Therese Wickman

VI ÄR SÅ HIMLA REDO!

( Detta inlägg innehåller adlinks & reklam för Babyland)

 

Tänk att det idag kan vara endast en vecka kvar till Igångsättningen.

Jag räknar med att bli hemskickad & få komma tillbaka veckan efter, men trots allt så är första bedömningen om en vecka, på Valborgsmässoafton av alla dagar & det finns allt en liten liten chans att kroppen är mogen & att förlossningen kan starta. Det är iallafall vad jag håller tummarna för!

Nu längtar vi allihopa här hemma något enormt & hans bädd står redo för honom <3

 

 

Sänghimmeln hittar du HÄR & den ljuvliga Speldosan hittar du HÄR, båda beställda hos Babyland & som alltid erbjuder fri frakt , låga priser & extrem snabb leverans ( en dag). .

 

 

Har du erfarenheter av igångsättning i vecka 37? Har din livmordertapp varit mogen i denna vecka?

Vet att den kan mogna fortare som omföderska men jag är livrädd för att komma in på en eventuell Igångsättning & jag är helt sluten & inte ens börjat mjukna & får åka hem, vecka ut & vecka in till jag kanske får bli igångsatt med Gel & piller ändå vilket man helst vill undvika …

Så all erfarenhet mottages gärna <3

 

Gillar du mina inlägg får du jättegärna trycka på hjärtat!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Varför ska de starta förlossningen? Det bästa är väll att bara vänta tills den är redo att komma ut ?

    1. theresewickman

      Är du ny läsare här inne? 🙂 Med barn som vägt 5 kg & med en förlossning som slutade med en heldel komplikationer senast så är det inte alltid bäst att vänta till dom själv vill komma ut 🙂

  2. Tove

    Hejsan!

    Jag blev igångsatt i för ganska exakt en månad sedan i vecka v.38 med mitt andra barn. Dock var min livmodertapp inte mogen och vi försökte i ett dygn iallafall, men det gick tyvärr inte.
    Jag blev igångsatt med cytoteck (stavning?)
    I åtta doser och sen även gel. Fick värkar men som tyvärr avtog efter ett tag.
    Det avslutades i snitt efter lite mer än ett dygn (är snittad sedan innan så man ville inte pusha det längre) Men det gick jättebra det också.
    Ut kom en frisk tjej på 3560 g och 51 cm lång.

    Lycka till med allt och hoppas att lillkillen kommer ut snart! ?

  3. Louise

    Hej!
    2014 fick jag mitt första barn. Var beräknad 14/4 samma dag fick jag åka på undersökning för eventuellt bli igångsatt(jobbig graviditet). Jag var inte mogen och valde att vänta en vecka till. Men sen 22/4 när jag skulle tillbaka på undersökning så hade värkarna startat och jag behövde inte bli igångsatt. Den 23/4 föddes min dotter.
    Jag väntade nu migt andra barn som var beräknad 2/4-18. Denna graviditet har varit tuff från dag ett, varit sjukskriven på heltid sedan vecka 12 och gråtit mig igenom större delen av graviditeten för min kropp har inte fungerat alls. Jag fick åka in på undersökning 20/3 för eventuell igångsättning, var då öppen 2-3cm och de var max 1,5cm kvar utav tappen, hon gjorde en hinnessvepning så fick jag en ny tid den 22/3 för att ändå ge de en chans. Ingenting hände och kom tillbaka den 22/3, då var de fullt på förlossningen så fick bara en ny hinnessvepning och en tid den 25/3. Åkte in söndagen den 25/3, var då öppen 4cm och mjuk. Då blev jag inlagd, dem tog hål på hinnorna så vattnet gick, fick värkstimulerande drop och min lilla prins kom 22.32, 25/3-18 i vecka 38+5.
    Kan säga att de blev en fantastisk förlossning med igångsättningen!! Lycka till! Kram

  4. Malin

    Jag blev igångsatt v 34+2 pga svår havandeskapsförgiftning. De satte in en ballong på mig, men var helt stängd och tappen var inte alls mogen. Men med ballong gick det ändå, sakta men säkert ? fick sen värkstimulernade dropp som inte hjälpte eftersom kroppen inte var redo, men efter en natts sömn testade dom det igen o då kom värkarna igång bra! Tog lång tid med DN kropp som inte hade tönkt o föda men tycker ändå förlossningen gick bra!

