Therese Wickman

HINNSVEPNING & ILLAMÅENDE!

Hej vännen!

Jag lever & allt är ok med oss & bebis är kvar på insidan.

I går på besöket hos specialistmödravården gjordes både ett tillväxt ultraljud & så fick jag träffa en doktor som gjorde undersökningen på mig & som ska vara min läkare genom igångsättning. Hon var så himla underbar & äntligen har jag hamnat rätt! Vilket kvinna!

 

Måste ärligt erkänna att jag blev en aning besviken på min kropp, en kropp som under två veckors tid haft regelbundna sammandragningar varje kväll & som haft ett enormt tryck nedåt & trots det hade det inte hänt speciellt mycket.

Dessa sammandragningar är det som gett mig hopp om en mogen tapp. Men shi fick jag, som jag dock misstänkte.

 

Livmodertappen var 3 cm lång så den har minskat från den normala 6-5 cm? & var knappt ett finger öppet.

Doktorn var dock så förstående till allting & gav mig råd men bestämde ingenting över mitt huvud & jag kände hela tiden att beslutet låg i mina händer. Hon rekommenderade att vänta en vecka till & att vi under tiden skulle göra en hinnsvepning för att eventuellt öka på mognade av tappen.

I och med att jag vet att förlossningen får den bästa start genom att bara ta hål på hinnorna så beslutade jag & Constantin tillsammans att vänta en vecka till & ge hopp om denna hinnsvepning, så på Måndag kl 9:00 ska jag in för en ny undersökning & till dess hoppas jag innerligt att tappen börjat mogna annars kommer vi nog få sätta igång förlossningen på annat vis..

 

Har efter hinnsvepningen igår eftermiddag inte haft några kännbara värkar eller sammandragningar,  men har däremot mått väldigt illa i natt & känner mig väldigt öm uppe i underlivet & så har jag börjat fått en del brunaktiga flytningar. Så någon gott verkar den göra i allefall med tappen? Eller?

 

 

 

Tack för all kärlek & omtanke ni gett mig!

Nu får vi helt enkelt se om förlossningen startar av sig själv efter denna hinnsvepning eller om vi kickar igång den tillsammans på Måndag 🙂

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Man har rätt att känna sig besviken, hur mycket man än försöker lura hjärnan genom att förbereda sig på ”negativt” besked så kommer besvikelsen ändå.
    En hinnsvepning kan dock hjälpa, inte för alla, men många påstår att den hjälper om kroppen redan är mogen. Ett tips som jag läste mig till var att massera bröstvårtorna för att det utsöndrar ett ämne som tydligen även används vid igångsättning (?). Funkade för mig! Lycka till när det väl är dags 🙂

  2. Theresw

    Det kan ju vara på gång ?? slemproppen! Men det kan ju visserligen gå flera dagar innan något händer

  3. Linnea

    Hej! Förstår din besvikelse så väl. Fick själv göra hinnsvepning med min 3a då vi precis som du inte ville gå full tid pga jag misstänkte stor bebis. Men min första hinnsvepning lyckades BM inte, då hon inte riktigt kom åt på något sätt, var en kant där. Men en vecka senare gick det bättre med svepningen (AJ!!) och inom 30 min var förlossningen i full gång och 5 timmar senare var han ute (4,6 kg så bra jag inte gick full tid, TUL 4 dagar innan visade 3,6 kg så det är ju inte helt 100%).
    Lyckades dom med hinnsvepningen igår? Håller tummarna att det sätter igång spontant för dig! Kramar