Therese Wickman

MATHEUS 7 MÅNADER!

Tänka sig att denna lilla godbit blev 7 månader i förra veckan.

Jag & Constantin pratade om det så sent som igår att det känns så overkligt hur fort tiden går & att han plötsligt känns så stor.

Det händer saker på så kort tid när dom är så här små, över en natt kan dom ha lärt sig något nytt & vi höll med varandra om att man inte riktigt hänger med som förälder.

Han sitter själv, vilket han dock gjort ett tag, men nu känns det säkert att han sitter själv på golvet utan matta som skydd om han skulle ramla. Han står i krypställning, gungar fram & tillbaka & är ganska upprörd på sig själv att han inte lärt sig att han måste flytta armarna först. Gissar att han kommer på det vilken dag som helst snart.

Han har blivit snabb, tar sig fram på golvet utan problem men oftast så går det bakåt & inte framåt & så plötsligt har han tryckt in sig själv under en byrå eller liknande. Så roligt att se att han så snabbt kan ta sig från lekmattan till att nästa stund ligga under bordet eller halva kroppen in under soffan. När han får koll på läget & han lättare kommer kunna ta sig framåt i stället för bakåt gissar jag på att vi inte får ha något i fred längre. Han är så himla nyfiken på allt & många runt omkring säger att han aldrig är still & lite så är det.

Sitter han i matstolen & äter så sparkar han med benen, i sömnen rör han & vevar med hela kroppen. Vi brukar säga det jag & Constantin att det ska bli intressant att se honom växa upp & vi tror att vi kommer ha att göra om jag säger så 🙂

 

Han är glad, oftast för jämnan, blir gnällig när han är trött men det ror man bot på snabbt genom att han får sova. Han har dock börjat visa en stor envishet, en tjurskallighet som kommit fram när han inte får som han vill. O lord, som sagt, ska bli intressant att följa varje steg han tar, vår lilla miniboss <3

 

Ni har frågat hur det går med Matheus sömn & vad ska jag säga?  Det går upp & ner, han har haft en period nu där han vaknat varje timme & haft det svårt att komma till ro igen, gnäller, vevar, snurrar runt & vi har misstänkt tänder, för något har stört hans sömn. Men än så länge ingen tand, bara dålig sömn.!

Under en så kallad bra natt så vaknar han fortfarande ganska ofta, eller ofta & ofta, var 3 timme ungefär men blir snabbt nöjd med nappen eller ett nattmål välling, så vi är vana att han aldrig sovit en hel natt men blivit bortskämda med att han snabbt blir nöjd & somnat om.

Under den perioden som varit nu, med uppvak varje timme & en kille som inte riktigt blivit nöjd & kommit till ro utan buffningar i rumpan har gjort att vi vissa nätter inte ens fått en timmes sömn. Dessa dagar gäller överlevnad, positivt tänkande, massa kaffe & hopp om bättre kommande nätter.

 

Ha en fin dag & Glad Lucia fina du!

 

Puss & Kram

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.