Therese Wickman

SLEMPROPPEN HAR GÅTT!

( Känsliga läsare bör inte läsa detta inlägg )

 

I morse mådde jag ganska så konstigt. Nästan om om jag var på väg att bli sjuk. Jag känd mig yr i huvudet, lite illamående , öm i kroppen & så frös jag en del. Kanske hade det med Hinnsvepningen från igår att göra? Under dagen blev jag i allefall bättre och vi åkte hem till min Pappa som planerat på kalas som idag blev 55 år gammal.

Förutom dom bruna flytningarna & mitt ömma underliv så har jag mått bra under dagen & njutit av att vara ute på landet & av god mat.

Nu i kväll, bara för en kort stund sedan var jag på toaletten & upptäckte att slemproppen precis släppt. Det var en ganska så stor slemmig, blodig snorliknande slem som fastade på pappret. Ungefär lika stor som en femkrona & ganska så tjockt.

Det måste väl ändå betyda att Hinnsvepningen funkat & att kroppen börjar göra sig redo? Att jag kan hoppas på att livmodertappen mognat mer och att jag kanske är någon cm mer öppen på måndag?

 

Dela gärna med dig om era erfarenheter kring slemproppen! Märkte du när din släppte? Tog det lång tid till förlossning osv?

Tack för att du finns!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elinor

    Min slrmpropp gick på söndagen. Det var en kraftig flytnibg med en smal slinga blod i. Så jag ringde och frågade vad det var och då sa de att det antagligen var slemproppen. På onsdagkvällen gick mitt vatten?

  2. Petra Terlinder

    Slemproppen är inget säkert tecken på förlossningsstart. Säger jag som BM. 🙂 min slempropp lossnade redan 1 månad innan 🙂

  3. Rebecca

    Hoppas att det är på gång! Jag är gravid i vecka 36+2 med fjärde barnet och i fredags var jag hos bm. Då sa jag till henne att jag haft sådan jäkla molvärk. Blir tokig och nu väntar jag bara på den där jävla slemproppen!
    Hon ville känna hur läget var och då säger hon ”höhö du kan nog sluta vänta på slemproppen för tappen är mjuk och helt utplånad!”

    Så imorse har jag haft riktigt mkt sammandragningar och värkar. Känner mig så öm och med den där molvärken. Har svårt att tro att denna bebis skulle kika ut tidigare. Jag har alltid gått över!?

  4. Anna

    Spännande, det låter som att det är igång och förhoppningsvis kommer det igång av sig själv innan igångsättningen på måndag. ☺️ Lycka till och hoppas på en bra förlossning denna gång. ☺️

  5. Heidi

    härligt låter som det är på g. bf här Imorgon. varit inne o kollat igår o då hade du inte skrivit något o man blev orolig samtidigt glad att det kanske var dags. lycka till nu:):)

  6. Pernilla

    Min slempropp gick vid halv 6 pp morgonen. Sen åkte vi in vid vid 11 då var ja öppen 8 cm, och sonen föddes 15.

  7. Lisa

    Hoppas att de är igång.
    För mig gick slemproppen i 3 veckor.. sen är de ju olika för alla. Min son föddes 13 dagar över tiden.
    Lycka till nu ♡♡

  8. Camilla

    God morgon❤
    min slempropp släppte precis innan vi skulle in till förlossningen. då va allt redan igång. jag va öppen 7cm när jag kom in. det gick ganska fort. önskar dig all lycka. Varma kramar

  9. Hannah

    Spännande! När min slempropp släppt har även min förlossning varit igång inom 24h på min första och på den andra var det igång inom cirkus 48h ? nu är det ju individuellt för alla, men som sagt på mej betyder släppt slempropp att det snart är dax! Lycka till när det är dax! ?

  10. Elinor

    Med första sonen gick slemproppen två dagar innan vattnet gick sen kom värkarna direkt. Med andra sonen gick slemproppen vid 04 och kl 09:10 komma han ut 🙂 Så min erfarenhet är att då tar det nog inte allt för lång tid innan ni har eran lilla kille hos er ☺️

  11. Sanna

    Min slempropp med Sam gick kl. 02.00 och värkarna drog igång ganska så snart därefter. 04.30 va jag inne på förlossningen ?♥️

  12. Maria

    Blev igångsatt. Fick tabletter så livmodertappen skulle bli mjuk och det räckte för mig för förlossningen drog igång av det. Slemproppen gick efter nån dos och sedan ca 4-5 timmar sedan föddes han. ☺️

  13. Caroline

    Min slempropp lossnade efter en lång cykeltur med store sonen bakpå i cykelsits, på natten startade värkarna ?

