Therese Wickman

RUMÄNIEN SÄGS VARA ETT AV EUROPAS FATTIGASTE LÄNDER!

Regnet öser ner här i Örebro & jag passar på att krypa upp i soffan & ta tag i massa jobb.

Ganska mysigt ändå med lite regn även om jag efter en vecka i Bukarest med halvbra väder med en hel del regn längtat efter denna värme & sol som vi haft i sommar. Men förhoppningsvis kommer det mer soldagar innan sommaren är över & Sverige behövde trots allt regn.

 

Bukarest var så mycket vackrare än vad jag föreställt mig. Det mesta jag hört om Rumänien överlag är att det är ett väldigt fattigt land så jag visste inte riktgt vad jag skulle förvänta mig & ska jag vara ärlig, kommer man dit som turist så ser man inte så mycket av fattigdomens baksida. Jag har sett & hört tackvare att Constantin berättat & visat mig, men annars tycker jag inte att det uppenbart syns?

Jag har så mycket att berätta om vår resa, hur mötet med hans familj var, känslorna kring alltihop , hur Constantin bröt ihop efter att ha vinkat hejdå till sin Pappa, alla fina byggnader, tips på utflykter, prisklassen kring mat, dryck & boenden & hur vackert det var..

Är det några specifika frågor ni vill jag besvarar när jag gör dessa inlägg? Hit me med frågor här i kommentarsfältet så besvarar jag dom i mina kommande inlägg om Bukarest!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vickan

  Hej fina Therese! Förstår att det är svårt att motstå, men ett tips är att inte mata trollen. Radera och blocka direkt, så är det inte lika kul för dem att sitta och kommentera sedan, känns som att de (eller den personen?) är ute efter en reaktion för att ha något att göra om dagarna. Om du ignorerar kanske trollet är tvunget att göra något annat (typ gå ut i vårt underbara sommarväder, och som vi alla vet försvinner ju troll i solen :))
  Kram till dig och dina fina barn!

 2. Erika

  Men alltså!! Lägg av !!! vill jag bara skrika. Hur kan man kommentera så om barn. Och om vuxna med för den delen. Men det gällande banen, eller i detta fall Ellah är ju rent fruktansvärt. Hon är dessutom läskunnig och skulle rent teoretiskt gå in på bloggen och läsa detta själv. Usch!! Kommer att drömma mardrömmar om hur illa man får bete sig över att ens tänka tanken om att kommentera någon annan och någon annans barns utseende.

 3. Jeanette Bouvin Nygre

  Driver ni med kommentarerna eller? Det är skandal att ni tar er rätten att spy ut era åsikter om en annan människa överlag men Therese är åtminstone vuxen o kan försvara sig (vilket hon iofs inte ens ska behöva göra) men när ni ger er på två små oskyldiga barn. Två lyckliga, välmående o helt fantastiska barn, ja då har ni fan gått för långt. Finns det ingen skam i era kroppar? Både Therese o barnen är hur fina som helst. Barnen har sommarlov o är på semester o ska såklart äta så mycket glass de bara kan. Kommentarerna här inne är fa. Inte kloka. Skämmes ta mig fan!!! Det är inte en glass eller två i sommarvärmen som sätter griller i huvudet hos barn och ungdomar och får de att tänka på kroppskomplex (något INGET barn ens ska behöva funder över), det är korkade, trångsynta o rentav elaka människor som er. Fy fan!!

  1. Millan

   Stick och brinn din idiot!!!!. Du ska fullständigt skita i vad folk äter eller inte! Överlämna det till var och en att avgöra när och vad man äter. Du ser endast en bråkdel av vad som händer i deras liv. Är du så dum så du inte förstår det?? Stör du dig att de äter glass när de har semester så behöver du inte läsa hennes blogg. Läs bloggar med filter, silikontuttar och plastikopererade magar istället så mår du bättre. Livet är mer än att se ut som en plastic barbiedocka, helt igenom fejk.! Vi som vill läsa om äkta människor hänger här, du kan lämna!

  1. theresewickman

   Där igen med Sötsaker? För det första har du ingen aning om hur mycket eller lite sötsaker vi äter & för det andra är det väl vår ensak? Du har väl ingen rätt att komma med en dålig ton & säga att vi INTE ska äta sånt? En glass då & då under sommaren har ingen dött av.?

    1. theresewickman

     Så hur ska man vara rent kroppsligt för att det ska vara ok tycker du? Hur har du mage att sitta & påpeka min & mina barns kroppar? Jag är nyförlöst & har några extra kilon vilket jag INTE bryr mig om just nu. Mitt prio ligger i att må bra & ta hand om min bebis & mina andra barn. Vem FAN bryr sig om några extra kilon hit eller dit? Dessutom är ingen utav mina barn överviktiga.. ALLA människor har olika kroppar & olika anlag men om du tror att våra kroppar är byggda av sötsaker så tror du FEL!!!

    2. Linda

     Helt fruktansvärt va ful i skrift man kan vara Therese födde nyss en liten och barnen är barn låt dom äta glass i stora lass och ha det underbart. Sluta va så bitter o va så skev i din syn till kroppen.

    3. Linda

     Helt fruktansvärt va ful i skrift man kan vara Therese födde nyss en liten och barnen är barn låt dom äta glass i stora lass och ha det underbart. Sluta va så bitter o va så skev i din syn till kroppen. Oavsett dom är vackra och fina precis som dom är .

