OM DU FÅR GISSA, VAD TROR DU? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

OM DU FÅR GISSA, VAD TROR DU?

Söndag morgon & kanske enbart ett dygn kvar till en igångsättning. Ni borde tycka jag är lite tjatig vid det här laget, men finns det något mer magiskt än att få se sitt barn som man burit på i 9 månader?

Bara tanken på att förlossningen kanske kommer starta i morgon gör mig alldeles pirrig & känslosam. Intalar fortfarande mig själv att jag förmodligen får åka hem för att inte bli allt för besviken, men tror kanske inte det kommer hjälpa väl på plats i morgon ändå?

 

 

Igår spelade Kidh fotbollscup hela dagen & hans breda leende när han gjorde mål gjorde hela min dag.  Han kom springandes med armarna utåt, som om han flög & log från öra till öra & såg fruktansvärt stolt ut.

När blev min “lilla” kille så stor att han spenderar helgerna på fotbollsplanen?

 

 Det blev en hel dag ute på vift igår med avslut Lördagsmys uppkurna i soffan, så idag blir det nog en hemma dag för lite små fix , massa mys & uppladdning för morgondagen!

 

Om du får gissa, tror du det blir en Igångsättning i morgon, eller tror du jag får vänta en vecka till?

Kommer vara i V,37+2. i morgon!

 

 För er som inte följ hela gravidresan så har jag har blivit lovad en igångsättning i och med komplikationerna som hände under min förra förlossning, frågan är om kroppen kommer vara tillräckligt mogen för att sättas i gång i morgon eller om vi kommer behöva vänta till nästa vecka & då kommer det bli en igångsättning oavsett mognad av tappen har doktorn sagt

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. EmmaStina

  Jag tror absolut du kommer bli igångsatt! Jag blev igångsatt på Usö i vecka 37+1 med mitt tredje barn. Jag var mogen fast det inte kändes så 🙂 Lycka till ❤️

 2. W

  Hej Therese!
  Kollade din video om packning till förlossningen. Två tips då jag ganska nyss var där. 1. Ta med socker till lilleman. De är iskalla om fötterna. 2. Byt ut ditt schampo och balsam med doft mot neutrals. De märket har både shacmpo och balsam, tips är att köpa tvättolja på apoteket att tvåla in dig i. Det är skönt för kroppen då man sällan hinner/orkar smörja in sig efter förlossningen.

  Just att lukta naturligt mamma och pappa fick vi berättat för oss att det är så viktigt de första veckorna.

  Lycka till

 3. Sarah

  Hej Therese. OM du inte skulle vara mogen för en igångsättning borde de göra en hinnsvepning så att din kropp får möjlighet att “komma igång” lite själv. Många vittnar om att förlossningar har startat efter hinnsvepning, så har inte fallet varit för mig, MEN när jag väl kommit in för igångsättning har jag varit öppen 3 respektive 5 cm och de har bara behövt ta hinnorna och sen har det gått SNABBT!!!

  Jag kommer säkerligen bli igångsatt den här gången också innan 39+6 på grund av att mina barn har en tendens att vara tillväxthämmande och jag kommer få börja göra hinnsvepningar i vecka 38+6 (är redan öppen flera cm så det kommer gå).

  Lycka till oavsett vilket beslutet blir imorgon!!!

 4. Annika

  Åh vad spännande 😀 jag tror att du är mogen imorgon, håller alla tummar för det. Stort lycka till inför imorgon! <3

 5. Camilla

  Ja jag tro och hoppas att du få stättas igång imorgon. Jag har bf om 18dagr och ha följt din resa från början och vet att du inte haft en lätt graviditet därför tycker jag att du ha rätt till en igångsättning. Jag tycker att man ska få vara med och bestämma över sin egna kropp och känna att nu räcker det. Bebisen är ju färdig där inne nu.
  Lycka till och hoppas på en liten imorgon.

 6. J

  Tror tyvärr oxå du får vänta. Dels för att d är kaos på förlossningen på usö o dels för att d är få läkare på usö som startar en förlossning innan vecka 40. Ska vara allvarligt om d är tidigare…. :/ Är d folktomt kanske d finns en chans med rätt läkare.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Jag har redan blivit lovad en igångsättning, så att den blir av det vet vi till 100% pågrund av dom komplikationer som blev under Kidhs förlossning. Frågan är bara om livmodertappen börjat mognat & dom kan sätta igång mig i morgon eller om vi behöver vänta en vecka till. Men då kommer jag bli igångsatt oavsett.. Vad menar du med kaos på USÖ??

  2. Emelie

   Jag tror dessvärre att du kommer att få vänta, Sen går ju nog mycket på hur mogen din egen kropp är, det bästa är ju att induktionen i så fall blir så naturlig som möjligt. Dvs att du är så pass öppen så man kan ta hål på hinnorna, många gånger kan en förlossning starta mer naturligt då än om man forcerar kroppen att sättas igång när man inte är redo. Jag tänker att eftersom du har den erfarenhet som du har av förlossningar så är det ju viktigt att denna blir så bra som möjligt men då tror jag också det är bra om man har rätt grundförutsättningar för det. Men håller tummarna för att din kropp ska vara mogen så att du kan få träffa din lilla bebis redan om någon dag ❤️

   1. theresewickman
    theresewickman

    Ja skulle kroppen vara helt omogen vill man ju inte bli igångsatt, därför jag hoppas & håller tummarna för att livmodertappen ska vara så pass mogen & öppen att man bara ska kunna ta hå på hinnorna. Det vore ju drömmen, men är dock livrädd för att det inte kommer bli så, att jag får vänta en vecka & vi får sätta igång mig helt omogen ändå.. Men men, ska inte måla f-n på väggen än 😉 Det blir som de blir & snart är lilleman här <3 Tack för din omtanke! KRAM

 7. Malin

  Tror du tyvärr kommer få vänta. Sjukvården är inte jätte generösa med igångsattningar. Helst ska det ju sättas igång av sig själv. Jag har jätte högt blodtryck och vill också sättas igång. Är i v 38+4 men får nog snällt vänta till 40+0 om ens det.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Jag har blivit lovad en igångsättning då det blev komplikationer under Kidhs förlossningen & detta är också vad läkarna tycker. Nu finns det två alternativ antingen blir jag igångsatt i morgon OM kroppen är mogen , annars får jag vänta MAX en vecka till & då sätter dom igång mig oavsett hur lite eller mycket jag är mogen..
   Så själva igångsättningen kommer bli av, frågan är bara när 😉 Det jag hoppas på är ju att kroppen är redo & mogen så det bara är att köra i morgon! <3

   1. Malin

    Jag kom igång av mig själv och födde världens finaste son igår 30/4. 😍 Helt fantastiskt! Slutade med sugklocka men det gick bra. Undrar hur det gått för dig!