Therese Wickman

HAR JAG SLUT PÅ MJÖLK?

Jag tycker mig ha upplevt dom två senaste dagarna vid många amningstillfällen att Matheus bir sur & grinig.

När han tar bröstet & jag känner hur det rinner till är han nöjd & äter med god aptit, men desto mjukare bröstet blir desto surare blir han.

Han släpper bröstet, gråter, tar tag igen, suger en kort stund, släpper & gråter igen. Precis som om han är sur på mitt bröst!

Var rädd att detta betydde att det inte kom mer mjölk, men när jag trycker om bröstet så kommer det mjölk? Är det att det inte kommer tillräckligt fort som gör han sur, har han blivit lat & bekväm & vill att det ska rinna till lika fort som det gör när brösten är spända eller vad kan det vara?

Någon som har erfarenhet utav detta?

Han har tidigare gått upp väldigt bra i vikt enligt BVC & jag har också känt att jag har väldigt mycket mjölk. Kan den bara minska sådär över en natt?

Vill verkligen inte sluta amma, så hoppas att detta bara är en period?

 

Tack för att du delar dina erfarenheter.

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Var 6-7e vecka kommer en sådan tillväxtperiod 🙂 Har du möjlighet så ägna två dagar åt att bara mysa hemma och amma, amma, amma så går det över <3

  2. Therese

    Jag skulle tro att han är inne i en ökningsperiod ? Mina två döttrar har varit precis likadana! Från ena dagen till den andra har jag trott att mjölken var slut! Med första barnet speciellt! Hon var sååå missnöjd och bara krånglade vid bröstet i två dagar, förutom på nätterna när hon åt halvt i sömnen.. Jag ringde i panik till min bm som var så gullig och kom förbi hos mig efter jobbet (vi bor i Vretstorp båda två) och förklarade att dom kommer in i ökningsperioder och då krävs mer mjölk. Dom ammar mycket och är missnöjda i några dagar tills mjölkmängden ökat! Dagen efter var allt som vanligt igen, hon åt och var nöjd ?

  3. Danni

    Han beställer nog mer ?
    Samma med min lilleman och det är en tillväxtperiod efter en annan nu i början ^^

  4. Hannah

    Exakt så höll min son på, så frustrerande. Men som dom andra skriver så är den en tillväxtperiod. Håll ut, det blir bättre!!

  5. Beata

    Hej!
    Säkerligen tillväxtperiod som många redan har skrivit. Här om natten var vår Matteo så sur och grinig, jag ligger nästan alltid och ammar. Jag försökte med vänster, bytte till höger, tillbaka till vänster osv. Var sjukt trött, tillslut satte jag mig upp och då åt han och var nöjd. Vid tillväxtperioderna vill de äta mer och ju mer man ammar desto mer mjölk produceras.
    Lycka till!

  6. Lotte

    Som de andra skriver – va lugn det är tillväxtperiod. Ge inte upp! Jag själv ammar bara på ena bröstet och har varit nära på att ge upp flera gånger men då han inte tar varken ersättning eller välling så får jag fortsätta och det är ju bara mysigt. Men jag vet inte hur jag ska fortsätta om han aldrig vill dricka välling….. Någon som han tips? Han tar bara vatten i flaskan inget annat

  7. Michaela

    Som de andra skriver – tillväxtperiod, han vill öka mjölkproduktionen ? mitt tips är att dubbelamma eller hur man kallar de, när han blir sådär arg så erbjud de andra bröstet. Har gjort så med båda barnen och nästan alltid ammat båda brösten vid varje amningstillfälle, detta har gjort att de är mätta längre (ca 3-4h mellan varje tillfälle istället för 1-2h mellan tillfälle vid amning på enbart ett bröst) och är överlag nöjda ?

  8. Sofie

    Ingen fara!? det är normal och hör till och är utvecklingsfas antagligen (tillväxtperioder med tanke på mjölken brukar vara vid. 3 veckor, 3 månader o about 9 mån och typ varje månad utvecklingsfas då man alltid funderar vad sjutton händer med den här ungen? det kan vara allt från att dom vägrar bröstet, sömnen blir dålig, de blir hemskt mammiga osv men det går om efter någon vecka? alla barn har det olika starkt. Vi hade ganska starka faser hos vår son. Det kan löna sig att testa olika amningspositioner, ofta fungerade det bäst att gå och amma med honom i famn vid krångliga perioder eller sedan att man lägger honom till bröstet just förrän han skall vakna så tog han bröstet bättre när han ännu halvsov ? det är jobbiga perioder och frustrerande, men det går över? ladda ner wonderweeks appen där står superbra om alla utvecklingsskeden och vad de innebär och vad bebis går igenom? eller Preglife appen på babysidan där finns oxå allting om utvecklingsfaserna på svenska?? Det är jättespännande att följa med varför de beter sig som d gör vid vissa tidpunkter och man förstår mycket bättre då oxå? din mjölk räcker absolut, det är bara att erbjuda hela tiden bara fast han inte äter så mycket o krånglar. Han beställer mera mat?

  9. Sandra

    Vi har en liten Hayley här hemma på 6 veckor. Hon gör också precis så som du beskriver, oftast på kvällarna vilket i hennes fall brukar indikera på trötthet för går vi och sätter oss i sängen och ammar och ser till att det är mörkt och tyst så somnar hon nästan direkt vid bröstet.
    Sen är ju alla barn olika men i vårt fall så tror jag surigheten beror på trötthet och vår prinssesa har krav på lugn och ro och mörkt när hon ska sova?
    Jätteroligt att följa er vardag med en nyfödd som är jämngammal med vår,?

  10. Anna

    Som övriga har skrivit så beror det säkert bara på en tillväxtperiod och han ’beställer’ mera mjöl genom att göra så.
    Min lilla loppa drar i bröstet och liksom kniper/mjölktrampar som tusan. Och släpper bröstet, tar tag igen, släpper bröstet osv osv. Men mjölen produceras under tiden man ammar, så tror inte den kan ta slut bara sådär. 🙂

  11. cass

    Ingen fara! Nu beställer han mer mat bara ? Såhär gör dom med jämna mellan rum. Och just under de här ”beställningarna” så slutar många amma, för man tror mjölken är slut. När man egentligen bara ska amma mer, för som sagt, med jämna mellan rum så behöver han tutta mer, för att det ska komma mer mat. Så amma på. Snart är beställningen lagrad och redo, din produktion ökar och ni kan amma på som vanligt, tills om nån/några veckor när nästa beställning kommer :*

  12. Elin

    Det kommer perioder där de behöver öka mängden mjölk och då ”tar det slut” och han blir frustrerad och vill ha mer men du behöver absolut inte vara orolig, han får i sig det han behöver och på någon dag har han själv ökar mängden mjölk hos dig så att den passar det behovet han har just nu. Det kommer vara såhär med jämna mellanrum och de kan kännas som brösten är heeelt tomma men de är bara låta han suga så ofta och mycke han vill även om brösten känns tomma så ökas mängden mjölk efter hand behov! De är för att han växer och behöver såklart mera mjölk då ☺️ Du är en toppen mamma och va inte orolig, du kommer inte behöva sluta amma. Se bara till att inte ge typ ersättning för att han inte verkar bli nöjd, iallafall inte på någon dag. Skulle de inte ge sig på några dagar så skulle jag råda dig att prata med BVC och ta en extra vikt på honom men sådär var det för mig många gånger och mitt BVC sa att de bara var att min dotter gjorde ett tillväxtssprång och behövde mera mat och att brösten anpassar sig efter behövet på någon dag ? kram!