Therese Wickman

SMÅBARNSÅRENS EVIGA GNABB!

Hej vännen!

Nu börjar det bli kallt ute, tycker du inte? Här i Örebro har vi ingen snö men kylan gör att marken täcks utav vit frost.

Älskar när man får pälsa på sig & känna den krispiga luften.

 

Känner mig idag lite vilsen. Eller vilsen & vilsen är fel ord, mer frustrerad.

Vi har haft några jobbiga dagar, med tjafs, bråk & en ond spiral. Innan Constantin gick hem från jobbet för två veckor sedan så såg jag fram emot att ha han hemma med mig & Matheus.. Nu önskar jag mest att hans skola ska dra igång så vi kan få vara ifrån varandra en stund om dagarna 😉

Att ha en rastlös karl hemma är inte att rekommendera 😉

 

Onödiga tjafs som jag vet att vi inte är ensamma om i småbarntiden.

Vem ska ta nästa natt med vaken bebis, hur ofta eller hur lite är ok att ha sex i relationen, en vill ha oftare än den andre…

Små enkla självklara saker blir en diskussion, varför är inte bådas sömn lika viktig, varför har båda inte rätt till egentid & varför kan man enkelt inte bara hjälpas åt med allt?

Man känner sig otillräcklig på alla plan!

 

Jag andas, tar vara på det fina i dessa stunder & försöker att inte låta det negativa ta över…

Ha en superfin dag älskade du!

 

Puss & kram

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Blir förvånad över hur ojämnlikt ni verkar ha det! Har fått en annan bild innan..
  Klart att båda föräldrarna behöver få sova! Varannan natt oavsett jobb eller inte tycker jag! Vi har haft det så och jag vet flera andra också lagt upp det så! Men man hör tyvärr väldigt ofta att män inte ser på det så! Då bör man köra 50/50 av föräldraledigheten så kanske de fattar ? Att inte förstå att ens partner är så trött så att hon går sönder och dessutom kräva sex ett visst antal gånger låter sjukt!
  Han behöver verkligen ta varannan natt för själv känna av hur pigg man blir när man inte får sova!
  Tycker det är viktigt att ni får ett mer jämnställt förhållande innan ni ens funderar på fler barn!
  Lätt för honom att säga att han vill ha fler barn omgående om det är du som sköter det mesta!

 2. Rebecca, 3-barnsmamma

  Funderar… handlar era bråk/tjafs om att ni kommer från olika kulturer/bakgrunder?
  Är det så att han liksom förväntar sig att du som mamma ”ska” ta nätterna och rodda det mesta, för att det är så han uppväxt? Hur ser en typisk familj ut i hans hemland? Och hur är fördelningen där?

  Kanske skulle han passa på att vara pappaledig tills hans plugg börjar? Så kan du jobba med ditt (sociala medier?), kanske får han en större förståelse för trötthet, vikten av egentid och att ha sex inte är det första man vill när man äntligen för chans att sätta sig ner efter en lång dag med bebis, räddande med allt runtomkring..

  Tack för en härlig och ärlig blogg!!

  1. theresewickman

   Hans kontrakt gick ut & han har nytt som väntar i Mars & han tänkte ta sedda månader att läsa Svenska på heltid, då blir det betydligt lättare för honom att få en fast tjänst 🙂

 3. A

  Mitt ex tyckte att jag som mamma hade en annan roll i familjen som förälder. Min mamma roll var att rodda runt allt och han skulle hjälpa till och stötta när det passade honom. Sex tjatade han aldrig om. Vi låg kanske en gång i veckan under första året med småbarn. Jag har alltid varit mer än honom och har ett stort behov av sex. Men tyckte ändå att när barnen blev ett så var det kanske 2-3 gånger i veckan vilket jag är nöjd med. Egentiden var obefintlig men hans var mer eftersom han skulle fixa huset. Jag tror man behöver sätta sig ner o skriva upp jag tar dessa nätterna du tar dessa. Och komma överens vad man ska ha egentiden till och hur mycket var. Jag tycker det är skönt nu när barnen blivit stora. Jag har massa tid som varannan vecka förälder. Om man har lite egentid och det är svårt att komprimissa nu.. ska man kanske inte var så snabb och skaffa ett barn till utan njuta av barnen ni har och få ordning på allt annat.. för det blir inte lättare med 2 små barn

 4. N

  När nätterna är riktigt dåliga tar vi varannan natt! På helgen kör vi varannan, den som har tagit natten med bebis får sovmorgon givetvis. Sex har vi haft 2 ggr sedan bebis kom för 6 månader sen.. Noll sömn och fullt upp med bebis plus 3-åring är orsaken ? Jag lägger mig ca 21 för att orka med nätterna, barnen somnar 20, så den lilla timman ”egentid” jag har efter nattning så prioriteras allt annat än sex vill jag lova!!!!

 5. Sarah

  Försök att tillsammans komma till ett tillfälligt konsensus i frågor ni tjafsar om så kan ni släppa det för en tid. T ex bestäm att just nu orkar/känner/vill/kan ni inte ha sex, får ni till det någon gång då är det ju bara ett plus. Ta varannan natt, mer rättvist kan det inte bli. Den som tagit natten får sovmorgon på helgen. Och om det uppstår gräl på natten/vid trötthet/i stundens hetta, bestäm att det inte gäller, glöm det, ni var inte era sanna jag. Hushållsbestyten är svåra att ”dela lika” men även där, ta varannan dag.

  Sen tycker jag inte att livet kan vara helt rättvist, då gör man livet alltför komplicerat. Men att finna en harmoni i att ha vissa saker förutbestämda under småbarnsåren underlättar väldigt mycket.

 6. Gunilla

  Tråkigt när det inte går att komma överens om såna saker. Dela på nätterna ex eller ta varannan natt o läggning. Allt blir så myckey enklare om man hjälps åt! Hoppas att det löser sig!!