Therese Wickman

LUCKA NUMMER 1 : MITT FÖRSTA AKTIVA VAL I LIVET!

Hej fina du & tänka sig att det idag redan är 1 December.

Jag har hoppat på tåget & kommer i år att delta i Kajsons Julkalander .

Julkalendern har pågått några år bland många stora bloggare i Sverige, men det är inte förens i år jag tar modet att delta, detta år med temat – VIKTIGA VAL I LIVET.

Det betyder att jag kommer dela med mig av ett nytt inlägg, som en slags lucka varje dag & med en ny rubrik.

Av rubrikerna att läsa så tror jag ni kommer komma mig riktigt djupt in på livet då & då.

 

Dagens lucka: ”Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”

Oj, vad svårt!.   Val i livet gör man ju hela tiden. Från små enkla val i livet så som att välja vad man ska ha på sig för kläder, vilken juice man ska dricka på morgonen till lite mer seriösa val som att välja inriktning på Gymnasiet eller vad man vill arbeta med. Men rent spontant när jag hör ”aktivt” val i livet. Tänker jag direkt på något stort, livsomvändande val. Betydligt större än klädesplagg & skolval.

Mitt första aktiva val i livet var när jag valde att behålla Ellah.

Vi hade varit tillsammans ganska länge jag & barnens Pappa, vi bodde ihop, hade båda två heltidsjobb & var sedan en tid tillbaka också förlovade. I flera månader hade vi inte använt preventivmedel & vi pratade ofta om vad vi skulle göra om jag blev gravid. Eftersom vi aktivt valt bort preventivmedel så sade vi: Händer det så händer det & då är det klart att vi behåller barnet.. Efter 8-9 månader utan preventivmedel så blev jag gravid. Minns att jag var väldigt nervös över att berätta det för honom, även om vi vid flera tillfällen pratat om barn så ville jag bara att han skulle bli så där glad som jag drömt om..

Han kom hem från jobbet, jag darrade på rösten, hjärtat slog så hårt att jag trodde det skulle komma ut ur kroppen, jag tog fram testet & visade. Jag är gravid, vi ska ha barn!

Hans reaktion var inte alls som jag drömt om, eller som vi tidigare pratat om. Han svar blev kort & gott: Jag tror inte jag är redo, jag vill att du gör abort!

Det var några kommande jobbiga veckor & månader, jag kände mig så enormt lurad. Varför inte använda preventivmedel om man inte är redo, varför säga att händer det så händer det om man inte vill behålla det?

Där & då tog jag mitt största aktiva val i livet, som dessutom visade sig bli det bästa beslut jag någonsin tagit!

Att göra abort är jobbigt nog, men att göra abort med ett ”planerat” barn skulle jag aldrig någonsin förmå mig att göra. Abort är inget preventivmedel & Ellah är det bästa som kunde hända mig i livet! Hon är min ledsjärna.

 

Detta är en del av Kajsons Julkalender

Hoppas du kommer gilla att kika in här varje dag enda fram till Julafton.

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.