  14. Linda

    När min slempropp lossnade ( den gången av 3 jag märkte det) var 2 veckor innan förlossningen startade.

  15. Anna

    En liten del av min slempropp gick vid 7, började få ont lite direkt och gick hela dagen hemma med värkar. Hela gick vid 15 tiden. Vattnet gick 23::30 och 20:30 på kvälle var dottern ute.

  16. Petra

    Min slempropp gick inne på bb vid ca tre tiden på dagen, vi blev hemskickade och kl 22.30 på kvällen (hemma) så fick jag då starka värkar så att jag inte kunde stå upp, vi åkte tillbaka till bb och då var jag öppen 9,5 cm töjbar till tio sa dom. Dom tog hål på vattnet sen var hon ute 02.30. Så det gick väldigt snabbt. Ett tips!! När huvudet står som högst när man krystar så bränner det ju nåt så fruktansvärt mellan benen, min barnmorska la på varma blöta handdukar och smärtan var som bortblåst. Lycka till nu och försök att inte få panik. Det kommer gå jättebra. Tack för en mysig blogg och att du delar med dig! Kram?

  17. Cecilia

    Min mamma brukar säga att barnet är ut ett dygn efter att slemproppen gått, så var det för henne..hon fick 18 barn!☺ Så vi skall hoppas på det!? Lycka till!?

  18. Ellinor

    Min slempropp gick i duschen typ 18:30, Cirka 1-2 h efter kom värkarna. Kl 04 dagen efter föddes min bebis.

  19. Linda

    med min första fick jag hinnsvepning en torsdag eftermiddag sen kom slemproppen dagen efter på fredag morgon och jag hade små värkar hela dagen.. fredag natt åkte vi in till förlossningen som tog väldigt lång tid då värkarna stannade av pga EDA men på lördags kvällen den 1/3-14 föddes vår Lilla skatt. Önskar dig all lycka till.

  20. Sofie

    Min slempropp gick på morgonen och natten där på gick vattnet och bebis var ute 2,5 dygn senare så antagligen behöver du/ni inte vänta så länge mera? lycka till?

  21. Julia

    Min slempropp gick ca kl 7, precis utanför dörren t förlossningen och bebis kom strax före 14 ?

  22. Emelie

    Med min första son släppte slemproppen 10 timmar innan han föddes. Med min dotter släppte den 3 timmar innan och nu med min tredje son släppte den 2 dygn innan han föddes. Så väldigt nära inpå förlossningen med alla tre 🙂 Lycka till!

  23. Emelie

    Min förlossning startade 8 dagar efter att slemproppen gått! Sjukt segt! ??? men båda mina har tagit galet lång tid. Första slutade med akut snitt så det där med att föda barn verkar inte vara min grej! Hoppas lilleman kommer till er snart! ??

  24. Louise

    Min slempropp gick dagen efter svepning. Började även blöda eftersom jag öppnade mig. Så är där blod i slemproppen skulle jag tro att du börjar öppna dig så smått ?

    1. theresewickman

      Jaa slemproppen var som en blodig, slemmig klump. Ganska så stor & aldrig genomskinlig som dom tidigare flytningarna så detta är jag säker på var slemproppen 🙂 <3

  25. Frida

    2 dagar efter att min slempropp gick så kom bebis ut ❤️ Tror absolut att han kommer innan måndag ?

  26. Andrea

    När mina slemproppar gått, här tre barn så har förlossningen startat inom ett dygn. Lycka till och hoppas det är dax:)

  27. Madelene

    Bebisen kommer nog snart o absolut före måndag ? första gången la jag aldrig märke till slemproppen. Andra gången vid 6 på morgonen. Hade lite mensvärk. Vattnet gick 7.30 o bebisen kom ut 11.50

  28. Paulina

    Jag tror att lillebror är hos er innan veckan är slut ? mina kom typ dagen efter slemproppen gick.