” att köpa till en biljett & boka hotellvistelse en vecka i Dubai.

Anledningen att jag ens kunde ta mig råd för denna resa är för att jag jobbat röven av mig bokstavligt talat i December & Januari för att få in massa extra pengar i samband med att jag ensam försörjer familjen just nu, vi slipper betala dyra nätter på hotell utöver 2 nätter & kommer sedan bo hemma hos min vän där jag & barnen kommer dela på en 150 cm säng. plus att flygbiljetterna jag hittade var extremt billiga.

Sen har folk mage att säga hur självisk jag är som lämnar C hemma , hur dum i huvudet jag är, att jag inte kan tänka längre & hur jäkla synd det är om C som måste leva ihop mig mig.

Ursäkta? Synd? Hans föräldrar var nyss här, vem tror du betalade deras flyg hit, alla andra resor vi åkt på? Att jag sedan efter timtals av arbete & slit väljer att skämma bort barnen en vecka till Dubai för att träffa våra vänner medan C skulle ha jobbat tycker jag banne mig vi eller jag är värd..

Jag sätter alltid alla andra framför mig själv, jämt!

Nu blev det inget jobb för C & ja hade vi varit två inkomstintagare så hade vi kanske kunnat köpa en till biljett & boka ett hotell, men nu ser det inte ut så + att jag dessutom skulle vilja spendera lite egentid med min vän plus mina stora barn.. Om du tycker jag är en sådan avskyvärd människa på grund av det, tyck de, det har du rätt till, men du behöver inte dela dom tankarna till mig, det gör mig bara ledsen…

 

 

 

 

Hoppas du får en fin helg!

 

Jag & C har inga planer överhuvudtaget. Dom stora barnen är hos sin Pappa så det blir nog en ganska lugn helg.

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanne

  Man måste kunna göra saker på varsitt håll. Bara åk! Med eller utan barn och sambo, njut. Till alla med förlegad syn på den fria kvinnan säger jag bara : släpp er fria, våga ta steget o gör något galet. Du föddes inte för att göra allt med din man. Din man föddes inte för att göra allt med dig. Njut av ensamhet, njut av vänner. Njut av att åka bort själv eller tillsammans. Man har många dagar tillsammans, men man behöver inte göra allt tillsammans för att man är ett par. Mer frihet åt kvinnorna 💪

 2. Marie

  Jag har läst några av de nedlåtande kommentarerna och de känns som dessa bakom tangentbordet stör sig något enormt på att C inte har något jobb..
  Det gör mig enormt irriterad då jag har svårt att tro att han går arbetslös för han är lat. Utan tvärtom säkerligen mer än gärna vill börja jobba.. och inte ställer upp på vilken skit som helst.
  Där känns det också väldigt 50 tal att folk anser att en kvinna inte ska behöva försörja en man utan det ska vara tvärtom typ..
  Åk hur fan du än vill med minstingen utan med barn utan barn med sambo utan sambo. Det viktigaste är att du ser till att ha en jävligt bra resa!

  1. theresewickman
   theresewickman

   Tack, vad gullig du är!! Man får inte glömma bort att C faktiskt inte ens varit här i Sverige i 2 år. Under den tiden har han haft jobb hela tiden fram till i November, då bestämde vi oss tillsammans i och med att hans kontrakt gick ut att han skulle plugga svenska för att lättare få jobb. Så nu pluggar han, men söker jobb undertiden då vi känner att vi skulle behöva en till inkomst, så vi kan göra mer än bara leva 🙂 Men jobb växer inte heller på träd, speciellt inte om du inte kan flytande svenska. Jag har inga problem med att jag betalar allt just nu, jag tänker att i en familj så hjälps man åt,någon gång kanske jag står där utan inkomst & då får C kanske betala mer.. Nu hjäper han till desto mer med Matheus så jag kan jobba ostört <3

 3. Caroline

  Jag har följt dig i många år men aldrig kommenterat men nu jäklar blir jag irriterad!! Usch han är en vuxen människa och det blir väll jätte mysigt för dig att åka iväg med dem stora barnen och han får mysig kvalitetstid med sin son. Jag tycler du ska åka och njuta med de stora barnen ä. Jag undrar vad det är för människor som har åsikten att det är synd om honom jag visste inte att ens manliga sambo också var ens barn som man var tvungen att tahand om och inte ”överge”. Nej Therese unna dig och de stora barnen att åka och NJUT!!! Ser framemot att läsa om eran resa ❤️❤️

 4. Madde

  Men herregud vad folk är dumma. Det är klart att det är ok att lämna sin sambo hemma. Har flera gånger lämnat både barn och man hemma och rest med väninnor. Man behöver det ibland, och det beror ju helt på vilken sorts resa man ska göra. Du var ju tydlig med att ni skulle hälsa på en väninna. Ta hand om dig och strunta i alla näthatare.

 5. Linda

  Folk som klankar ner på andra har mer problem med sig själva! Vi kvinnor är lika mkt värda egentid och sånt som gör en glad och lycklig, som en man. Håller med dig att allt är så mkt mer ok för en kille än tjej. Fattar inte! Nä åk nu och ladda batterierna och verkligen njut med gott samvete! Det är du värd!! Stor kram.

 6. Ida

  Men alltså folk är nog i grund och botten extremt avundsjuka på dig, inte för det är någon ursäkt för dem att bete sig precis hur som helst. Jag tycker du gör rätt oavsett vad ♡

 7. Ida ☆

  Men alltså folk är nog i grund och botten extremt avundsjuka på dig, inte för det är någon ursäkt för dem att bete sig precis hur som helst. Jag tycker du gör rätt oavsett vad ♡

 8. Jojo

  Var ska man börja! Jag känner dig endast genom din blogg och insta, och genom det så förstår man väldigt snabbt att du är en väldigt osjälvisk människa. Aldrig har jag hörten mor ,en kvinna tänka på sina barn och sina nära och kära som du gör.

