Therese Wickman

SÅ SER VÅRA NÄTTER UT JUST NU!

Har känt mig en anings deprimerad & totalt orkeslös dom sista dagarna.  Antar att kombon med regn & rusk & extremt dålig sömn på nätterna är orsaken.

Matheus har fått svårt att somna in på kvällarna, kommer lixom inte ner i djupsömn & vaknar oftare än innan.

Han blir ofta snabbt nöjd med flaskan eller nappen, men en annan hinner knappt somna om innan han vaknar igen & så har det hållit på i flera veckor.  Constantin som annars brukar sova djupt & inte störas vidare värst av Matheus uppvak gick idag iväg till jobbet som en Zombie..

 

Var på 6 månaders kontroll på Bvc igår & allt med Matheus såg superbra ut. Pratade också om hans dåliga sömn & det är inte direkt något ovanligt i hans ålder, speciellt inte när han är så framåt & nyfiken som doktorn sa. Allt han gör om dagarna bearbetas under natten, han börjar drömma & det är många intryck för hjärnan att ta in. Därav dålig sömn.!!

 

Lite komiskt ändå, trots väldigt lite sömn för oss här hemma just nu & en liten älskling som tar vårt lilla tålamod vi har kvar om kvällarna så pratar Constantin om fler barn. Han drömmer om ett syskon till barnen & vi är på en plats i livet just nu där jag upplever oss starka, trots minimal ork.  Vi lyfter varandra, hjälps åt & ryker in när vi ser att den andra behöver en paus.

Det är på gott & ont som nu också Constantin blir drabbad av sömnlösa nätter. Förr kändes det som om han hade svårt att förstå & acceptera att man var trött, att man inte orkade ha sex lika ofta som innan eller att man var helt slutkörd vissa dagar & enbart orkade vara mamma, laga middag & andra vardagliga sysslor.

Jag kände mig oftast otillräcklig & hade dåligt samvete, speciellt gentemot honom.

Nu har han en helt annan förståelse, nu känner han av den där tröttheten jag pratat om och han har inte lika stora förväntningar på mig eller oss längre. I allefall känns det så!?. Om vi orkar krypa upp i varandras famn när alla ungar somnat & ge varandra en godnattpuss så är det mer än väl i sådana här sömnlösa perioder & det är helt ok, mer än ok..

 

 

Fler bebisar som sover dåligt?

Ha en fin dag!

Just det, Matheus nya vikt var 8675 gram & han var 69 cm lång, det betyder att han är hela 3 cm längre än vad Ellah & Kidh var i samma ålder. <3

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Vera

    Har en dotter som är född samma dag som Matheus som också sover dåligt, hon vaknar ofta fortfarande… känns som vi provat allt. Är nyfiken på hur nu gör inför natten? Hur nattar ni och var sover Matheus?

  2. Carola

    Jag uppfattar dig som en ovanligt klok och sansad människa….ville bara säga det. Så här i tider med en massa ”influencers”…du känns verkligen som att du har fötterna på jorden.
    En frisk verklighetsfläkt ??

  3. Sofia

    Barn nr 3 sov som en kratta tills han var ca 20 månader, då jag slutade amma. Eller mest kanske det va jag som sov dåligt, haha. Han vaknade många ggr varje natt och ammade.
    De båda stora har alltid sovit bra om nätterna.
    3 cm är mycket i den storleken, kul att jämföra sina barn ändå :-)). Mina har blivit större och större… och då är de ganska, mer eller mindre, små människor.

  4. Pauline

    Min lilla Julie sov också så dåligt just vid matheus ålder. Var på 6 månaders kontroll och var så trött för att hon sov så dåligt. Poff så vände det och nu sover hon bra igen ( är 6 månader och 3 veckor nu) så hoppas att det bara är en fas han är i och att det vänder vilken dag som helst?

  5. Lotte

    Hands up på dålig sömn! Lillkillen är 13 månader och igår blev han dunderförkyld och har 6 tänder på väg så inatt har jag inte sovit en hel timme i sträck 😉 Det går ju över men jag är lite sliten idag och jag jobbar ju torsdagar och fredagar men det får gå.
    https://lotte4.blogspot.se

  6. Em

    Hur ser dagarna ut med Matheus? Här har våran 6 månaders förvandlats till en gnällspik om man inte går runt och bär på honom (typ hela tiden). Väldigt stressade och jobbigt då vi även har en 2 åring samt 7 åring hemma. Nätterna funkar, men endel uppvak såklart.