Therese Wickman

DETTA PACKAR VI I BB-VÄSKAN!

BB-väskan är packad & klar & ska i kväll läggas in i bilen & där kommer den få ligga kvar oavsett om igångsättningen blir i morgon eller om en vecka.

 

Ni var flera som önskade att jag skulle göra en lista om vad vi packat med oss & självklart kan jag göra det 🙂

Jag har valt att packa med lite mer saker denna gång än tidigare & det är för att man aldrig vet med en igångsättning hur lång tid det kan ta samt hur länge vi kommer behöva stanna kvar på BB efteråt.

Till Mig:

4 par trosor

2 par strumpor

3 amnings bh:ar

2 linnen

1 tjocktröja

1 tunika/klänning att eventuellt åka hem i vid bra väder

2 mjukisbyxor

Shampoo/balsam/dushcreme, smink, tandborste, tandkräm, salva,

Amningskydd , stora bindor samt mjukt toalettpapper.

 

Till Constantin:

Två par t-hirt

1 par strumpor

2 par kalsonger

Till bebisen:

Babynest

Blöjor- vet att det finns på bb men tar med några för säkerhetsskull.

2 filtar

2 pjymaser

3 mössor

3 bodys

3 byxor

3 par strumpor

2 nappar

1 Gosekanin

1 kofta – beroende på vädret vid hemgång

1 tjockare heldräkt – beroende på vädret vid hemgång

Andra saker vi också packat med är lite godis, kameran, stativ, dator & laddare såklart.

Mat & dryck till Constantin tänker vi att han lätt kan gå undan en stund för att inhandla om det skulle vara så!

 

 

Kommer ni rent spontant på någon jag bör ha med mig?

Någon tipsade om tofflor, men det packade jag med under mina två tidigare förlossningar & använde aldrig då jag fick panik över hur varmt det var, så har skippat det denna gång, rent medvetet 🙂

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Lycka till Idag! Är så spännande att se om han vill titta ut idag eller inte. ☺️ Hårsnodd eller annat hårspänne skulle jag ta med så slipper du att håret faller fram i ansiktet.

  2. Annsofie

    Lycka till hoppas han får komma ut imorn 🙂 ett tips är att ha med sig en längre kofta.. tex om du ska till matsalen å äta eller promenera i korridoren.. blöjorna är ju inte så små om man säger så och syns väldigt bra genom byxorna.. nog för att man kanske inte tänker på hur man ser ut när man precis har fått barn.. men jag tyckte att det var skönt med den långa koftan.

  3. EmmaStina

    Min räddning under förlossningen var en vattenflaska! Så skönt att slippa dom där små glasen med sugrör. Jag blev så törstig av lustgasen och sen kunde man kyla ansiktet med flaskan också. Och läppsyl såklart, jätte torr om läpparna också av lustgasen.

  4. Anna

    Necessär även till C om han kan stanna? Skulle även rekommendera fler t-shirtar/tröjor & kallingar till honom. Min sambo hade två med sig och det räckte inte, så svärmor fick komma med fler efter två dagar. Vi stannade sön-tors (igångsättning på söndagen, bebis kom på måndag fm och vi åkte hem tors lunch)
    Deodorant
    Vi använde knappt några kläder till bebis de första två dagarna, utan hade henne mest hud mot hud invirad i filt. Så jag hade halverat antal outfits till bebis och skippat dem tjockare overallen helt. Gissar att ni mest kommer röra er mellan BB/bil/hemmet och då räcker koftan + filt i bilbarnstolen. 🙂

    Stort lycka till imorgon oavsett!!

  5. Emelie

    Jobbar på BB i Uppsala och här uppskattar vi när föräldrarna har med sig tofflor, speciellt eftersom att man går och hämtar fika i kök och kanske går i korridoren och det blir ju inte rent om man sedan tar upp de fötterna med strumpor utan skor i sängen sen. Så innetofflor att ha när man går utanför sin sal är uppskattat av alla ?

  6. Catrin

    Ett tips, som jag hörde av en annan bloggare: Skarvsladd. Man vet ju aldrig hur långt man har till uttag ?? Lycka till imorgon ??

  7. maria

    Sandaler eller flipflops bodde jag i, hade den i duschen och överallt. Ofräsch annars. Vi förbrukade ca 3 bodysar/pyjamas om dagen, så jag kommer ta med mkt mer kläder. Vi var kvar i 4 dgr och man vet aldrig vad som kan hända. Lycka till!

  8. Rebecca

    Inte tofflor men flip-flops/sandaler som du lätt kan ta på fötterna för att gå in på toaletten eller ut sällskapsrummet. Jag var ialf inte bekväm med att gå i strumpor och filt! Lycka till