  2. Jessica

   Men alltså allvarligt. Att se barnens glädje över denna glass är väl så underbart att se. Kilon hit eller dit de måste man få släppa och framför allt på semestern. Kroppsfixering kryper ner i åldrarna men med sånna här inlägg av en så kallad vuxen är de inte konstigt att barn är elaka eller tar efter med denna kroppsfixering med bantning osv. Vi måste få leva och vi gör de vi själv tro att de som är bäst för våra barn. Go familjen Wickman ni är fina alla precis som ni är. Fortsätt att visa er vardag för vi som faktiskt bry oss och kan ta avundsjuka på rätt sätt för glassen se för himla god ut?(Men den svenska avundsjukan). Kram i massor.

   1. Malin

    Han/hon har ju dock rätt. Och Eftersom du hugger så, så vet du ju också att hen har rätt. Du räknas knappast som nyförlöst längre, inte för de har med saken o göra i och försig men syftade på din instagram. Man får äta o se ut hur man vill, MEN ta inte åt dig om någon har fel. Detta visar ju bara att du håller med honom om att ni är överviktiga (ej kidh) Din dotter är såå fin (!!) tror folk kommenterar av välmening så att hon inte kommer bli retad i skolan för att hon är stor.

    1. theresewickman

     Hugger? Jag blir frustrerad att man ens kommenterar någon annans kropp, & nedvärderande dessutom som om det skulle vara FEL att vara lite rundare?
     Jag tyckte kommentaren var rent korkad för man ska ALDRIG ta sig rätten att kommentera andras kroppar. Inte konstigt vi lever i ett samhälle med ångest & kroppshets! Tack & lov har jag kommit längre, jag mår bra i min kropp oavsett vikt. Livet är för kort för att gå runt & hata sin kropp.
     Du säger att jag knappast räknas som nyförlöst längre? Så du menar att jag borde gått ner mina 24 kg jag gått upp på 9 månader på endast 2 månader`Hur rimligt låter det?
     Även du borde väl sett att kommentaren var långt i från i välmening & att man ens säger att min dotter kan bli retad i skolan för att hon är stor. Detta gör mig SÅ arg & ledsen, med era ögon är det inte konstigt det pågår mobbning. Varför inte acceptera att alla ser olika ut? Om det är så triggande att se en bild på när vi äter glass så ska ni kanske se vardagen här hemma när barnen äter hälsosamt & aktiverar flera gånger i veckan. Är det mer OK att vara lite rund då? Tänk att man kan ta för givet att det måste komma med sötsaker i stället för att tänka ett steg längre att det faktiskt är OLIKA anlag.. Kidh & Ellah äter & rör på sig båda två, men har totalt två olika kroppar. Kidh äter dessutom mycket mer än Ellah men det kanske är OK för han är ju ”Smal”??
     Känner att jag blir alldeles för upprörd när det kommer till detta ämne & inte för att jag tar åt mig, jag är trygg i mig själv & tänker inte påverkas av negativa kommentarer om min kropp, men det gör mig rent vansinnig att det skulle vara NEGATIVT att min dotter är ”rundare” & att man anser att hon kan bli retad i skolan & jag borde inte ge henne NÅGRA sötsaker & straffa henne för att hon föddes med annat anlag.. Ussh!!! Vi äter hälsosamt, rör på oss & unnar oss sötsaker nån gång då och då men betydligt långt i från ofta..

    2. Moa

     Malin : Nyförlöst kan hon visst räknas som. Med den kommentaren från din sida så gissar jag på att du troligen inte själv har fött några barn.
     Som med allt annat så är vi kvinnor även olika här, vissa återhämtar sig inom några veckor, andra tar der flera månader för, å vissa år, och många återfår aldrig sin ursprungs ”kropp”

     Hennes barn perfekta, å E är superfin i kroppen.
     Om man alla istället skulle uppfostra sina barn till att olika är nått positivt, och att oavsett kroppsform duger som man är.

     T: fortsätt äta gott å njut av livet.

     Bittra troll finns det tyvärr överallt, ännu är inte det sista puckot född.

     1. Jossan

      Jag skulle inte över huvud taget gå in i diskussioner om jag vore du. Inte ens skriva ”fel anlag” eller någonting annat för vad är rätt anlag ?. Att kommentera föder bara mer kommentarer. Folk ska sköta sitt oavsett vad ni äter eller inte äter , tror de att hela era dagar visas på en blogg ? Ni är fina, ni är glada och de är elaka troll !!!!!

   2. Cecilia

    Strunta i denna elaka kommentar..radera sånt skräp..det finns folk som har så otroligt lite att göra och mår så dåligt att de inte kan se andra lyckliga! Men låt inte ett sånt troll få förstöra er glädje!! Inte konstigt att det finns ätstörning och barn och ungdomar mår dåligt när vuxna kläcker ur sig såna ord, det finns säkert barn som läser det här så det är inte speciellt klokt att skriva sånt! Nej vissa är bara glädjedödare..strunta i kommentaren! Glassarna ser utsökt goda ut! Kram!

 4. Nina Thorsell

  Det ser helt ljuvligt ut! Du får gärna skriva lite om hur människorna var/är, hur maten var, staden i sig och vad som fanns att titta på osv! Jag skulle nog aldrig tänkt mig Bukarest som weekendstad men efter dina vackra bilder så blir jag nyfiken! Du borde göra samarbete med Rumänska turistbyrån för det finns ju potential! Heja heja!