Therese Wickman

BESÖK AV SVÄRFÖRÄLDRARNA FRÅN RUMÄNIEN!

Om en kort stund kommer svärföräldrarna hit från Rumänien. Constantin sitter i bilen & är på väg till flygplatsen för att hämta upp dom. Det är vår julklapp till dom, en resa till Sverige & vara här en vecka. Dom har aldrig varit utanför Rumänien förut så det ska bli extra kul.

Dock ska jag inte sticka under stolen med att jag har blandande känslor inför deras vecka hos oss.  Missförstå mig rätt, jag är extremt glad för deras skull, för Constantins skull att ha sin Mamma & hennes man här på besök, inte minst för dom att få umgås med sitt barnbarn. Men jag undrar hur det ska bli att ha folk boende så tätt inpå, jag är i stort behov av mitt egna utrymme, att dessutom knappt kunna göra sig förstod med varandra då dom kan väldigt lite engelska, & jag undrar så vilka förväntningar dom kanske har på mig som husvärd….

Det kommer säkerligen gå bra & nu får jag väl känna på hur det känns för Constantin när folk pratar svenska & han fram till nu inte riktigt hängt med…

Men jag är lite nervös, hade vi talat samma språk är det enkelt att spendera kvällarna med sällskapsspel, prata till sent på kvällarna, se en film tillsammans & liknande. Nu är jag mer, vad gör vi? Tänker att Constantin kommer ändå ha fin tid tillsammans & så får jag haka på det som jag kan & förstår. Det viktigaste är ju ändå att dom får tid med sin son & barnbarn…

 

 

Det ska bli extra roligt att få visa dom Sverige, vår vackra Örebro & ta med dom hem på besök till mina föräldrar. Tror i det stora hela att det kommer bli en fin vecka….

 

Har du svärföräldrar från annat land & kultur?

Puss & Kram

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jossan

  Hoppas ni får en fin vecka tillsammans även om man är omgiven av familjen kan man konstigt nog känna sig väldigt ensam när
  Man inte kan ha det här vanliga struntpratat pqa olika språk. I denna situation tycker säkerligen även svärisarna att ddt e jobbigt.
  Se till att C översätter allt ddt du vill då er det dörhoppningsvis kännas bättre.
  Gott Nytt År !

  1. Bes

   Jag har svärföräldrar från Tyskland, som var över en vecka när vår son föddes ( för 3 månader sen ) kan ingen tyska och knappt något engelska.

   Det blir inte riktigt samma småprat som sagt, men vi förstod varandra med kroppsspråk och mimik & allt är verkligen toppen när vi ses 🙂

 2. Madde P

  När veckan har gått kommer du säkert undra varför du varit så nervös & önska dom kunde stanna längre, vilken underbar julklapp dom fått ❤️ Ni är så underbara. Gott nytt år min gamle vän! ❤️

 3. Bea

  Hej!
  Jag tänker att de redan är och kommer vara överväldigade av denna gåva och att hamna rakt i er svenska standard.
  Och att detta är svårare för dem än dig.
  Var bara dig själv och sänk dina krav så kommer det att bli bra.
  Och som du redan tänker, fokusera på att Constantin får njuta av dem så njuter säkert du också hur som helst!
  Lycka till! Kram Bea

 4. Lovisa

  Om du har möjlighet, gå på en promenad själv om dagen, eller med Matteus, skyll tex på att han ska sova. Det gör stor skillnad på ork och humör om man bara får 30-45 min för sig själv. Tänk också på att även de kommer bli trötta av alla nya intryck och att bo i någon annans hem och ”behöva” vara trevlig hela tiden, dom kommer inte heller ha något emot att bli lämnade lite ensamma då och då och inte underhållna 100 % hela tiden. Det störta ansvaret ligger även på Constantin, det är hans familj först och främst, glöm inte det! Lycka till!

 5. Ronja

  Man kan baka och laga mat tillsammans. Lära känna varandras matkulturer gemensamt. Det behövs inte så väldigt mycket språk för det ?
  Sen kan man väl kanske också göra en del uteaktiviteter. Du kommer säkert vara ”upptagen” med barnen och dem kommer nog bara njuta av att vara delaktiga!
  En del kortspel behöver man inte heller kunna prata speciellt med varandra om våda sidor kan spelets regler! Det kan också vara en idé! Yatzy behöver man inte heller så myclet språk för. Hoppas ni hittar saker att göra som hjälper till att bygga broar över språkbarriären.

 6. rebecca d

  Vilken fin julklapp❤️ En gammal pojkvän var från Frankrike och hans föräldrar pratade knappt någon engelska. Det var jobbigt och jag var bara 20år så det förhållningssättet du har inför deras vecka hade tyvärr inte jag då?
  Du kanske kan få lite eget utrymme om C tar med sig föräldrar och M. Då kan du ju vara med dom stora barnen eller vara själv en stund☺️
  Ha en bra vecka