Therese Wickman

MATHEUS FEM MÅNADER GAMMAL!

I förra veckan blev Matheus 5 månader gammal.

Jag & Constantin pratade här om dagen att det är helt overkligt att han snart är ett halvår. Vart har detta halvår tagit vägen? Ska jag vara ärlig hade jag glömt bort hur snabbt tiden går med en bebis, eller snabbt & snabbt, det går lika fort som med dom andra barnen men upplevs nog snabbare då det händer så himla mycket från månad till månad när dom är så här små.

 

Matheus har som rutin att lägga sig kl 20:00 & somnar oftast snabbt utan problem eller bekymmer & det räcker med att man ligger bredvid honom så kommer han tillsammans med nappen & sin snuttefilt själv ner i varv & somnar. Dock vaknar han fortfarande flera gånger under nätterna för att äta mat, precis som sina syskon gjorde..

Han är för det mesta en väldigt glad kille men är lite småsur under kvällarna innan det är dags att sova. Han har humör & får mer & mer en egen & stark vilja. Han vet vad han vill & inte vill & det visar han oss.

Han gillar skarpt sin gåstol, sina roliga syskon, Babblarna & är en nyfiken kille som gärna vill vara med där det händer. Är vi borta någonstans över hans sovstunder på dagtid har han svårt att somna som vanligt då han vill vara med & se allt som sker.

Han fick för någon dag sedan sin matstol & äter nu mer & mer olika former av mat. Han smakar det mesta, men äter än så länge ingen riktigt portion förutom med Päron/Äpple pure som han fullkomligt älskar.

Det händer som sagt saker hela tiden i den här åldern att man har svårt att hinna med. Han pratar & jollrar mer & mer, vänder sig från rygg till mage & tvärtom, ålar sig på bakåt på golvet, sitter själv korta stunder & är verkligen familjens lilla miniboss som vi kallar honom.

 

Har ingen ny längd på Matheus då vi inte varit hos BVC än men han väger i allefall 7600 gram vår lilla guldklimp!

 

Har du en bebis hemma? Hur många månader är hen?

Puss & kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Idag blir vår son 5 månader så jag kollade på din story när du var på förlossningen och peppades inför min egen som skulle ske vilken sekund som helst 😀

  2. Sofia

    Ja, vår yngsta son blir 3 månader den 22.10. Tiden går så himla fort! Fast samtidigt känns det ju som han alltid funnits i familjen 🙂 Den äldsta sonen fyllde 7 år igår och mellanbarnet, en tjej, är 5 år. Så härligt att se syskonkärleken mellan dem ❤

  3. Sofie

    Hej Therese! Jag följer inga andra mammabloggare men eftersom vi är kompisar från gymnasietiden är det roligt att följa dig och din fina familj på Instagram och gå in och läsa din blogg ibland. Extra kul just nu då jag har en liten kille på 6 månader hemma. Har från en tidigare relation en tjej född samma år som Kidh. Kram!

  4. Sofie

    Hej Therese! Jag följer inga andra mammabloggare men eftersom vi är kompisar från gymnasietiden är det roligt att följa dig och din fina familj på Instagram och gå in och läsa din blogg ibland. Extra kul just nu då jag har en liten kille på 6 månader hemma. Har från en tidigare relation en tjej född samma år som Kidh. Kram!♡

  5. Caroline

    Tredje barnet, en dotter, som blir 5 månader om 2 veckor. Hon är 66 cm lång och väger 6,76 kg. Hon älskar också sina syskon och skiner upp när hon ser dem. Killarna är 7 år och 10 år. Det går så förbaskat fort!

  6. Sandra

    Jag har en liten tös på 8 månader här hemma. Håller med om att tiden går på tok för fort! Hennes storebror är 9 och storasyster 6. Jag fullkomligt älskar att se kärleken mellan syskonen och de storas stolthet över lillasyster.

  7. Norrländskan

    Våran lilla kille blev 4 månader igår. Håller med dig om att tiden springer iväg, tycker det går alldeles för fort samtidigt som de är så roligt att se han utvecklas <3

  8. Linnea

    Men så go han är. Jag fick mitt första barn den 9/5-18 så våra är nästan jämngamla. Min lilla maja vägde dock 8900 gram i måndags haha. Hon tar efter sin mamma kan jag säga. Annars har gon lika mycket hår som matheus och vrider och vänder på sig så mycket hon kan. Älskar gröt och sitter gärna själv. Har haft turen att hon sover 22-10 med mat vid 05-06 och har sovit så nästan sedan hon kom?

  9. Amanda

    Jag instämmer med nedan, min ”bebis” känns som en rätt stor tjej på snart 10 mån. Hon bråkar med mig när det är läggdags, biter ibland sina syskon, skriker på sitt språk och kryper som sjutton men är alltid jätteglad, min fina unge 🙂

  10. Lisa

    Bebis och bebis, min tjej blev precis 1 år så har väl ingen bebis längre 🙁
    Undrar med vart detta år tog vägen.