  Det är 2018…och de här kommentarerna du fått, vad är det för idioter. En pappa är väl lika mycket förälder som en mamma, därför finns det väl inget konstigt i att du åker och tänker som du gör. Stå på dig, och gör som du vill. Folk kommer alltid tycka o tänka endå. Tråkigt nog kram på dig

 9. Ann-Sofie

  Jag ska åka till värmen med mina 2 döttrar på sportlovet. Mannen blir hemma pga av jobb. Ingen som har tyckt att det är konstigt eller fel. Åk, njut och ha en skön semester i Dubai!!

 10. Anna

  Självklart ska du åka med de stora barnen. Matteus har många resor framför sig i livet förhoppningsvis. Ni får egentid och killarna hemma egentid! Det gynnar alla och tänk så mysigt att vara ifrån varandra och få längta lite efter sin partner! Heja dig. Kram

 11. Rose-Marie

  Hej fina/underbara DU! Blir riktigt ARG & LEDSEN när jag läser/hör vad folk säger & tycket kring din resa till Dubai!!
  Du ska åka med dom två stora barnen med gotta samvete!!
  Så som DU sliter & jobbar så är DU värd denna resa!!
  Åk & gör din grej!!
  Stor Kram Till Dej…
  Folk är bara avundsjuka på DIG & ditt liv!
  Kör bara…

 12. Vicky

  Ta dina stora barn och åk med gott samvete Bra för hela familjen. Och så roligt för far och son att få hitta på saker bara dom två. En familj måste kunna dela på sig ibland. Ni kommer att uppskatta varandra och vara glada att ses när ni är hemma igen. Ha så kul.

 13. 3 barnsmamma

  Klart du ska åka med de stora barnen : ) de har behållning av det. Lilleman har det bättre hemma med pappa. Ni kan göra massa roliga saker tillsammans och viktigast av allt är att du kan ge dina stora barn full uppmärksamhet under lovet. Alla som tycker och tänker så mycket och kastar massa skit åt höger och vänster är bara avundsjuka! Ibland får man helt enkelt ta beslut som inte alla gillar och vet du vad! Det är ingen annan som ska klanka på er oavsett vad ni väljer. Ha en toppensemester och njut av vännen och barnen. Se det som en möjlighet att ni kan göra ett val som gynnar er alla. Många kramar!

 14. Therese S

  Hej fina du! Bry dig inte om elaka kommentarer, det finns så mycket avundsjuka människor som försöker träffa dina ömma punkter så låt de inte komma dig i skinnet och såra dig! Ni verka va en fantastiskt familj med underbara barn och jag förstår dig till fullo! Jag brukar skriva till sig ibland på insta 🙂 Jag tycker det är jättefint att du funderar på lämna lillgubben eran hemma med sin pappa, varför inte liksom? Ni är ju båda lika bra föräldrar! Och om du nu åker med alla barnen och karln blir hemma, so what? Det blev som det blev är ju inte synd om nån för det! Och definitivt inget du behöver må dåligt för :)Kram till er ! (Skit nu i dumma kommentarerna, ödsla inte tid på de som inte förtjänar det:) )

 15. Annika

  Jag tycker du gör helt rätt Therese, självklart är du värd det och du ska absolut INTE ha Skuldkänslor eller ångest över att du vill träffa din vän och ha med dig de stora barnen ❤️

  1. Annika

   Håller med det är som att vi mammor att det är förväntas att vi ska glra saker medans när pappor gör nått så är de jätteduktiga 🙄Åkoch njut. Det är ju perfekt lösning du får tid med de stora barnen och tid för kompisen och dessutom tid ifrån varandra och han får tid med lillplutten 🤗 man behöver egentid för att klara vardagen och speciellt när båda är hemma det kan vara jätte jobbigt ju. 🥰

 16. Rebecca

  Kommenterar aldrig, men tycker du ska strunta i vad Eva, Carina och alla Britt-Maries tycker och tänker. Dom är troligtvis födda 1938 där man satt ihophäftad med sin respektive. Du och C känner er familj bäst och vad som är bäst för er. Värsta som finns är att känna att man alltid går på och över varandra och småtjafs uppstår utiett. I ett förhållande behövs ju också lite sund saknad och längtan, oavsett hur mycket kärlek det finns. Du är inte bara mamma och flickvän. Du är ju du också och man slutar inte vilja upptäcka världen för att man är mamma och flickvän. Åk och NJUT av Dubai. Dela nya minnen som du och stora barnen skapat där borta och nya som C & M skapat hemma <3

 17. Angelica Hökklo

  Att folk inte bara kan sluta och lägga massa onödiga kommentrar. Helt rätt. Lämna lilleman hemma med honom, han klarar av lilleman också. Vad är de för fel på svenska avensjukan när en mamma väljer att åka iväg med dom andra barnen. Gör de Therese helt rätt. ❤️

 18. Lizzy Weiner

  Du är inte dum i huvudet! Folk har inte med det göra! ♡♡ herregud. Du ska resa och vara borta 1 vecka från C. Tror nog att han klarar sig 🤭😘😉 följt dig nu i flera år och du är så helt jävla amazing. Vacker som en ros. Självständig. Jävligt bra mamma. Åk du iväg. Unna dig och barnen en kul resa. Du och Constantin kan åka iväg på en resa längre fram. Dessa nät troll med idiotiska kommentarer. Hur orkar ni?? Skäms på er!! Ha nu en bra Fredag och tänk på att vi är många som älskar dig och det du delar med dig av. Kram!! 😘🤗