MATFÖRGIFTAD ELLER GRAVID? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

MATFÖRGIFTAD ELLER GRAVID?

Hej fina du!

 

Nu undrar ni kanske varför jag varit frånvarande när jag lovade att jag kommit tillbaka från semestern fit for fight & redo för en ny höst med massa inspiration..

I Måndags kväll drabbades jag av matförgiftning, iallafall är det vad vi tror. Det var nämligen så att vi åt middag & jag valde att ta fram några räkor vi hade kvar i kylen i från Lördagens kräftskiva. Åt säkert ett 10 tal & efter jag nattat alla barnen åkte jag iväg till affären för att köpa mer ersättning till Matheus & från ingenstans ( ca 40 min efter middagen) så fick jag världens illamående. Ussh, mådde så  himla illa att jag valde att krypa till sängs direkt när jag kom hem I hopp om att jag dagen efter skulle må bättre, men det gjorde jag inte..

Var så dålig i går att Constantin fick sluta vid lunch för att hjälpa mig ta hand om Matheus men fram mot kvällen tyckte jag känna mig bättre men idag är jag fortfarande illamående? Jag får i mig mat, nästan så jag mår bättre just när jag äter men mår sedan efteråt väldigt illa igen med lite smärtor i magen.. Fick höra idag att illamåendet kunna hålla i sig upp till en vecka?

Någon som ätit dåliga räkor & kan med erfarenhet tala om att det går över? 😉

Känns så himla skrämmande för illamåendet känns precis som gravidillamående, men varför skulle det bara komma pang bom efter att ha ätit Räkor & inte kommit mer smygandes? Det är dessutom en vecka kvar till beräknad mens så kraftigt illamående borde väl inte börja än? Dessutom har vi varit väldigt försiktiga när vi haft sex…

Vill bara att illamåendet ska försvinna så jag kan bli mig själv igen, städa & fixa i hemmet, ta ikapp massa jobb & leka med mina barn <3

 

Tar tacksamt emot alla era erfarenheter ifrån att ha ätit dålig mat..

 

Puss & Kram

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

   Blev matförgiftad av kyckling (ej salmonella) och var dålig i en vecka… så det varierar nog hur länge man är sjuk på vilken bakterie man får i sig. Krya på dig!!!

 1. S

  Hur länge det håller i sig beror väl på vilken bakterie det är man fått i sig antar jag?
  Har du kräkts eller har du bara mått illa?

 2. Emelie

  Jag kan absolut ha fel men blir man matförgiftad brukar man kräkas och må riktigt dåligt men inte så länge….. är du stressad? Finns massa olika orsaker till illamående. Hoppas du mår bättre snart och är på banan igen! ♥️

  1. theresewickman
   theresewickman

   Har hört att det beror hur illa matförgiftningen är? Har varit flera som hört av sig som också fått i sig dålig mat & var illamående upp till en vecka. Gissar på att det är väldigt olika, men du har rätt, många blir nog jättedåliga & spyr & dagen efter mår dom bättre igen…KRAM

 3. Mikaela

  Jag tror att jag blev matförgiftad för några veckor sedan när det va riktigt varmt ute.Beställde sushi och kände redan när jag åt den att laxen inte va bra.Åt inte upp allt för det smakade inte bra.Mådde sedan illa (ihållande) och runt ett dygn senare kräktes jag och det har jag inte gjort på över 5 år.Vidirigt.Låter som att du blivit matförgiftad men vad jobbigt att det inte släpper.Hoppas att det ger med sig!

  1. Nathalie

   Min sambo blev matförgiftad av räkor, det kom bara efter 1 timme och han blev så dålig så han kräktes och blev dålig i magen och bara skakade, men det höll i sig ca 1 1/2 dag. Sen var han slö men det gick över efter några dagar. Hoppas du piggnar på dig och blir av med illamående snart.

 4. Annjelica

  Mitt illamående sätter alltid in runt ägglossning, ibland klarar jag mig till ca veckan före så omöjligt att det beror på mensen är det nog inte 😊🌺

  1. theresewickman
   theresewickman

   Menar inte att illamåendet skulle bero på mensen utan att jag isåfall blivit gravid. Men tyckte att en vecka innan beräknad mens vore väldigt tidigt för ett gravidillamående? KRAM