  5. Pernilla

    Ja var vart inne på bedömning om igångsättning sen vecka 38. Detta pga tidigare snabba förlossningar. Har vart inne 6 ggr sen sen och omogen varenda gång och nu sista gången fick jag veta att bebis är stor och kräver riktiga värkar för att kunna födas vaginalt. Nu ska jag in i morgon igen och då måste de göra nått för nu är jag överburen. Detta är min 4 graviditet och de två senaste har kommit en vecka innan BF spontant. Så de e fruktansvärt jobbigt att varje gång fått åka hem omogen.

  6. Linnea

    Med mitt andra barn, sommaren 17 så fick jag hinnsvepning typ 37+0 som var en tprsdag,. Planerad igångsättning några dagar senare, på tisdagen, då tappen var mogen. Dock gick vattnet på fredagen å plutten ploppade ut .
    Lycka till!

  7. Sara

    För snart 4årsedan på valborgsmässoafton kom våran tjej jag gick över tiden men hade inge vatten kvar när dom tog ett ultraljud på valborgsmässoaftons morgonen så vi fick åka hem då och göra oss klara för att komma tillbaka kl 15,00 och dom satte dropp kl 18,00 och 19,04 var hon ute ? Detta kommer gå så bra för er ska du se?❤️

  8. Lotte

    Jag gjorde 37+0 för 6 månader sen men jag minns inte om jag va mogen. De tog hål på tunnorna, satte stopp och jag hade värkar 1h 45min sen kom han 🙂

  9. Susanne

    Jag blev igångsatt i V37+2 pga havandeskapsförgiftning med första barnet. De använde en propess på mig. Den sattes in kl 14 torsdag förmiddag och satt i ett par timmar. På kvällen började jag känna lite och bli tungandad men jag sov hela natten ostört. Vaknade kl 06,30 fredag morgon och gick på toa och då kom det blod. Värkarna började sakta men säkert runt ca 07,30 och sonen föddes 10,05. Så jag har bara positiva erfarenheter 🙂 Lycka till när det är dags <3

  10. Susanna

    Jag åkte in v 37 o blev igångsatt för jag var redo inte starka verkar men resten proppe. försvann på nyårsafton o han är född 8 januarl tog tid men han kom ef 23 timmar från igångsättning då va min tapp mjuk sa dom
    Det var mitt första barn blev igångsatt m dropp

  11. mikaela

    Ingen erfarenhet av igångsätting. Tredje graviditeten hade jag en tid inbokad men då v 42 jämt. Dock det startade själv natten före. Det jag egentligen ville säga var att trots att jag inte känner dig är jag så glad för din o din familjs del. Har tre underbara barn och lär nog inte bli fler av olika orsaker men oj vad jag gläds med dig och ser fram emot att få följa eran bebistid.

  12. Malin

    Ställ inte i dig på att du ska bli igångsatt på valborgsmässoafton.. brukar vara mindre personal då och jag själv skulle fått vänta till första vanliga arbetsdagen efter för att bli igångsatta och då var jag ändå 17 dagar över tiden.. nu satte det igång naturligt och min dotter föddes den dagen för 8 år sedan ? men förlossningen var extremt jobbig och narkosläkaren dröjde 3 timmar.. trots att de ringt på honom i god tid och om och om igen… fick till mig att det var mindre bemanning på en afton.. Med andra barnet blev jag igångsatt och hade det inte varit att jag fick ett fullständigt psykbryt så hade jag fått väntar några dagar till även den gången.. för enligt personalen var det väldigt många inskrivna och de hade inte tid för en till.. så jag och sambon fick vara mkt själva på rummet! Men igångsättningen blev väldigt lyckad och allt gick bra jämfört med fösta barnet!